3 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa-ti transformi cumparaturile in investitii

3 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa-ti transformi cumparaturile in investitii
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
În ziua de azi, dorința de a avea o imagine stilată a depășit simplele sesiuni de shopping. Investiția în articole de lux nu mai este doar o chestiune de stil, ci o decizie financiară strategică. Însă, pentru ca investiția să genereze randamente impresionante, trebuie să știi exact care sunt articolele de lux care merită atenție.

Dacă înainte majoritatea oamenilor știau că achiziția unui imobil sau a unui autoturism reprezintă o investiţie inteligentă, iată că în ultimii ani, tot mai mulţi au înţeles că şi accesoriile de lux au acelaşi potenţial. În continuare, îți vom prezenta câteva principii de bază care te vor ajuta să faci diferența dintre achiziționarea unui articol scump și unul care reprezintă o reală investiție, cu beneficii pe termen lung.

1. Cum decizi care va fi primul pas

La fel ca în orice business, punctul de pornire în lumea investițiilor ar trebui să fie reprezentat de domeniul care te pasionează. Atât timp cât există deja interes, fie că îți dai seama sau nu, înseamnă că deții deja ceva informații despre segmentul respectiv. Bunurile achiziționate din pasiune își păstrează valoarea nu numai datorită calității lor, ci și datorită conexiunii emoționale pe care o creează și care îi determină pe oameni să acorde acestor obiecte îngrijirea corespunzătoare. Fie că este vorba despre un ceas, o geantă sau chiar un autoturism Mercedes Benz, oamenii vor avea mai mare grijă de el, atât timp cât există acel factor emoțional.

Pe măsură ce începi să-ți construiești o colecție, este esențial să cauți acele obiecte care au un nivel ridicat de raritate sau chiar exclusivitate, dar cu un preț relativ rezonabil. Ne referim aici la lansări în ediție limitată, colaborări unice sau piese de la mărci consacrate. Aceste articole au mai multe șanse să-și păstreze sau să-și crească valoarea în timp, făcându-le investiții atractive, cu un mare potențial de revânzare.

2. Care sunt achizițiile ideale pentru început

Ceasurile

Un ceas de lux nu este doar un dispozitiv de cronometrare a timpului, ci este o emblemă a prestigiului, a măiestriei și a stilului de durată. Dacă te gândești ca prima ta investiție să fie într-un ceas, trebuie să știi că există mai mulți factori de care să ții cont. Cel mai important lucru la care trebuie să fii atentă este reputația brandului. O firmă puternică are în spate o istorie lungă și, implicit, o imagine cât mai curată creată și păstrată în decursul timpului.

Indiferent de compania care le-a creat, toate ceasurile cu potențial în zona de investiții au aceleași caracteristici: sunt mecanice și lansate într-o ediție limitată, eventual în colaborare cu un designer sau o personalitate faimoasă.Gențile de designer

Geanta este un accesoriu nelipsit din garderoba oricărei femei. Însă, atunci când vine vorba despre o geantă de designer, aceasta poate fi mult mai mult decât un simplu accesoriu, dacă faci alegerea corectă. De-a lungul anilor, gențile create de marii designeri de modă s-au dovedit a fi o investiție solidă.

La fel ca și în cazul ceasurilor, nu orice geantă scumpă poate fi și o investiție bună. Calitatea materialelor și a măiestriei vor reprezenta un factor important atunci când alegi o geantă de lux pentru investiție. Pentru a avea o valoare apreciată pentru un timp îndelungat, este indicat să te orientezi către un model clasic, nu neapărat din cele mai noi colecții. Formatul clasic, culorile neutre și detaliile minimale sunt mai probabil să rămână în vogă și să fie căutate pe piața de revânzare.

3. Investește în stil, nu în trend

Al treilea lucru de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi lucruri de valoare, care se pot transforma în investiții, este că stilul dictează. Un stil clasic, curat și liniar, fără foarte multe accesorii care să atragă atenția, va avea șanse mari să fie apreciat pentru un timp foarte îndelungat. Astfel, indiferent de produsele în care vei alege să investești, alege acele modele clasice, care au mereu puterea de a te face să te simți elegantă și rafinată.

Deși poate fi descurajant să intri pe piața accesoriilor de lux, există multe articole de bază care îți permit să-ți diversifici portofoliul în timp ce te bucuri de achizițiile făcute. Nu uita că, în ceea ce privește investițiile de lux, nu este vorba doar despre bani, ci și despre pasiunea, măiestria și bucuria de a deține ceva cu adevărat extraordinar.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Penne al gorgonzola
  • person

    ""oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Geanta de plaja 9
Shop Ele.rochevron_right