Skip to article

Pink Martini canta prima piesa in limba romana, cu ocazia centenarului Maria Tanase

Pink Martini canta prima piesa in limba romana, cu ocazia centenarului Maria Tanase Pink Martini
Pink Martini, una dintre cele mai elegante trupe live ale lumii, cum o numea ziarul britanic The Times, lanseaza oficial albumul cu numarul sase din cariera trupei, 'Get Happy' si odata cu albumul si o prima piesa in limba romana, din repertoriul Mariei Tanase.

Pe 25 septembrie, piesa 'Pana cand nu te iubeam' (cover dupa Maria Tanase) va putea fi ascultata exclusiv la Magic FM, aniversand un secol de la nasterea reginei cantecului popular romanesc.

Componentii trupei Pink Martini sunt iremediabil indragostiti de Romania. O dovedesc nenumaratele concerte din tara noastra precum si integrarea unei piese romanesti in fabulosul lor repertoriu international.

Anul trecut, in Capitala, cei de la Pink Martini au cantat in premiera o piesa in limba romana in fata unei sali arhipline - era vorba de coverul piesei 'Pana cand nu te iubeam' a Mariei Tanase, culeasa de Anton Pann.

Cant in 14 limbi, dar romana este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o., le-a spus atunci solista Storm Large celor peste 4000 de fani prezenti, care au aplaudat-o in picioare.Pink Martini revine la Sala Palatului din Capitala, pe 15 octombrie, pentru un concert de exceptie, in cadrul turneului de promovare pentru 'Get Happy'.

Albumul contine 16 melodii interpretate in limbile engleza, germana, chineza, spaniola, japoneza, turca, farsi si romana. Albumul este produs de Thomas Lauderdale si ii mai are ca invitati pe Philippe Katerine, Meow Meow, Ari Shapiro, The Von Trapps si Rufus Wainwright.

Articole recomandate

Maria Tanase, legenda feminitatii in muzica Maria Tanase, legenda feminitatii in muzica
Astazi se implineste un veac de la nasterea "reginei cantecului popular romanesc", legendara Maria Tanase. Artista nascuta la data de 25 septembrie 1913 in mahalalele Bucurestiului, supranumita si "Edith Piaf a Romaniei", s-a bucurat de o viata si o cariera extraordinare, care au marcat generatii