Skip to article

Top 10 cele mai verzi tari din lume (II)

Top 10 cele mai verzi tari din lume (II)
Deoarece o singura persoana care adopta stilul de viata verde nu conteaza foarte mult pentru sanatatea mediului inconjurator, s-au infiintat tari intregi care si-au sporit eforturile pentru a reduce impactul economiilor lor asupra mediului.

Iata care sunt tarile in care se traieste cat mai "verde" posibil, adica tarile in care omul incearca sa lege din nou prietenie cu natura.

Citeste aici partea I a articolului!

6. Mauritius

Mauritius este o insula apartinand coastelor Africii, langa Madagascar. Desi este o tara mica, ea are un impact pozitiv puternic asupra mediului inconjurator al intregii lumi. Tara are o politica ce sprijina puternic reciclarea si refolosirea diverselor lucruri, dar si folosirea de energii regenerabile. In acest moment, insula Mauritius se bazeaza pe folosirea energiei eoliene si pe trestia de zahar, din care se face combustibil de boilere.

5. Norvegia

Pana in 2030, Norvegia intentioneaza sa fie o tara care va mai folosi deloc zacamintele de carbune. Asta inseamna ca nu va mai emite deloc gaze cu efect de sera. In plus, Norvegia a decis sa foloseasca multi bani in cercetare, pentru a descoperi metode noi, eco-friendly, de combustibil. Cei care vor folosi in continuare combustibil diesel vor trebui sa plateasca taxe mai mari pentru mediu.

4. Suedia

In timp ce restul lumii se confrunta cu preturi fluctuante la benzina, Suedia intentioneaza sa opreasca folosirea combustibililor fosili pe teritoriul sau pana in 2020. Eforturile acestei tari au inceput inca din anii `80, din vremea crizei petrolului, iar acum 28% din energia folosita in Suedia este regenerabila si eco-friendly. Tara si-a concentrat eforturile pe folosirea hidrocentralelor, centralelor atomice si celor eoliene pentru obtinerea electricitatii si a celorlalte necesitati.

3. Costa Rica

Costa Rica este o tara cu teluri inalte cand vine vorba de atitudinea fata de mediu. Pana in 2021, Costa Rica spera sa fie una dintre putinele tari care nu va mai folosi deloc combustibil fosil, preferand in schimb energia regenerabila. Insasi locatia acestei tari este in avantajul sau, locuitorii ei neavand nevoie sa-si faca griji in privinta incalzirii locuintelor lor, caci temperaturile se incadreaza in general intre 20-25 o C. Costa Rica se concentreaza pe impaduriri puternice si pe folosirea cat mai redusa a pesticidelor.

2. Elvetia

Elvetia are un istoric bogat de atitudini eco-friendly. In unele orase, masinile sunt interzise, fiind posibil doar mersul pe bicicleta si pe jos. Desi ti se poate parea un pic strict, tara a impus o taxa si pentru aruncarea gunoiului, chiar daca ea este simbolica, de doar 1 euro. Se platesc, bineinteles, si serviciile de tratare a deseurilor.

Aici si hotelurile sunt prietenoase cu mediul. De exemplu, un hotel foarte popular in Elvetia, Badrutt's Palace Hotel, ofera discount-uri oaspetilor care sosesc la hotel intr-o masina hibrid. Pentru a-si arata eforturile de sustinere a mediului, proprietarii hotelului au instalat un sistem de incalzire eco-friendly, care isi trage energia din lacul din apropiere, la fel cum fac si alte multe hoteluri si chiar scoli din Elvetia.

Top 10 cele mai verzi tari din lume (II)

1. Islanda

Se spune ca e una din cele mai frumoase tari din lume, cu atatia ghetari, vulcani si cascade. Desi e doar o mica insulita, Islanda are un impact enorm asupra apararii mediului inconjurator. Datorita locatiei sale, Islanda foloseste resursele sale geotermale in scopul obtinerii electricitatii si caldurii. Cea mai comuna sursa de caldura si electricitate este hidrogenul, iar tara spera sa treaca in totalitate pe consum de hidrogen.

Pana si autobuzele Mercedes Benz A-Class folosite pentru transportul public in Islanda sunt alimentate tot cu hidrogen, putand merge si 160 km cu rezervorul plin. Desi in trecut Islanda importa 70% din carbune pentru a-si asigura energia necesara, in ziua de azi ea se mandreste cu faptul ca numai 18% din sursele sale energetice sunt obtinute din carbune, restul de 82% fiind hidrogen pur si energie geotermala. Pana in 2050, Islanda spera sa devina total independenta de energia obtinuta din combustibil fosil.

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă