Skip to article

Prima participare romaneasca la Jocurile Paralimpice de la Londra

Odata cu inceperea numaratorii inverse pentru startul Jocurilor Paralimpice de la Londra, Naomi si Samuel Ciorap, cei doi frati care reprezinta pentru prima data Romania in proba de inot, si antrenoarea lor, Emese Maniu, au plecat in Sierra Nevada, Spania, pentru a efectua un antrenament intens, in conditii similare unei competitii paralimpice.

Cei doi copii, ambii cu deficiente de vedere, isi efectueaza antrenamentele la altitudine, o tehnica frecvent utilizata in sportul la nivel inalt, pentru imbunatatirea performantelor atletice. Altitudinea recomandata pentru efectuarea de antrenamente este intre 1.500 - 3.000 de metri, deoarece se poate depune un efort intens fara a afecta nivelul de performanta.

Deplasarea in Sierra Nevada este ultimul antrenament major pentru Naomi si Samuel inainte de inceperea competitiei paralimpice. Pregatirile pentru marea provocare au fost posibile cu ajutorul campaniei "Hai Romania! impreuna putem invinge", lansata de Olympus Dairy Industry, alaturi de Comitetul National Paralimpic, condus de Sally Wood-Lamont.

La baza acestei campanii se afla o actiune de colectare de fonduri pentru achizitionarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente si a prezentei echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfasoara in perioada 29 august aA€A" 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticla de lapte OLY vanduta, Olympus va dona cate 10 bani echipei paralimpice de inot.

"Ne dorim foarte mult ca Naomi si Samuel sa beneficieze de antrenamentul la altitudine, deoarece va ajuta puternic organismul lor sa se pregateasca pentru o competitie atat de solicitanta precum cea din cadrul Jocurilor Paralimpice. Ne bucuram ca am avut sprijinul necesar pentru a ne asigura ca se intampla acest lucruaA€At, a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

Centrul de antrenament din Sierra Nevada este extrem de bine echipat, ofera un program complex de antrenamente, forta, agilitate si nutritie corespunzatoare.

Programul zilnic al lui Naomi si Samuel este foarte bine organizat. De doua ori pe zi, copiii efectueaza doua ore de antrenament la bazin, cu 30 de minute de stretching pentru fiecare. intre sesiunile de inot, se antreneaza timp de o ora la sala de sport.

Ziua se incheie cu jacuzzi si masaje de relaxare a corpului, dupa antrenamentul greu din timpul zilei. "Ideea acestui program este ca Naomi si Sami sa efectueze exercitii la intensitati ridicate, combinate cu exercitii scurte si sesiuni de recuperare", a declarat antrenoarea Emese Maniu.

"Este foarte important pentru un sportiv sa profite la maximum de antrenamentul sau. Noi credem ca facilitatile de care copiii pot beneficia in cadrul centrului, precum si linistea imprejurimilor sunt exact lucrurile de care Naomi si Samuel au nevoie inainte de Jocurile Paralimpice, concentrarea lor fiind foarte necesara in acest moment. Iar noi suntem bucurosi ca i-am putut ajuta sa ajunga acolo", a declarat Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Dairy Industry.

Punand in centrul preocuparilor sale performanta, precum si grija fata de persoanele cu deficiente de vedere, Olympus a stabilit ca obiectiv major al acestei campanii cresterea nivelului de constientizare cu privire la lucrurile de valoare pe care semenii nostri le infaptuiesc, precum si la rezultatele excelente ale unei echipe paralimpice care merita pe deplin toata aprecierea noastra.

Ca si strategie, sub conceptul umbrela "Light in the Dark", compania sprijina permanent persoanele cu deficiente de vedere, fiind prima si singura companie de bunuri de larg consum din Romania care are un ambalaj special conceput pentru acestea: capacul inscriptionat in alfabetul Braille.

Prima participare romaneasca la Jocurile Paralimpice de la LondraPrima participare romaneasca la Jocurile Paralimpice de la Londra

Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta