Skip to article

Planeta albastra celebrata la Sala Radio

Planeta albastra celebrata la Sala Radio
Corul de Copii Radio - de vorba cu Pamantul la Sala Radio

Rareori in agitatia cotidiana ne putem desprinde de ritmul alert in care ne traim viata pentru a ne opri o clipa si a asculta Pamantul.

Duminica, 8 mai, la Sala Radio, Corul de Copii Radio da glas Pamantului! Rau, mare, vant, furtuna - fiecare ne spune povestea sa, prin intermediul vocilor cristinaline ale copiilor. Caci cine altcineva este mai potrivit in a descifra misterele Pamantului daca nu copiii?


Organizat la doua saptamani de la Ziua Pamantului, concertul Corului de Copii Radio propune doua lucrari contemporane pe cat de diferite, pe atat de similare - Adiemus, Songs of Sanctuary de Karl Jenkins si Opereta Ecologica en Quatro Actos de Alberto Grau. Cele doua sunt precedate de celebra lucrare corala For the beauty of the Earth a lui John Rutter, cea care da inclusiv titlul concertului.

Daca Adiemus a mai fost prezentat in urma cu 5 ani, tot de catre Corul de Copii Radio, Opereta Ecologica en Quatro Actos se afla la prima reprezentatie in Romania. Lucrarea prezinta planeta albastra prin intermediul a patru elemente, personajele principale ale celor patru acte - Vant, Rau, Arbore si Mare - redate prin muzica, percutie corporala si efecte sonore. Una din cele mai populare lucrari corale contemporane, Adiemus a fost initial coloana sonora pentru reclama unei linii aeriene americane. Lucrarea lui Karl Jenkins contine sonoritati tribale, influente de jazz, miscare si cuvinte intr-o limba special inventata.
Planeta albastra celebrata la Sala Radio

Infiintat in 1945, Corul de Copii Radio a avut o evolutie spectaculoasa inca de la aparitia sa in peisajul muzical romanesc. Ansamblul, care a primit in 2004 titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, a sustinut sute de concerte a capella sau vocal-simfonice, sub baghetele celor mai recunoscuti dirijori din tara si strainatate.

In ultimii ani, ansamblul exploreaza noi forme de expresie artistica, indreptandu-se preferential catre manifestari conceptuale si de cooperare culturala cum ar fi: Songbridge-Canada, Brundibar-Franta, Les Instants Sacres-Franta, Amadeus-Romania, Voci d'Europa-Italia, Adiemus-Romania si Eclats de l'Eau in Romania si Franta. in 2008, Corul de Copii Radio a fost invitat sa prezinte spectacolul multimedia "Romanian Roots" la Simpozionului Mondial de Muzica Corala organizat la Copenhaga de Federatia Internationala a Muzicii Corale. Proiectul, care propune publicului un parcurs al spiritualitatii romanesti oglindite in muzica corala, a fost prezentat ulterior in Germania, Suedia, si Bulgaria.

in 2011, Corul de Copii Radio a sustinut concertul "Magnificat, anima mea Dominum" de J.S.Bach in cadrul Festivalului de Muzica Veche din Bucuresti.

Anul acesta, ansamblul va participa la Festivalul International George Enescu cu un program in memoriam Marin Constantin, alaturi de Corul National de Camera Madrigal, in data de 8 septembrie, la Sala Radio.

Pana atunci, insa, va ofera concertul "For the beauty of the Earth", duminica, 8 mai, ora 19.00, Sala Radio.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral. Berthelot nr. 60-64) si online, pe www.eventim.ro.

Articole recomandate

Rutina versus schimbare. Cum gasesti echilibrul perfect Rutina versus schimbare. Cum gasesti echilibrul perfect
Se vorbeste din ce in ce mai mult despre importanta unei rutine, de la cea de ingrijire si infrumusetare, pana la cea care te ajuta sa fii mai productiva la serviciu. Pe de alta parte, alte voci ne indeamna sa iesim din rutina si din zona de confort. Toate aceste mesaje contradictorii pot fi destul
Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata
Păpușile sunt jucăria eternă. Aspectul lor se îmbunătățește constant de-a lungul anilor, dar rolul lor în dezvoltarea copilului rămâne semnificativ. Fiecare jucărie dezvoltă abilitățile micuțului și îl
An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022? An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022?
Suntem într-un moment în care ni se reconsolidează modul în care facem alegerile - indiferent că vorbim de strictul necesar sau de modul în care ne petrecem timpul liber. Poate, mai mult ca niciodată, ne dorim să arătăm persoanelor apropiate
Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau
Uneori nimic nu este mai complicat decât să alegi cadoul ideal pentru partenerul tău. Bărbaților le plac obiectele utile, masculine, pe care le pot folosi cu un scop bine definit, iar acest lucru poate să facă dintr-o simplă sesiune de cumpărături o
TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun
Crăciunul este în sfârșit aici și, pe lângă sentimentul de armonie, poate apărea și stresul generat de stabilirea bugetului pentru diverse cumpărături și cadouri. Astfel, este recomandat să nu faci aceste cinci greșeli pentru a