Skip to article

Top 3 muzee din Bucuresti

Top 3 muzee din Bucuresti
Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman sau Casa Melik sunt doar cateva dintre cele mai frumoase muzee ale Bucurestiului. Daca esti turist in capitala tarii , sau daca vrei sa te realxezi intr-o dupa-amiaza de weekend, nu rata aceste muzee care iti vor oferi informatii interesante despre viata si cultura romaneasca.

Muzeul Satului

Muzeul Satului a fost infiintat in anul 1936 si a fost printre primele muzee de etnografie in aer liber din lume. Muzeul a fost creat de folcloristul si sociologul Dimitrie Gusti si se afla in parcul Herastrau, intr-o zona de verdeata si lacuri. Detine peste 70 de gospodarii, cu ustensilele traditionale, adunate din toate colturile tarii.

Cea mai veche casa pe care o poti vedea la Muzeul Satului este construita in secolul al XVII-lea, iar cea mai recenta apartine secolului al XIX-lea.

Pe langa casele pitoresti, la Muzeul Satului mai poti vedea si mobilier vechi romanesc, unelte, obiecte din lut, icoane, carpete sau costume folclorice. La Muzeul Satului poti admira case si obiecte taranesti din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Banat, Maramures, Bucovina, Moldova si Dobrogea.

Muzeul detine si colectii de manuscrise, studii, schite, desene, planse, clisee pe sticla, filme, negative alb-negru si color sau fotografii.

Muzeul Satului se afla pe Soseaua Kiseleff.

Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman se afla amplasat in Piata Victoriei si este opera arhitectului N. Ghika-Budesti. Constructia intregii cladirii a durat 29 de ani si a fost finalizata in 1941. Stilul arthitectonic al Muzeului Taranului roman este neoromanesc, inspirat din cel brancovenesc.

Muzeul Taranului Roman detine o bogata colectie de obiecte taranesti. Patrimoniul muzeului numara peste 90.000 de piese. Colectia de ceramica cuprinde circa 18.000 de piese. In aceasta colectie vei vedea o serie de obiecte realizate in atelierele de olarit din Hunedoara si Valcea.

Colectia de port numara aproape 20.000 de piese de costum din toate provinciile romanesti, incepand cu prima jumatate a secolului al XIX lea.

La Muzeul Taranului Roman vei gasi si o colectie de tesaturi pentru interior, confectionate din in, canepa, bumbac sau borangic.

Colectia de Lemn cuprinde mobilier si feronerie veche romaneasca. Colectia Religioasa cuprinde icoane pe sticla si pe lemn, izvoade pentru icoane, xilogravuri, vesminte preotesti, vase, troite si cruci.

Muzeul Taranului Roman se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 3.

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul Theodor Pallady sau Casa Melik este cea mai veche cladire locuibila din Bucuresti care s-a pastrat in forma ei originala. Imobilul pastreaza elementele de casa taraneasca, compusa din pivnita inalta si cerdac inchis cu geamuri. Constructia Casei Melik dateaza din secolul XVIII, din anii 1750.

La Casa Melik vei gasi lucrari ale pictorului Theodor Pallady, lucrari de arta europeana si orientala si piese de mobilier.

Colectia numara peste 1.200 de piese, printre care se afla si lucrari semnate de pictori francezi, olandezi, dar si pictura romaneasca.

Tot la Casa Melik mai poti admira si piese de arta decorativa, sculptura antica greco-romana, egipteana, indiana, khmera, dar si sculptura renascentista italiana si franceza. Muzeul detine peste 800 de desene, peisaje, nuduri, portrete si interioare realizate de Theodor Pallady.

Casa Melik se afla pe strada Spatarului la numarul 22.

Autor: Ana Dragota

Alte articole despre
osteoporozainele dama

Articole recomandate

De Craciun ofera daruri autentice, inspirate din folclorul romanesc De Craciun ofera daruri autentice, inspirate din folclorul romanesc
Una din ocaziile speciale în care vrem mereu să primim și să oferim cadoul perfect este Crăciunul. Cu această ocazie, articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte par să fie un succes garantat. Putem spune că începe
Cadouri de Craciun 2021. Ce buget au romanii, pentru cine cumpara, de unde si ce cadouri au pe lista? Cadouri de Craciun 2021. Ce buget au romanii, pentru cine cumpara, de unde si ce cadouri au pe lista?
“Famelie mare, renumeratie mica, dupa buget, coane Fanica”. Replica personajului creat de I.L.Caragiale pare sa se potriveasca perfect contextului financiar actual. Se apropie sarbatorile de iarna, iar romanii si-au facut deja calculele si au un buget de criza pentru cadourile de
Cadouri creative pentru Craciun 2021. Alegerile inspirate au o nota personala Cadouri creative pentru Craciun 2021. Alegerile inspirate au o nota personala
Craciunul se apropie cu pasi repezi si ar fi bine sa te ocupi din timp de cadourile pentru cei dragi. Cadourile personalizate sunt in trend anul acesta si vor fi cu siguranta alegeri de efect. Gasirea darurilor potrivite de Craciun este o adevarata provocare, mai ales ca de la an la an parca te
Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza
Pentru foarte multi tineri, perioada vacantei este o adevarata bucurie. Dupa mult timp in care au depus numeroase eforturi intelectuale, vacanta le ofera prilejul de a se odihni si de a se bucura de timpul liber pe care-l pot petrece in compania familiei si a prietenilor. Insa, fiecare an marcheaza
4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la