Zeci de aplicații periculoase apar în fiecare zi pe piață, atât de multe încât nici măcar Google Play sau App Store nu le pot urmări imediat. Așadar, siguranța dispozitivelor și a informațiilor private este în mare parte în mâinile tale.
Iata o lista cu cele mai periculoase aplicatii, care pot stoca informatii si date personale sau iti pot afecta telefonul mobil cu virusi sau sistemul de operare:
Jocurile gratuite
Crearea si dezvoltarea unui joc necesita foarte mult timp si bani, asadar daca gasesti un joc gratuit nu te grabi sa il descarci. Probabil ca dezvoltatorii au adaugat in acesta foarte multa publicitate, fie este un joc periculos, creat de persoane care vor sa fure si apoi sa vanda datele tale personale. Asadar, daca vrei sa descarci o aplicatie de tip joc, asigura-te ca este una cunoscuta sau citeste acordul de utilizator.
Aplicatiile pentru incarcarea rapida a bateriei
Există nenumărate aplicații care promit că pot grăbi procesul de încărcare a telefonului. Cert este că nimic (inclusiv aplicațiile) nu iti poate încărca telefonul mai repede decât permite setarea implicită. Aceste aplicații sunt doar un truc, cu un flux nesfârșit de anunțuri care apar uneori chiar dacă ecranul este blocat.
Aplicatiile pentru Wi-Fi
Fii atent la aplicațiile Wi-Fi gratuite care pretind că oferă o hartă a hotspoturilor Wi-Fi, parolele Wi-Fi gratuite și protecția rețelei - s-a descoperit că unele dintre acestea pot fura datele personale, inclusiv informațiile despre cardul de credit.
Aplicatii de redare a muzicii
Pe langa faptul ca pot consuma rapid bateria telefonului, multe dintre aplicatiile de redare a muzicii pot fi periculoase pentru telefonul tau deoarece contin virusi sau coduri de hacker care copiaza datele personale.
Aplicatiile GPS
Aplicatiile de tip GPS, care iti pot accesa locatia, nu numai ca scurteaza semnificativ durata de viata a bateriei telefonului, pot sa si utilizeze datele personale pe care le ai pe dispozitiv. Asadar, sterge de pe mobilul tau orice aplicatie care iti urmaeste locatia. Pentru acele aplicații pe care le utilizezi, verifica condițiile de utilizare din setările aplicației și interzice accesul la locația ta.
Aplicații cu probleme de confidentialitate
Există o mulțime de aplicații pe piață care solicită să accesezei numărul de telefon, contacte, mesaje text, fotografii, locație, etc. Cele mai populare aplicații de social media au acces la datele tale personale, fără să iti dai seama. Acorda o atenție mai mare atunci când instalezi o nouă aplicație mai puțin cunoscută, care necesită acces la datele tale personale. Poti verifica, de asemenea, aceste setări în managerul de aplicații.
Aplicatii cu browsere incorporate
Browser-urile încorporate sunt adesea preinstalate și uneori se deschid automat când faci click pe un link. Aceste programe nu garantează protecția datelor personale sau protecția împotriva virușilor și încetinesc semnificativ sistemul de operare al telefonului.
Aplicații inutile
Să fim sinceri, toată lumea are acele aplicații pe care nu le-au deschis de ceva vreme sau chiar acele aplicații care au fost uitate imediat după descărcare. Nu este un secret că prea multe aplicații de pe un telefon reduc durata de viață a bateriei, încetinesc sistemul. Așa că ia-ți un minut și scapa de cele pe care nu le folosești!