Skip to article

`Si eu traiesc sanatos!` - SETS, la finalul primei editii

`Si eu traiesc sanatos!` - SETS, la finalul primei editii
In aceste zile se incheie la Bucuresti prima editie a miscarii nationale "Si eu traiesc sanatos!" - SETS, initiata de Fundatia PRAIS pe o perioada de 5 ani.

SETS are ca obiective prevenirea obezitatii infantile in randul copiilor cu varsta pana la 12 ani si promovarea stilului de viata sanatos in randul familiilor din Romania.

Tinta miscarii SETS este ca pe parcursul celor 5 ani de desfasurare sa fie angrenati in miscare peste 250.000 elevi, 1 milion de membri de familie si peste 3 milioane de cetateni.

Miscarea este membru activ in cadrul European Epode Network - EEN, organizatie care reuneste programe nationale similare din tari precum Franta, Spania, Belgia, Grecia, Olanda.

De la lansarea sa in martie 2011, miscarea a activat in 206 scoli din Bucuresti peste 28.000 elevi, 1.300 profesori, 50.000 de membri de familie.

Toti elevii au primit cele 2 carti educationale extracuriculare SETS, au beneficiat de o serie de lectii deschise alaturi de studenti din cadrul UNEFS. Peste 3.700 de elevi si-au creat 106 "Cluburi scolare SETS - Miscare si Distractie", in cadrul carora, voluntar, au derulat in total 502 activitati sportive.

Portalul www.sets.ro are 43.316 de vizualizari de pagini si este vizitat din 32 tari. Din septembrie se lanseaza a II-a editie, care va dubla pana la 50.000 numarul elevilor implicati in miscare.

Trofeul pentru cel mai activ Club SETS - Miscare si Distractie a fost obtinut in cadrul acestei editii, la egalitate de punctaj de catre:

1. Clubul Campionii Sanatatii, Scoala nr. 150 "Sf. Elefterie", 40 de activitati, 104 membri
2. Clubul Sportivii Activi, Scoala nr. 174 "Constantin Brancusi", 29 de activitati, 159 membri

"Este incredibil! In numai 3 luni de la lansarea primei editii a miscarii SETS, zeci de mii de elevi, alaturi de profesori si parinti au spus DA! acestui proiect national. Cred cu tarie ca in urmatorii 5 ani, avand alaturi parteneri extraordinari, vom demonstra ca putem schimba obicieiurile de viata ale tinerei generatii, ale intregii familii!

Consiliul Stiintific SETS reuneste astazi mari personalitati medicale, psihologi, sportivi olimpici, pedagogi care sunt dedicati, alaturi de Fundatia PRAIS, acestei importante cauze. Prevenirea obezitatii este o prioritate la nivel mondial si face parte din strategia de sanatate a fiecarei tari.

Consideram ca societatea civila poate contribui puternic la acest efort colectiv, iar rezultatele miscarii "Si eu traiesc sanatos! - SETS" sunt o confirmare", declara Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Fundatia PRAIS multumeste partenerilor sai: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti; organizatii: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, UNEFS, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie; asociatia Romalimenta si Carrefour.

Despre Fundatia PRAIS
In anul 2002, compania de consultanta PRAIS Corporate Communications a creat Fundatia PRAIS, pentru a sustine 4 mari cauze: Stilul de viata sanatos; Stilul de viata ecologic; Dezvoltarea personala si Economia sustenabila, obiective aliniate noilor valori mondiale LOHAS - "Lifestyle of Health and Sustainability" ale carei initiatoare in Romania este.

PRAIS a derulat in acesti ani 15 proiecte de marketing social precum Lumea nutritiei! - program educational la nivel national desfasurat pe o perioada de 8 ani, castigator al IPRA Golden World Awards si Grand Prize la Tokyo in 1999, in cadrul caruia peste 300.000 de elevi din 28 de orase au invatat despre nutritia sanatoasa; SPA - Siguranta Produselor Alimentare, implementat timp de 4 ani, atinsi 1 milion de elevi, derulate 15 seminarii si dezbateri in tara; Cluburile de miscare si distractie - 5 ani, 162 de cluburi scolare organizate de catre elevi; 8.850 de elevi si profesori implicati; 30.000 de membri ai familiei; Mic dejun cu cereale - 5 ani, 970 de scoli implicate, in 11 orase importante, 70.000 de elevi si 3.100 de profesori; Miscarea nationala de plantari "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci" - 5 ani, recunoscuta de UNEP, peste 150.000 voluntari si 700 organizatii implicate, peste 53 milioane copaci plantati in Romania - www.milioanedecopaci.ro."

Alte articole despre
si eu traiesc sanatossets

Articole recomandate

Castelul Bran va fi redeschis. Ce reguli trebuie respectate Castelul Bran va fi redeschis. Ce reguli trebuie respectate
Administratorul domeniului a anuntat ca acum Castelul Bran este pregatit din nou sa ii primeasca pe vizitatori. Au fost luate toate masurile de de protectie, iar din data de 5 iunie incepand cu ora 9.00 turistii vor putea vizita Castelul Bran. Au fost instalate dispozitive cu substante
Festivalul Electric Castle 2020 a fost anulat Festivalul Electric Castle 2020 a fost anulat
Festivalul Electric Castle a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Reprezentantii festivalului au declarat ca biletele achizitionate deja vor ramane valabile pentru editia din 2021.  "În toate experienţele create, sănătatea şi siguranţa publicului
Istanbul: ghid pentru cumparaturi Istanbul: ghid pentru cumparaturi
Esti pasionat de cumparaturi, dar in acelasi timp iti place sa si calatoresti? Destinat perfecta pentru tine este Turcia, o tara care trebuie vizitata cel putin o data in viata de orice persoana care adora cumparaturile si careia ii place sa colectioneze lucruri din diverse culturi.  Istanbul
Grecia deschide oficial turismul pentru romani, fara sa impuna carantina Grecia deschide oficial turismul pentru romani, fara sa impuna carantina
Autoritatile elene au anuntat ca Romania se numara printre cele 19 tari carora li se va permite sa trimita turisti in  Grecia  incepand cu 15 iunie, fara carantina de 14 zile, a informat Hotnews.ro. Anuntul a venit la doar cateva zile dupa ce Romania a evitat aderarea Bulgariei, Greciei
Cum se vor desfasura vacantele in Turcia in acest an Cum se vor desfasura vacantele in Turcia in acest an
Turcia se pregateste pentru reluarea turismului. Cele mai intense masuri de protectie vor fi instituite in Antalya sau Istanbul , destinatie preferata a strainilor.  Masurile de relaxare au inceput in Turcia incepand cu data de 11 mai. Hotelurile care vor incepe sa primeasca turisti vor trebui