Skip to article

Concertul ``Seara Italiana`` are loc la Arenele Romane

Concertul ``Seara Italiana`` are loc la Arenele Romane
Vara aceasta incepe cu un spectacol unic in aer liber, la Arenele Romane! Pe data de 30 iunie 2010, de la ora 20.00, Asociatia Culturala BUCURIILE MUZICII va prezinta un concert de inalta clasa: "Seara Italiana", in interpretarea unei orchestre performante, European Royal Orchestra. Dirijor: Fiorangelo Orsini. Invitati speciali: Distinto si Ianna. Evenimentul beneficiaza de sprijinul extraordinar al Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu".

Organizatorii promit o seara cu muzica italiana, in care publicul sa se poata delecta cu celebre bijuterii ale culturii italiene ("Barbierul din Sevilla", "Cotofana hoata", "Cavaleria Rusticana", "Revista Rosiniana", "Italiana in Alger" si altele). Pucinni, Rosini, Mascagni.

European Royal Orchestra a aparut din necesitatea pietei de profil din Romania de a oferi publicului din ce in ce mai selectiv si mai exigent ceea ce isi doreste. Solutia ideala pe care o aceasta orchestra o propune este un melange de muzica de film combinata cu elemente de show multimedia, coregrafie de performanta.Cu alte cuvinte, un show complex, in care arta se poate exprima la adevarata sa valoare.

European Royal Orchestra aduce un suflu proaspat in muzica de gen din Romania, prin faptul ca membrii sai sunt tineri talentati care inca nu au parasit aceasta zona a muzicii. Simultan, aceasta orchestra poate aborda mai multe genuri de muzica - clasica, swing, jazz, de film s.a.

European Royal Orchestra ii include pe cei mai buni studenti absolventi ai facultatilor de profil din tara, dar si din strainatate. Alaturi de acesti tineri geniali, sunt incantati sa faca parte dintr-un proiect atat de ambitios si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania (filarmonica " George Enescu", Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala de Stat).

Pe langa aceasta componenta de prim rang, European Royal Orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi importanti producatori de muzica din lume. De asemenea, se lucreaza numai cu profesionisti de talie internationala: orchestratori, dirijori, scenografi , ingineri de sunet.

Fiorangelo Orsini a studiat muzica la Conservatorul "Luisa D`Annunzio" din Pescara, unde a absolvit cu onoruri sectiunea de corn. Mai tarziu s-a dedicat studiului compozitiei, instrumentatiei pentru trupa si conducerea orchestrei, participand la cursuri de master la Academia de Muzica din Siena, sub indrumarea marelui profesor Franco Ferrara, printre ai carui cei mai buni ucenici se numara. S-a impus publicului si criticilor mai intai ca un tanar muzician, apoi a cantat cu mari dirijori, cum ar fi L. Bernstein, L. Maazel, R. Muti, C. Abbado, Z. Metha, W. Sawallisch, L.V. Matacic etc.

Pentru deosebite merite artistice a primit distinctia de Cetatean de Onoare al Orasului Sila Spezzano (CS). Din 1977 este profesor titular de corn la Conservatorul "Luiza D`Annunzio" din Pescara. Pasiunea sa pentru muzica, precizia si caldura cu care conduce o orchestra, cat si carisma personala il ajuta sa obtina intotdeauna efectele dorite.

DISTINTO este o trupa formata din patru tenori ce canta pop-opera, un proiect muzical nou pentru Romania. Posesori ai unor voci deosebite, membrii trupei DISTINTO se adreseaza nu numai iubitorilor muzicii lirice, ci si publicului larg iubitor de muzica buna. Cu un repertoriu vast care include arii din opere si operete, cantonete si evergreen-uri in aranjamente muzicale diversificate, DISTINTO s-a impus rapid in peisajul muzical romanesc si international.

Avand la baza studii de canto clasic si pian, Ianna este o soprana care poate aborda cu usurinta piese din repertoriul clasic de opera si opereta, dar si muzica pop, gen cu care, de alfel, s-a facut cunoscuta publicilui larg. Beneficiind si de o prezenta deosebit de agreabila, Ianna este din ce in ce mai solicitata pe scenele de concert din tara si din strainatate.

Biletele se pot achizitiona din reteaua magazinelor Diverta, de la casa de bilete a Salii Palatului si a Arenelor Romane si on-line de pe site-urile www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, www.blt.ro si www.vreaubilet.ro. Acestea au pretul unic de 20 RON.

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă