Skip to article

Watumi Festival & Fringe - un proiect ambitios, pentru un public nonconformist

Watumi Festival & Fringe - un proiect ambitios, pentru un public nonconformist
Brasovul va gazdui in iulie, pentru al doilea an consecutiv, festivalul international Watumi Festival & Fringe. In cadrul celor doua sectiuni, Festival si Fringe, sunt asteptati atat artisti straini, cat si din Romania.

Watumi Festival & Fringe este primul festival care a introdus notiunea de Fringe in Romania si care promoveaza arta in toate formele ei.

Sectiunea Fringe din cadrul proiectului Watumi este conceputa ca un spatiu deschis al artelor, pe care artisti profesionisti si debutanti sunt invitati sa il transforme intr-o sarbatoare dedicata creativitatii. Fringe-ul se remarca printr-un cadru viu, experimental, in care se intalnesc artisti plastici, actori, muzicieni, artizani, acrobati, fotografi, comedieni, mimi, dansatori etc.

In sectiunea de Festival, Watumi Festival & Fringe invita in premiera in Romania, artisti straini, cu o voce noua si curajoasa, artisti care reflecta, prin ceea ce creeaza, preocuparile unei generatii noi.

Legatura dintre artistii din Festival si cei din Fringe este esentiala pentru promovarea artistilor romani debutanti. Astfel, artistii invitati in Festival pot deveni un model si o sursa de inspiratie pentru debutantii romani din sectiunea Fringe, datorita viziunii originale si a energiei lor creative.

Organizatorii se asteapta ca Watumi Festival & Fringe sa atinga in 2010 un numar de 40.000 de vizitatori in cele cinci zile ale evenimentului. "Watumi Festival & Fringe isi propune sa transmita un mesaj pozitiv publicului sau, prin crearea unui spatiu dinamic, vibrant si stimulant, in care legatura dintre public si artisti sa se realizeze nemijlocit" a declarat Mircea Calnegru, directorul festivalului.

Festivalul este deschis, pana in luna mai, inscrierilor participantilor din orice domeniu artistic, aflati la orice nivel profesional (debutanti, amatori talentati, studenti la arte, profesionisti).
De asemenea, festivalul reprezinta o sursa de inspiratie, comparatie si analiza atat pentru artisti, cat si pentru spectatori.

Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual care se inscrie in circuitul international al festivalurilor de Fringe, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Edinburgh (Scotia), Adelaide (Australia), Avignon (Franta) si Dublin (Irlanda).

Articole recomandate

Cum te reprezinta cu succes masina in cariera Cum te reprezinta cu succes masina in cariera
Aparentele sunt deseori inselatoare, iar viata noastra nu trebuie sa se invarta in jurul unor concepte materialiste, dar exista mai multe situatii in viata de zi cu zi in care prima impresie este tot ceea ce conteaza. Mai mult decat atat, cand vine vorba despre cariera, felul in care te prezinti,
City break local: cum sa faci calatoriile de weekend cu familia mai palpitante City break local: cum sa faci calatoriile de weekend cu familia mai palpitante
Imposibilitatea de a calatori, cu care s-a confruntat intreaga lume odata cu pandemia, a fost si un stimul pentru creativitate in privinta vacantelor si concediilor. Tot mai multi oameni s-au orientat catre mai mult timp petrecut in tara, descoperind atractiile principale si locurile pe care nu
Cele mai frumoase flori pentru onomastica de Sfantul Dumitru, de la Maison D`Or! Cele mai frumoase flori pentru onomastica de Sfantul Dumitru, de la Maison D`Or!
Ziua de 26 octombrie este o zi specială pentru foarte mulți români, deoarece își serbează onomastica de Sfântul Dumitru. Nu doar domnii sărbătoresc, ci și doamnele și domnișoarele numite Dumitra, Dumitrana, Demetra, Mitra, Dumitrica sau
Balonul de Aur 2021: Cine va fi desemnat cel mai bun fotbalist al planetei? Balonul de Aur 2021: Cine va fi desemnat cel mai bun fotbalist al planetei?
Cu aproximativ o lună rămasă până ceremonia de acordare a Balonului de Aur 2021, lista favoriților se conturează din ce în ce mai bine. Messi se află în fruntea clasamentului favoriților. Există oare șanse pentru un alt jucător
Top 5 cele mai cautate statiuni de schi din Elvetia Top 5 cele mai cautate statiuni de schi din Elvetia
Peisaje impresionante, servicii exemplare și zăpadă garantată -asta îți oferă stațiunile de schi din Elveția. Regiunea alpină are multe de oferit când vine vorba de sporturile de iarnă. Zermatt impresionează nu numai ca fiind cea mai