Skip to article

Film: `In afara legii` - note de productie

Film: `In afara legii` - note de productie
Faimosul gangster Al Capone spunea ca `Prohibitia nu a adus decat probleme` si ca `Eu sunt ca oricare alt om. Nu fac decat sa indeplinesc o cerere a pietei.`

Cu toate ca afacerile sale se desfasurau in Chicago, cei trei frati Bondurant din Virgina ar fi fost complet de acord cu Al Capone.

Fratii de alama, asa cum fusesera numiti Howard, Forrest si Jack conduceau o afacere cu bautura contrafacuta in Franklin County, Virginia, unde se zice ca dealurile erau aramii de la culoare numeroaselor alambicuri ilegale.

Cartea scrisa de Matt Bondurant a pornit de la dorinta acestuia de a povesti uimitoarele aventuri ale bunicului sau Jack si a fratilor acestuia Forrest si Howard. Desi romanul este inspirat de evenimente reale, el este totusi o opera de fictiune si nu toate evenimentele relatate sunt reale.

Asa cum recunoaste insusi autorul, aA€AtAceasta poveste este inspirata din anecdotele si povestile de familie, din titlurile din ziarele vremii si inscrisuri judecatoresti... Cu toate acestea, informatiile istorice nu ne pot ajuta sa intelegem complet personajele principale ale povestii, din punctul de vedere al situatiei in care se afla si a gandurilor care ii napadesc; toti cei implicati au incetat de mult din viata si exista putine izvoare scrise referitoare la existenta lor.

Nu exista scrisori, iar bunicul meu nu a tinut niciun jurnal. Principala mea sarcina in scrierea acestei carti a fost sa umplu golurile din informatiile existente. Am avut de-a face si cu relatari ale familiei, dar acestea sunt vagi si de cele mai multe ori amagitoare, amestecate cu zvonuri, barfe si mituri... Intentia mea a fost sa ajung la adevarul din spatele acestor povestiaA€At.

Cartea, publicata in 2008, a fost foarte bine primita de critici si public si a reusit sa-i cucereasca si pe producatorii Douglas Wick si Lucy Fisher. Wick spune: "Cartea vorbeste despre barbati duri si tandretea lor; despre comportamente violente, feroce impletite cu momente de dorinta si dor; despre durere fizica amestecata cu legende despre indistructibilitate. Nu ai putea sa citesti acesta carte fara sa-ti imaginezi personajele."

Intre timp, Rachel Shane l-a abordat pe regizorul John Hillcoat. Hillcoat si-a dat seama ca romanul despre fratii Bondurant ii oferea oportunitatea de a lucra cu doua dintre genurile lui favorite, intr-un mod inovativ si intreprinzator.

aA€AtMi-a placut la nebunie lumea descrisa in carte. imi plac western-urile si chiar cautam un film cu gangsteri. M-am chinuit in ultimii ani pentru ca s-au facut atatea filme bune cu gangsteri incat e greu sa vii cu ceva nou. Dar cartea asta aducea ceva nou. Era o combinatie ciudata intre un film cu gangsteri si un western.

Nu mai vazusem un film cu gangsteri intr-un decor rural de la BONNIE sI CLYDE incoace. Iar problema bauturii contrafacute nu mai fusese tratata decat in comedii precum SMOCKEY sI BANDIT. Iar cartea avea la baza o poveste reala, ceea ce era incredibil. Era vie si avea ceva unic. A fost tot ce mi-a trebuitaA€At, povesteste Hillcoat.

Pentru ca actiunea din LAWLESS are loc in Virginia, discursul personajelor principale are o muzicalitate aparte pe care Nick Cave a introdus-o in dialoguri, ca o partitura muzicala.

aA€AtCantecele lui Nick sunt de fapt niste naratiuni, influentand scenariul dar, mai mult decat atat, cred ca toate filmele au o muzicalitate proprieaA€At spune Hillcoat. Felul in care scrie Nick, dialogurile sale , modul in care se desfasoara povestea, toate au un ritm anume. Este un detaliu foarte subtil, dar este vizibil.

Articole recomandate

Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl! Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl!
Este bautura care poate face diferenta intre o zi reusita si una dificila. Poate sa te binedispuna sau, dimpotriva, sa te streseze prin golul creat de absenta sa. Poate fi momentul preferat al zilei. Poate reprezenta cheia succesului. O cunosti de mult timp. Ti-a fost "prietena" de nadejde inca de
Moduri prin care sa duci o viata eco friendly Moduri prin care sa duci o viata eco friendly
Poate ai devenit interesata de felurile prin care poti duce o viata prietenoasa cu mediul odata cu intensificarea efectelor incalzirii globale, apelurile facute de numerosi lideri mondiali, persoane publice si activisti. Toate aceste informatii te pot ajuta sa descoperi mai multe despre gravitatea
10 citate celebre despre noroc 10 citate celebre despre noroc
Norocul este unul dintre cele mai discutate lucruri din lume. Oamenii au crezut în existența norocului de când lumea și pământul. Se crede că norocul este un lucru cu care te naști înzestrat sau nu, iar șansele de a avea noroc dacă nu te-ai
Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece
Odata cu venirea sezonului rece, nu doar garderoba si casa au nevoie de pregatiri speciale, ci si masina. Pentru a evita problemele, mai ales in cursul iernii, cand poate iti va fi mai greu sa mergi cu ea la service, este mai bine sa faci o serie de verificari inainte ca vremea sa se raceasca
Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie
Unii ar spune ca este greu sa fii femeie in lumea barbatilor, dar sunt o multime de reprezentante ale sexului frumos care au luat aceasta sintagma ca pe o provocare si au demonstrat ca se pot descurca cel putin la fel de bine. Lumea jocurilor de noroc este un exemplu la fel de bun ca oricare altul