Skip to article

T O X I C, primul film romanesc despre alimentatia moderna, se lanseaza pe DVD

T O X I C, primul film romanesc despre alimentatia moderna, se lanseaza pe DVD
Documentarul T O X I C, expus anul trecut intr-o vizionare privata si invitat ca film eveniment in cadrul Festivalului International de Film Astra de la Sibiu, se lanseaza acum pe DVD.

Documentarul se va putea achizitiona exclusiv de pe www.librarie.net, la pretul de 49.9 lei si va fi insotit de un cadou: binecunoscuta carte de bucate a profesorului Ghe. Mencinicopschi "Reinvata sa gatesti - RevoluEAie in bucatarie".


Plecand de la teoriile profesorului Mencinicopschi, documentarul T O X I C analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele moderne! Chiar si cele pe care le consideram a fi sanatoase, naturale, au fost puse sub semnul intrebarii in cele 80 de minute de adevar. Pornind de la intrebarea simpla aA€Azce este alimentul?aA€At, prof. dr. Ghe. Mencinicopschi pune accent, prin filmul TOXIC, pe adevarata fata a alimentului, studiindu-l in profunzime si nu doar prin simpla observatie.

"Atunci cand analizam un aliment, tendinta generala este de a-i studia forma actuala. Insa, o buna analiza nu se leaga de forma prezenta, ci intra in trecut, ajungand la stadiul initial de matrice a alimentului respectiv. In momentul in care incercam sa stabilim daca un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie sa ne intoarcem in timp pentru a vedea in ce mediu a crescut si care au fost factorii care au actionat asupra lui. Filmul T O X I C este primul care pune accent pe adevarata fata a alimentului, pe studiul in profunzime si nu pe simpla observatie", a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

O vizionare publica de succes

Documentarul regizat de Andrei Sota a avut un succes rasunator la public, umpland o sala de 800 de oameni la prima vizionare publica din cadrul Festivalului International de Film de la Sibiu.

"Am plecat de la premiera filmului intr-o stare de euforie, foarte fericita de succesul extraordinar pe care l-a avut la public documentarul TOXIC. Filmul a fost primit senzational de catre public si nu mi-a venit sa cred cand am vazut sala plina ochi, mai ales pentru ca stiam ca la un film documentar nu vin niciodata mai mult de 50 de oameni! I-am privit pe spectatori, i-am vazut cat de fascinati erau de subiect si cu cata atentie urmareau fiecare cadru, iar sesiunea de Q&A de la final, la care profesorul Mencinicopschi si regizorul Andrei Sota au participat cu foarte mare deschidere, ar fi durat pana dimineata, daca era posibil. Astfel, suntem incurajati sa continuam ceea ce facem deja de cativa ani, pentru ca voi, cautatorii de adevar, sunteti ratiunea noastra de a fi. Va multumim tuturor!", spune Corina Pintilie - producator EA™i GM Coreus.

Constientizarea problemei alimentare

Documentarul ne arata ca alimentele colorate, voluminoase si lucioase nu sunt neaparat si sanatoase, intrucat contin din ce in ce mai multe chimicale care, cu timpul, se acumuleaza in organism. Aceste produse, lipsite de nutrienti de baza si pline de tot felul de substante dubioase, pot duce la otravirea organismului. Pacaliti de aspectul atragator al legumelor, fructelor sau al carnurilor suntem tentati sa intram in cercul vicios creat de mancarea de aA€AtplasticaA€At, golita de vitamine si lipsita de calitati nutritionale.

"M-am bucurat nespus cand am realizat ca persoanele din sala au inteles principiile dezbatute in film, principii stiintifice, foarte greu de digerat in alte conditii aA€A" iar toate acestea i se datoreaza regizorului Andrei Sota, cu ajutorul caruia Coreus reuseste sa mentina aceeasi linie de simplitate si accesibilitate binecunoscuta in urma succesului avut pana acum cu cartile produse", marturiseste Ioana Voicu, director executiv Coreus.

"T O X I C este primul film documentar romanesc care spune adevarul despre alimentele pe care le consumam, despre provenienta acestora si despre adevarata lor compozitie. Ne-am dorit, in plus, prin acest documentar, ca informatia riguroasa si impartiala sa o facem accesibila tuturor oamenilor care incearca sa-si schimbe modul de viata si sa spuna stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale", a marturisit Andrei Sota, regizorul filmului, care conduce propria casa de productie si realizeaza filme independente.

Avand in distributie nume precum Oreste Teodorescu - vedeta TV, dr. Cristina Bogdan - medic specialist naturopat, Bora Cokyapici - chef si proprietar de restaurante, Silviu Socol - director general Fares Orastie etc., filmul TOXIC ne face constienti de modificarile din structura alimentelor, din procesele de crestere, transport, depozitare si distribuire a acestora, care au condus catre disparitia informatiei naturale din mancarea de zi cu zi.

T O X I C este o productie MAKINAFILM, un film realizat de Andrei Sota si produs de Coreus dupa ideile prof. dr. Ghe. Mencinicopschi si sustinut de Fares Orastie.

Echipa care a participat la realizarea acestui film documentar: director de imagine ANDREI NAGY, set designer ALINA DAN/ ADA RADU, montaj si naratiune ANDREI SOTA, grafica si visual effects ALEXANDRU PREOTEASA, sunet LAURA LAZARESCU, regizor si producator executiv ANDREI SOTA.

www.toxicfilm.ro

T O X I C, primul film romanesc despre alimentatia moderna, se lanseaza pe DVD

Articole recomandate

Cat de des platesc sloturile online? Cat de des platesc sloturile online?
În topul celor mai profitabile jocuri din cazino, probabil că sloturile s-ar plasa pe ultimele locuri. Gamblerul nu știe când urmează să vină următoarea plată, nu știe care este rețeta pentru ca slotul să poată oferi plata, iar
Sapte lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Beefeater London Dry Gin Sapte lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Beefeater London Dry Gin
Beefeater London Dry Gin are rădăcini care datează de la sfârșitul anilor 1800, când fondatorul său James Burrough a cumpărat distileria Chelsea în 1863. Mai târziu, eticheta Beefeater a devenit cunoscută pentru ginul său de clasă
Idei pentru a crea un album foto cu familia Idei pentru a crea un album foto cu familia
Ne place sa ne uitam la fotografii vechi de familie. Este întotdeauna plăcut să retrăiești amintirile, dar, ca fotograf, poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de inspirație pentru locuri și idei de filmat. Puteti realiza pe loc un “studio”
Optiunile de cazare in Baile Herculane, mai numeroase decat iti poti imagina Optiunile de cazare in Baile Herculane, mai numeroase decat iti poti imagina
Baile Herculane reprezinta un loc de poveste din mai multe puncte de vedere. In primul rand, trebuie precizat faptul ca statiunea balneoclimaterica este amplasata intr-un peisaj de basm, in inima padurilor de conifere. Apoi, insasi legenda locului este incredibila. Se spune ca Hercule a poposit in
Cat de importanta este mancarea speciala pentru pisici sterilizate? Cat de importanta este mancarea speciala pentru pisici sterilizate?
Pisicile sunt animale de companie greu de înlocuit. Atunci când decizi să aduci în sânul familiei o pufoșenie dornică de joacă și mereu în căutare de atenție și dragostea celor din jur, trebuie să te gândești de la