Skip to article

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existe

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existe
Creaturile mitice m-au facut mereu sa spun ca mi-as fi dorit sa existe cu adevarat. Totusi, daca unele dintre ele ar exista, probabil ar produce mult haos. Mai jos am ales unele dintre cele mai legendare figuri ale creaturilor de poveste din toate timpurile.


7.Pegasul

Pegasul este o creatura mitica superba, despre care se spune ca era un cal cu aripi. Pegasii puteau zbura peste mari si tari. In multe povesti pegasul este mentionat, iar calaretul sau ataca inamicii foarte eficient de deasupra.
6.Centaurul

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existeCentaurul reprezinta creatura mitica jumatate om, jumatate cal. Centaurii aveau patru picioare, iar corpul, mainile si capul erau de om. Se spunea despre ei ca erau razboinici neinfricati, insa erau ucisi pentru felul ciudat in care aratau.

5.Copacul viu (The Treant)

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existeTreants sunt copacii vii. Acestia sunt protectorii padurilor si ocrotitorii copacilor. Daca erau in viata si astazi, credeti ca mai taiam atatea paduri pentru lucruri marunte? Chiar daca nu mai era nevoie sa precizez, acesti copaci nu cadeau prea usor.

4.Hidra

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existeHidra este dragonul pe care Perseus l-a omorat cu ajutorul capului Meduzei. La inceput avea trei capete, insa daca unul i se taia, cresteau alte doua in schimb. Greu de invins si astazi, iar imaginea groteasca ar fi destul de greu de privit si astazi.

3.Cerberus

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existeIntotdeauna m-a fascinat iadul lui Hades si cainele sau de paza. Cerberus este gardianul portilor iadului si tine departe sufletele care vor sa iasa. Daca esti un suflet care vrea sa evadeze, ti-as spune sa te mai gandesti o data, deoarece Cerberus are trei capete si gheare foarte mari.

2.Minotaurul

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existeMinotaurul era o creatura imensa, jumatate taur si jumatate om. Mai mult taur decat om, creatura rage ca un taur si are mai multa putere, din pricina corpului foarte masiv. Are de asemenea si niste coarne imense pe cap si copite.

1.Phoenix-ul

Sapte creaturi mitice care am vrea sa existeAceasta creatura mitica este favorita mea, pe care chiar mi-as dori sa o vad. Phoenix-ul era o pasare care putea sa respire foc. Se intalneste atat in mitologia greceasca, cat si in cea egipteana. Traiau sute de ani si puteau reveni la viata dintr-un simplu foc. O poveste foarte interesanta care merita citita.

Articole recomandate

Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet? Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet?
Au fost alături de voi în clipa în care ați devenit o familie, sunt cei mai buni prieteni și acum le spuneți simplu: nașii. De regulă, Sărbătorile de Iarnă sunt un bun prilej de o petrecere la nași acasă, așa că nu te
Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii
Atunci când dorești să achiziționezi o mașină de ocazie, este mai avantajoasă alegerea unei mașini rulate, comparativ cu achiziția unei mașini noi. Beneficiul major îl reprezintă prețul, deoarece o mașină second hand va fi
999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale 999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale
Cadourile sunt modul prin care ne aratam fericirea pentru realizarile altei persoane, aprecierea, iubirea si gratitudinea ca fac parte din viata noastra. Exista numeroase aniversari de-a lungul anilor pe care le sarbatorim cu cei dragi, insa unele ocazii se fac mai remarcate. Daca persoana iubita
Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea! Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea!
Pe lângă distracție, înotul este un excelent exercițiu aerob care poate reduce riscul unor boli cronice precum tensiune arterială crescută și diabetul! Abonamentele la înot și cursurile de înot pentru adulți și copii sunt o alegere
Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor
Pungile de sterilizare autosigilante sunt create pentru depozitarea în siguranță a materialelor pentru sterilizare uscată, cu abur, eliminare sau incinerare. Sunt disponibile opțional ca pungi standard, care trebuie să fie legate sau sigilate cu bandă