Skip to article

Film: `In afara legii` - note de productie

Faimosul gangster Al Capone spunea ca `Prohibitia nu a adus decat probleme` si ca `Eu sunt ca oricare alt om. Nu fac decat sa indeplinesc o cerere a pietei.`

Cu toate ca afacerile sale se desfasurau in Chicago, cei trei frati Bondurant din Virgina ar fi fost complet de acord cu Al Capone.

Fratii de alama, asa cum fusesera numiti Howard, Forrest si Jack conduceau o afacere cu bautura contrafacuta in Franklin County, Virginia, unde se zice ca dealurile erau aramii de la culoare numeroaselor alambicuri ilegale.

Cartea scrisa de Matt Bondurant a pornit de la dorinta acestuia de a povesti uimitoarele aventuri ale bunicului sau Jack si a fratilor acestuia Forrest si Howard. Desi romanul este inspirat de evenimente reale, el este totusi o opera de fictiune si nu toate evenimentele relatate sunt reale.

Asa cum recunoaste insusi autorul, aA€AtAceasta poveste este inspirata din anecdotele si povestile de familie, din titlurile din ziarele vremii si inscrisuri judecatoresti... Cu toate acestea, informatiile istorice nu ne pot ajuta sa intelegem complet personajele principale ale povestii, din punctul de vedere al situatiei in care se afla si a gandurilor care ii napadesc; toti cei implicati au incetat de mult din viata si exista putine izvoare scrise referitoare la existenta lor.

Nu exista scrisori, iar bunicul meu nu a tinut niciun jurnal. Principala mea sarcina in scrierea acestei carti a fost sa umplu golurile din informatiile existente. Am avut de-a face si cu relatari ale familiei, dar acestea sunt vagi si de cele mai multe ori amagitoare, amestecate cu zvonuri, barfe si mituri... Intentia mea a fost sa ajung la adevarul din spatele acestor povestiaA€At.

Cartea, publicata in 2008, a fost foarte bine primita de critici si public si a reusit sa-i cucereasca si pe producatorii Douglas Wick si Lucy Fisher. Wick spune: "Cartea vorbeste despre barbati duri si tandretea lor; despre comportamente violente, feroce impletite cu momente de dorinta si dor; despre durere fizica amestecata cu legende despre indistructibilitate. Nu ai putea sa citesti acesta carte fara sa-ti imaginezi personajele."

Intre timp, Rachel Shane l-a abordat pe regizorul John Hillcoat. Hillcoat si-a dat seama ca romanul despre fratii Bondurant ii oferea oportunitatea de a lucra cu doua dintre genurile lui favorite, intr-un mod inovativ si intreprinzator.

aA€AtMi-a placut la nebunie lumea descrisa in carte. imi plac western-urile si chiar cautam un film cu gangsteri. M-am chinuit in ultimii ani pentru ca s-au facut atatea filme bune cu gangsteri incat e greu sa vii cu ceva nou. Dar cartea asta aducea ceva nou. Era o combinatie ciudata intre un film cu gangsteri si un western.

Nu mai vazusem un film cu gangsteri intr-un decor rural de la BONNIE sI CLYDE incoace. Iar problema bauturii contrafacute nu mai fusese tratata decat in comedii precum SMOCKEY sI BANDIT. Iar cartea avea la baza o poveste reala, ceea ce era incredibil. Era vie si avea ceva unic. A fost tot ce mi-a trebuitaA€At, povesteste Hillcoat.

Pentru ca actiunea din LAWLESS are loc in Virginia, discursul personajelor principale are o muzicalitate aparte pe care Nick Cave a introdus-o in dialoguri, ca o partitura muzicala.

aA€AtCantecele lui Nick sunt de fapt niste naratiuni, influentand scenariul dar, mai mult decat atat, cred ca toate filmele au o muzicalitate proprieaA€At spune Hillcoat. Felul in care scrie Nick, dialogurile sale , modul in care se desfasoara povestea, toate au un ritm anume. Este un detaliu foarte subtil, dar este vizibil.

Articole recomandate

Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete
Primăvara începe an de an cu prima floare, primul mărțișor, prima rază de soare și multe zâmbete, dar anul acesta primăvara aduce și câteva surprize, la ParkLake Shopping Center! Se spune că la anotimp nou, se cere un stil nou, iar
Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in