Skip to article

Kinofest - Primul festival de film digital

Kinofest este primul (si singurul) festival international de film digital din Romania. Avand misiunea de a promova arta digitala in randul publicului larg, prin intermediul filmului independent, al creatiei video si new media, Kinofest isi propune sa sustina tinerii producatori si artisti de film, dar si creatiile lor - film, muzica si productii vizuale.
Cea de-a treia editie a Kinofest are loc intre 22 si 24 octombrie, la The Light Cinema.

Fiecare zi de festival va gazdui o competitie de scurtmetraje din genurile : animatie, fictiune si micromovie.

?Digitalul reprezinta noua tendinta in arta cinematografica. Suportul, practic nelimitat, ofera regizorilor libertatea de a trage oricate duble e necesar. Cu alte cuvinte, iAApe digital, filmezi pana iese perfect!iAA La Kinofest ne straduim sa aducem deopotriva scurtmetrajele digitale premiate in competitii internationale si productiile noi, inscrise pentru prima data intr-un festival, dar cu potential de a le egala si chiar depasi pe cele deja recunoscute?, a declarat intr-un interviu Valentin Partenie, directorul festivalului.

Competitie de scurt-metraje

In plus, in prima zi de festival, Kinofest va gazdui competitia paralela de scurtmetraje AVON Movie for Life, parte a campaniei pentru prevenirea cancerului la san. Competitia provoaca realizatorii de film la crearea unor scurtmetraje care sa ilustreze cat mai bine mesajul ?Afla ca esti bine!?. Scurtmetrajele vor putea fi apoi vizionate in premiera in prima zi a Kinofest, fiind votate live la festival de juriul oficial al competitiei si de catre publicul Kinofest iar apoi, online, de catre publicul larg.

Proiectii si productii de avangarda

Mai mult decat atat, pe langa competitii, programul va include si proiectii speciale de film cu productii din avangarda internationala, multe fiind difuzate in premiera pentru Romania, si concerte, care includ combinatii inedite de performance live, instrumente muzicale digitale si visuals sincronizate cu muzica.

Pe o perioada de 9 luni, concurenti din toata lumea (mai exact din 20 de tari) au trimis mai bine de 400 de filme pe adresa organizatorilor. Din acestea au fost selectate 163 de filme care urmeaza sa intre in competitie:

30 de filme pentru competitia de fuctiune
82 in competitia de animatie
54 in competitia de micromovie.

Multe dintre acestea au castigat deja premii importante la diverse festivaluri internationale de film, dar nu lipsesc nici premierele pentru Romania. Programul festivalului poate fi urmarit pe site-ul Kinofest.

Biletele sau abonamente pot fi achizitionate de pe TicketPoint.ro, reteaua Diverta sau de la casieriile The Light Cinema.

Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta