Skip to article

Base Jump - regele sporturilor extreme

Base Jump - regele sporturilor extreme
Base Jump, regele sporturilor extreme , este un sport spectaculos si riscant, derivat din parasutism. El consta in efectuarea de salturi de pe cladiri, faleze sau poduri inalte. Base Jump-ul are peste 8 000 adepti in lume.

De ce Base Jump?

Base Jump-ul este o disciplina ce consta in saltul cu parasuta de pe suporturi fixe si inalte (elemente arhitecturale sau faleze naturale).

Numele "base" este un acronim al cuvintelor englezesti Building, Antenna, Span bridge si Earth cliff. Asadar, B.A.S.E. Jump inseamna de fapt "saltul de pe o cladire, o antena, un pod sau o faleza".

Practicarea saltului cu parasuta de pe faleze este numit si paralpinism.

Pionierii acestei discipline

Carl Boenish este considerat tatal mondial al Base Jump-ului, efectuand pentru prima oara salturi de acest tip in 1978, de pe faleza El Capitan din Yosemite National Park. In Franta, unde exista 800 adepti ai acestui sport extrem, unul din marii pionieri este Erich Beaud.

In anii 1980, nu exista inca un producator de materiale, astfel incat fiecare base jumper trebuia sa-si fabrice singur o parasuta clasica pentru a o adapta la aceasta practica.

Comercializarea primelor parasute de Base Jump dateaza de pe la mijlocul anilor 1990.

Un sport extrem

Base Jump este un sport extrem a carui practica implica o combinatie de multe alte discipline, cum ar fi parasutismul, zborul cu parapanta, alpinismul si acrobatia.

Inaltimea de salt poate varia de la 50 de metri la peste 1500 de metri, iar timpul de cadere poate atinge 1 minut si 30 secunde.

Acest sport spectaculos are riscuri, principalul fiind lovirea obiectului de la care s-a sarit, odata deschisa parasuta.

Practicarea Bungee Jumping-ului si a saltului clasic cu parasuta sunt recomandate inainte de initierea in Base Jump, pentru a dobandi tehnicile de baza ale parasutismului (pozitia buna a corpului la deschiderea parasutei si aterizare).

Iata si un film pentru a vedea ce inseamna mai exact Base Jump-ul:Autor: Nuage

Alte articole despre
base jump

Articole recomandate

Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata
Păpușile sunt jucăria eternă. Aspectul lor se îmbunătățește constant de-a lungul anilor, dar rolul lor în dezvoltarea copilului rămâne semnificativ. Fiecare jucărie dezvoltă abilitățile micuțului și îl
An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022? An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022?
Suntem într-un moment în care ni se reconsolidează modul în care facem alegerile - indiferent că vorbim de strictul necesar sau de modul în care ne petrecem timpul liber. Poate, mai mult ca niciodată, ne dorim să arătăm persoanelor apropiate
Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau
Uneori nimic nu este mai complicat decât să alegi cadoul ideal pentru partenerul tău. Bărbaților le plac obiectele utile, masculine, pe care le pot folosi cu un scop bine definit, iar acest lucru poate să facă dintr-o simplă sesiune de cumpărături o
TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun
Crăciunul este în sfârșit aici și, pe lângă sentimentul de armonie, poate apărea și stresul generat de stabilirea bugetului pentru diverse cumpărături și cadouri. Astfel, este recomandat să nu faci aceste cinci greșeli pentru a
Finlanda, exemplu de fericire Finlanda, exemplu de fericire
Fericirea se considera o emotie greu de cuantificat, simtita si interpretata diferit de la om la om, iar in cazul de fata, de la stat la stat. Raportul Mondial al Fericirii intocmit de Organizatia Natiunilor Unite ne arata ca al patrulea an la rand, Finlanda ocupa primul loc in top, urmata de alte