Skip to article

5 idei pentru amenajarea unui spatiu dedicat relaxarii

5 idei pentru amenajarea unui spatiu dedicat relaxarii
Lectura este una dintre cele mai relaxante și plăcute activități, pe care o poți practica oriunde: în mijloacele de transport în comun, într-o sală de așteptare, sau în orice colț al casei, însă pentru a profita cât mai mult de relaxarea pe care ți-o oferă lectura, este recomandat să amenajezi un loc special dedicat acestei activități. Te poți folosi de spațiul respectiv când vrei să citești, să bei o cafea, să te relaxezi sau să pui lumea la cale alături de prietenii tăi.

Dacă vrei să amenajezi un spațiu de lectură, nu ai neapărat nevoie de un buget. Poți să redecorezi o cameră prin mutarea obiectelor de mobilier, iar rezultatul va fi unul de impact.

1. Unde poți amplasa colțișorul de lectură?

Este indicat ca locul pe care vrei să îl transformi într-un spațiu dedicat lecturii să se afle în apropierea unei ferestre, eventual lângă bibliotecă. Lumina naturală te va ajuta foarte mult atunci când vei citi, iar dacă spațiul din locuință nu îți permite acest lucru, poți să te folosești de un alt colț din încăpere, însă este indicat să adaugi un lampadar sau o veioză care să-ți ofere lumina potrivită pentru lectură. Dacă vei citi seara, asigură-te că este suficientă lumină în cameră pentru a nu-ți fi afectată vederea.

2. De ce obiecte de mobilier ai nevoie?

Un spațiu dedicat relaxării și lecturii necesită un fotoliu sau o băncuță, un taburet, o măsuță pentru cafea și, bineînțeles, cărți, multe cărți. Pentru că acest spațiu va fi folosit și la întâlnirile cu persoanele dragi, poți aranja pe măsuța pentru cafea cărți din categoria coffee table books, pe care le poți găsi la prețuri accesibile, din diverse domenii de interes, de la grădinărit la curiozități despre știință, univers, sănătate. Acestea conțin fotografii relevante și sunt ușor de citit, astfel că poți crea propriul tău club de lectură cu ajutorul lor și a altor albume din categoria Non-fiction Books, sau poți să începi diverse proiecte Do It Yourself alături de cei mici.

5 idei pentru amenajarea unui spatiu dedicat relaxarii

3. Amenajează o bibliotecă

Acest loc special din casă, care la sfârșitul zilei va fi oaza ta de liniște, îți poate servi și ca spațiu de lucru pentru diverse proiecte personale. Fie că ți-ai propus să îmbunătățești anumite aspecte pentru dezvoltarea personală, ori vrei să descoperi și să studiezi un domeniu care te pasionează, poți face aceste lucruri în spațiul amenajat lecturii. Acesta poate fi folosit și pentru studiu ori pentru a lucra de acasă, iar în funcție de interesele tale, poți adăuga pe rafturi toate cărțile care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivele.

Pentru a oferi o notă deosebită spațiului, poți crea un raft separat în care să adaugi cărți doar în limba engleză, iar pe lângă acestea, poți expune suveniruri din călătoriile tale, ori obiecte hand-made realizate de tine. Dacă creezi un spațiu special pentru cărțile în limba engleză, poți exersa lectura într-o limbă străină, mai ales că prețurile de vânzare pentru astfel de titluri sunt convenabile într-un anticariat de cărți în engleză.

4. Detaliile care fac diferența

O păturică pufoasă, cana ta favorită, poza copiilor din vacanță ori fotoliul acela confortabil pe care ți-l doreai atât de mult, reprezintă detalii mici, dar care vor avea un mare impact asupra stării tale de bine. Adaugă acele elemente care au o valoare sentimentală pentru tine, și astfel vei avea un nivel de confort sporit când te vei relaxa în acest loc special în compania lecturilor preferate.

5. Menținerea curățeniei și a organizării

Dacă vor mai folosi și alți membri ai familiei acest spațiu dedicat lecturii, stabiliți împreună care sunt regulile de care veți ține cont în ceea ce privește organizarea și curățenia. Astfel, fiecare își va aduce contribuția, atât la îmbunătățirea aspectului spațiului, cât și la menținerea curățeniei.

Amenajarea unui spațiu destinat lecturii va aduce schimbări pozitive pentru toți membrii familiei, dar cel mai important, va contribui la o stare generală de bine, pentru că vei petrece timp de calitate cu cei dragi, conversând, citind sau pur și simplu privind pe fereastră.

Articole recomandate

Cat de des platesc sloturile online? Cat de des platesc sloturile online?
În topul celor mai profitabile jocuri din cazino, probabil că sloturile s-ar plasa pe ultimele locuri. Gamblerul nu știe când urmează să vină următoarea plată, nu știe care este rețeta pentru ca slotul să poată oferi plata, iar
Sapte lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Beefeater London Dry Gin Sapte lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Beefeater London Dry Gin
Beefeater London Dry Gin are rădăcini care datează de la sfârșitul anilor 1800, când fondatorul său James Burrough a cumpărat distileria Chelsea în 1863. Mai târziu, eticheta Beefeater a devenit cunoscută pentru ginul său de clasă
Idei pentru a crea un album foto cu familia Idei pentru a crea un album foto cu familia
Ne place sa ne uitam la fotografii vechi de familie. Este întotdeauna plăcut să retrăiești amintirile, dar, ca fotograf, poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de inspirație pentru locuri și idei de filmat. Puteti realiza pe loc un “studio”
Optiunile de cazare in Baile Herculane, mai numeroase decat iti poti imagina Optiunile de cazare in Baile Herculane, mai numeroase decat iti poti imagina
Baile Herculane reprezinta un loc de poveste din mai multe puncte de vedere. In primul rand, trebuie precizat faptul ca statiunea balneoclimaterica este amplasata intr-un peisaj de basm, in inima padurilor de conifere. Apoi, insasi legenda locului este incredibila. Se spune ca Hercule a poposit in
Cat de importanta este mancarea speciala pentru pisici sterilizate? Cat de importanta este mancarea speciala pentru pisici sterilizate?
Pisicile sunt animale de companie greu de înlocuit. Atunci când decizi să aduci în sânul familiei o pufoșenie dornică de joacă și mereu în căutare de atenție și dragostea celor din jur, trebuie să te gândești de la