Skip to article

Un an de la moartea lui Michael Jackson

Un an de la moartea lui Michael Jackson
A trecut un an de la moartea regelui pop Michael Jackson, insa amintirea sa pare mai vie ca oricand.

Iar in ceea ce priveste averea sa colosala, se pare ca cele mai noi estimari o situeaza undeva in jurul cifrei de 756 milioane de dolari.


Pe 25 iunie 2009 lumea intra in doliu. Se stinsese din viata idolul a milioane de persoane.
Avere uriasa, post mortem

Acum, la un an de la tragicul eveniment, presa vehiculeaza niste cifre astronomice legate de evaluarile facute averii megastarului.

Exista chiar si un top Forbes al celor mai bogate persoane decedate, iar Michael este in capul listei, urmat la distanta de Yves Saint-Laurent, cu 350 milioane de dolari, Rogers & Hammerstein, cu 235 milioane de dolari sau Elvis, cu 55 milioane de dolari.

O suma exorbitanta a fost stransa dupa moartea starului, din vanzarile obiectelor promotionale si a imaginii acestuia, estimata la 90 de milioane de dolari. Banii au venit in principal din:

-vanzarea CD-urilor (circa 8,9 milioane de copii doar in Statele Unite)
-drepturile de difuzare a filmului "This is It"
-vanzarile DVD-ului cu filmul "This is It"
-un contract cu casa Sony pentru exclusivitate in derularea de noi proiecte viitoare legate de imaginea megastarului.

De mentionat este si vestitul catalog Sony/ATV in care apar toate melodiile nou lansate, catalog care genereaza circa 80 de milioane de dolari anual.

Iar daca nu era de ajuns, bani mai ies si din compania Mijac Publishing, detinuta tot de Michael Jackson , care ii gestioneaza starului toate inregistrarile facute.

Sumele colosale obtinute de Michael post mortem nu reprezinta un lucru neobisnuit printre celebritati, cel mai comun caz fiind al lui Elvis. Iar daca lucruile merg in aceeasi directie, estimarile pentru 25 iunie 2011 aduc in discutie suma de 500 de milioane de dolari.

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă