Skip to article

Nume de masini si gafe la nivel mondial

Nume de masini si gafe la nivel mondial
Mai nou Dacia "ameninta" ca lanseaza modelul Duster, in cadrul Trofeului Andros, acolo unde Alain Prost va pilota un model special modificat pentru acest eveniment.

Multi speculeaza insa ca noul model Duster va capata aceleasi conotatii peiorative pe care le-a avut predecesorul sau, Sandero, in traducerile americane.

Insa daca Sandero nu era proiectat pentru drumuri "nisipoase" (sand=nisip), macar noul Duster (dust=praf) are toate atributele pentru a face fata unui traseu offroad, asa cum este anuntat.

Gafe la nivel mondial se pare ca s-au facut cu duiumul de-a lungul timpului, unde producatori de renume au trebuit sa schimbe denumirile modelelor sale din cauza traducerilor din limbile tarilor in care isi comercializau masinile:

Producatorii Mazda au scos pe piata un model foarte reusit, Mazda LaPuta, avand numele inspirat din cartea "Calatoriile lui Gulliver" de Jonathan Swift. Insa s-au lovit de o problema pe piata spaniola, unde denumirea modelului se traduce prin "prostituata"!

Un alt exemplu ar fi modelul Mitsubishi Pajero. Lovitura a venit tot de la piata spaniola, caci numele modelului inseamna nici mai mult nici mai putin decat "onanist". Asa ca pe piata spaniola a circulat sub numele de Mitsubishi Montero!

Buick a lansat cu mare fast modelul sau LaCrosse.Insa cand a ajuns pe piata franceza, a starnit un mare scandal, caci traducerea numelui ducea tot catre adolescentii onanisti!

Am avut si noi Dacia Nova, insa macara a ramas doar in productia interna. Pe cand modelul Chevrolet Nova a mers si in Spania, fara prea mare succes. De ce? Pai cine ar cumpara un model al carui nume s-ar traduce prin "Nu merge"??

Se pare ca piata spaniola este cea mai "dificila" cand vine vorba de marci de masini, caci si Opel s-a lovit de oprobiul general, cu modelul Ascona, care, intr-un dialect spaniol, face referire la organele genitale feminine!

Pe aceeasi linie cu Opel, Honda a adus modelul Fitta. Insa deziluzie generala si vanzari slabe pe piata spaniola. Carui barbat i-ar placea sa conduca o masina care in traducere inseamna...vagin?!

Americanii isi aleg de regula nume puternice pentru modelele lor. Astfel AMC a lansat Gremlin, sperand la vanzari uriase. Insa nu a reusit decat sa sperie publicul cumparator, prin asemanarile cu binecunoscutul personaj malefic.

Probleme grave, insa la nivel de pronuntie le-a avut Toyota, cu modelul MR2. In tarile francofone producatorul nipon a fost obligat sa denumeasca modelul doar MR, deoarece MR2 se pronunta "merdeux" (=de rahat)!

Alte articole despre
dacia duster

Articole recomandate

Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza
Pentru foarte multi tineri, perioada vacantei este o adevarata bucurie. Dupa mult timp in care au depus numeroase eforturi intelectuale, vacanta le ofera prilejul de a se odihni si de a se bucura de timpul liber pe care-l pot petrece in compania familiei si a prietenilor. Insa, fiecare an marcheaza
4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă