Skip to article

6 sfaturi pentru alegerea celei mai bune cafea boabe

6 sfaturi pentru alegerea celei mai bune cafea boabe
Decizia tipului de cafea boabe pe care să îl cumpere poate fi o provocare pentru mulți consumatori de cafea. Există numeroase branduri pe piață și la fel de multe variabile de care să țineți cont. Ca atare, ar fi util un pic de ajutor.

Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți cele mai bune boabe de cafea:

1. Cunoașteți-vă preferința

Pe piață există astăzi 2 mari categorii de boabe de cafea comerciale: Robusta și Arabica. A ști ce vă place vă va ajuta să alegeți ceea ce doriți. Tipul de cafea Arabica crește în zone de mare altitudine. Este cunoscut în mod obișnuit pentru gustul său ușor acid, neted. Pe de altă parte, Robusta crește în zone cu altitudine mai mică și are un gust puternic, amar. Deși Arabica este considerată a fi de o calitate mai ridicată, aceasta depinde în mare măsură de procesul său de creștere și de tratamentul pe care îl primește în timpul călătoriei sale spre prăjitorul de cafea. Toate acestea nu garantează că produsul final este de cea mai înaltă calitate. Deci, dacă nu doriți să deveniți un expert, renunțați la îngrijorarea cu privire la tipul de boabe și concentrați-vă pe găsirea prăjitorului sau a brandului care face o cafea boabe care să vă satisfacă nevoile. 

2. Alegeți boabele de cafea în funcție de gustul preferat

Unii iubitori de cafea își doresc ca prima ceașcă a zilei să aibă un gust delicios consistent. Obținerea acestui lucru necesită, însă, un număr de încercări și erori. Dacă preferați cafeaua cu un gust subtil, cu un nivel de aciditate variabil, atunci doriți să alegeți boabe de cafea uscate, de culoare deschisă. Aceste boabe sunt prăjite pentru o perioadă mai scurtă și cafeaua preparată din ele tinde să nu aibă un gust amar. Dacă preferați să luați cafea cu un gust puternic, atunci doriți să cumpărați boabe de cafea care au fost prăjite pentru o perioadă mai lungă de timp. Aceste boabe tind să fie strălucitoare, cu un aspect întunecat. Când sunt preparate, produc un gust îndrăzneț și amar, aducând mai multe uleiuri de cafea la suprafață.

3. Stabiliți câtă cofeină doriți în cafea

Contrar a ceea ce cred majoritatea oamenilor, boabele de cafea prăjite întunecate conțin niveluri mai mici de cofeină decât cele a căror prăjire este ușoară sau medie. Boabele ușor prăjite au cel mai înalt nivel de cofeină din toate cele trei. Boabele de cafea care sunt folosite pentru a face espresso se află pe nivelul mediu. Dacă doriți să valorificați aportul de cofeină, este mai bine să alegeți boabe prăjite ușor sau mediu.

4. Alegeți un producător de cafea respectat

Cumpărarea boabelor de cafea de la un producător respectat pentru o prăjire consistentă a cafelei crește șansele de a obține boabe de înaltă calitate. Deși uneori s-ar putea să nu obțineți o cafea care produce gustul exact pe care îl doriți, este foarte probabil să obțineți boabe care nu prezintă defecte și acesta este cel mai simplu mod de a vă asigura că veți obține o ceașcă decentă de cafea la fiecare preparare.

5. Verificați întotdeauna data prăjirii

Este important să aveți mereu cafea proaspăt prăjită. Înainte de a cumpăra punga de cafea, verificați data de prăjire de pe etichetă, astfel încât să aveți o idee despre câte zile au trecut de când s-au prăjit boabele. Dacă nu aveți o râșniță de cafea în casă, cereți supermarketului sau cafenelei să le râșnească pentru dvs. Evitați cafeaua măcinată ambalată, deoarece este posibil să nu fi trecut printr-un proces excepțional.

6. Evitați boabele de cafea etichetate 100%

Boabele de cafea etichetate 100% Arabica sau 100% cafea sunt comune. Acest lucru nu este în mare parte adevărat, în ciuda faptului că cele mai bune boabe de cafea provin din această plantă. Nu toate boabele Arabica sunt produse la fel și trebuie să acordați atenție menționării soiului.

Selectarea celor mai bune boabe de cafea necesită atenție la detalii și o bună cunoaștere a ceea ce doriți. Majoritatea companiilor vor include etichete care nu descriu neapărat calitatea boabelor de cafea. Astfel de etichete sunt menite să atragă cumpărătorilor și deseori arată lipsa de cunoștințe din partea producătorului. 

Acest lucru se datorează faptului că esența ambalajului este de a oferi informații, spre deosebire de evocarea sentimentelor. Urmând sfaturile furnizate mai sus, veți cumpăra cea mai bună cafea boabe și vă veți putea bucura întotdeauna de cea mai bună ceașcă.

Articole recomandate

Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza
Pentru foarte multi tineri, perioada vacantei este o adevarata bucurie. Dupa mult timp in care au depus numeroase eforturi intelectuale, vacanta le ofera prilejul de a se odihni si de a se bucura de timpul liber pe care-l pot petrece in compania familiei si a prietenilor. Insa, fiecare an marcheaza
4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă