Premiera de Gala a primului film fantasy romanesc, Ultimul Zburator

Premiera de Gala a primului film fantasy romanesc, Ultimul Zburator
  calendar_month   update 04 Feb 2014, ora: 12:56      
Vineri, 31 ianuarie a avut loc premiera de gala a primului film fantasy romanesc, Ultimul Zburator, in regia lui Ovidiu Georgescu. Evenimentul a fost gazduit de Cinema City Cotroceni. Desi vineri s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura a sezonului, publicul a fost prezent in numar mare.

La eveniment au participat atat echipa, actorii si cei care au sustinut inca de la inceput acest proiect, cat si numerosi reprezentanti ai show biz-ului si ai mediului de afaceri din Bucuresti si nu numai. Printre personaliatile prezente la eveniment s-au numarat membrii trupei Holograf, a caror piesa, "Roua diminetii", se afla pe genericul de final al filmului, Gabriel Cotabita, un impatimit cinefil, trupa Alb- Negru, Julia Jianu, Irina Margareta Nistor si multi altii.

Dupa ropote de aplauze si multumiri, paharul de sampanie a fost servit in cadrul unei petreceri elegante la Premier Palace Hotel & Spa. Printre surprizele serii, anuntate de producatori inca de la conferinta de presa ce a avut loc dimineata, se numara selectionarea filmului la Festivalul International de Film Fantasy de la Bruxelles si lansarea primei aplicatii pentru telefoane mobile si tablete dedicate unui film romanesc.

"Ultimul Zburator" selectionat la Festivalul International de Film Fantastic (BIFFF) de la Bruxelles

Filmul Ultimul Zburator a fost selectionat la cea de-a 32-a editie a Festivalului International de Film Fantastic de la Bruxelles (BIFFF), din Belgia, care se va desfasura intre 8 si 20 aprilie.

Festivalul International de Film Fantastic de la Bruxelles este unul dintre cele mai importante festivaluri de filme fantasy din Europa, cu o traditie de peste 30 de ani (prima editie a avut loc in 1983). In fiecare an, la acest festival se strang peste 60.000 de fani ai genului fantasy, din toate colturile Europei. Totodata, personalitati importante din lumea filmului au participat de-a lungul anilor la acest festival, printre care ii amintim pe: Peter Jackson, Jude Law, Luc Besson, Danny Boyle, Neil Jordan sau Terry Gilliam.

Ultimul Zburator este primul film romanesc care participa la acest festival.

Aplicatia "Ultimul Zburator" in Windows Store din 7 februarie

Fascinati de initiativa Asociatiei Culturale "Promissum" de a da nastere unui film fantasy romanesc inspirat de mitologia romana, Microsoft Romania, impreuna cu partenerii locali X3 si Cobalt Sign, au dezvoltat aplicatia oficiala a filmului, ce va fi disponibia in Windows Store odata cu lansarea filmului pentru public.
Aplicatia ofera tuturor utilizatorilor Windows 8 o experienta multimedia deosebita, de la informatiile complete referitoare la film, actori pana la galeria multimedia cu cele mai expresive imagini.

Aplicatia Ultimul Zburator va putea fi descarcata gratuit din Windows Store incepand cu data de 7 februarie si utilizata pe o gama variata de device-uri, de la laptop-uri la tablete sau convertibile.

"Ultimul Zburator" este un film independent, realizat in totalitate din finantare privata, produs de Asociatia Culturala "Promissum" si distribuit in cinematografele din Romania de InterComFilm Distribution. Toti cei implicati in realizarea acestui film au fost fascinati de povestea lui: un mit clasic al culturii romane, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasa poveste de iubire care transcede timpul si spatiul, prezentand o lume fascinanta, de mult uitata de o societate atat de cufundata in intunericul materialismului. Echipa si actorii au realizat acest proiect pentru ca au indraznit sa creada!Recomandari

Newsletter Ele.ro

inceput...
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right