Skip to article

Atelierele ILBAH promoveaza designul de produs, sub motto-ul "Do it yourself!"

Atelierele ILBAH promoveaza designul de produs, sub motto-ul "Do it yourself!" Atelierele ILBAH promoveaza designul de produs, sub motto-ul “Do it yourself!”
Atelierele ILBAH organizeaza un nou worshop/concurs dedicat exclusiv cursantilor de la Design Interior, o provocare ce presupune realizarea fizica a unui obiect de design: fie el corp de iluminat, piesa de mobilier sau obiect decorativ.

"Do it yourself" este motto-ul acestui workshop, un indemn ce presupune imbinarea creativitatii cu o viziune unica si o executie perfecta, care sa scoata in evidenta conceptul gandit in prealabil!

Structura workshopului concurs este una complexa si a debutat, ca de obicei, cu un seminar introductiv despre designul de obiect si diferenta dintre mestesug si design, diferenta ce consta in intentie. Participantii s-au bucurat de prezenta Arh. Miruna Ardelean - trainer in cadrul Atelierele ILBAH, care a vorbit despre cei mai importanti 10 pasi in realizarea unui produs de design, de cea a Arh. Ana Miron, care a prezentat conceptul din spatele propriului sau brand: Elmo&Gund, si de cea a reprezentantilor brandului Exrude Design, care s-au alaturat acestei initiative si au prezentat etapele de realizare a unui produs de design din lemn.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul locatiei Pallets (Str. Stroescu Vasile), sambata 15 noiembrie, iar cele trei prezentari au fost urmate de sesiunea propriu-zisa de workshop, unde cursantii au realizat pe echipe obiecte de design: corpuri de iluminat neconventionale, mesute atipice din carton si obiecte decorative pentru Craciun, din file de carte vechi.

Marea provocare a concursului a fost lansata pana pe data de 13 decembrie, cand fiecare participant trebuie sa isi depuna proiectul atat la nivel de concept, prin intermediul unui moodboard, dar si fizic, prin obiectul de design in sine. Un juriu specializat va analiza toate proiectele, iar cele mai reusite vor fi premiate! Printre premiile acordate se numara si un curs de Design Interior Avansati, by Atelierele ILBAH, in valoare aproximativa de 500 euro.

Proiectele vor fi expuse intr-un cadru cu totul special, cu ocazia Galei Atelierele ILBAH, din data de 16 decembrie, cand vor fi anuntati castigatorii si cand vor putea fi admirate indeaproape si chiar achizitionate de catre cei interesati. Ulterior, se va organiza o expozitie in cadrul locatiei Pallets, special dedicate participantilor la workshop, existand si de aceasta data posibilitatea de vanzare, suma obtinuta revenind creatorului produsului.

Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Curs design de produs


Mai multe fotografii din cadrul workshopului pot fi regasite aici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.704012743039390.1073742132.368017723305562&type=1

Articole recomandate

Intre boho si sexy: Vezi cizmele si botinele propuse de designeri pentru acest sezon! Intre boho si sexy: Vezi cizmele si botinele propuse de designeri pentru acest sezon!
Tendintele sezonului in materie de botine si cizme se afla undeva intre boho-western si sexy, cu cateva accente in stilul anilor '60. Vezi modelele propuse de designeri pentru toamna-iarna 2014/15.Cand esti acoperita de straturi de haine, sex appealul are destul de mult de suferit. Salvarea sta in
Moda: Ce genti purtam sezonul acesta. Vezi cele mai frumoase propuneri ale designerilor! Moda: Ce genti purtam sezonul acesta. Vezi cele mai frumoase propuneri ale designerilor!
Modele grafice, taieturi interesante si culori indraznete compun gentile acestui sezon. In toamna 2014, designerii ne indeamna sa punem totul in seama accesoriilor, mizand pe piese statement. Cu toate apreciem versatilitatea unei genti negre, dar nu putem nega puterea transformatoare pe care o are
Rita Ora, designer de haine. Ea propune stilul sporty-chic! Rita Ora, designer de haine. Ea propune stilul sporty-chic!
Cand vine vorba despre stilul ei vestimentar, Rita Ora primeste multe aplauze din partea criticilor de moda. Tocmai din acest motiv case de moda celebre si brand-uri importante ii propun colaborari. De curand, solista a primit o noua provocare: aceea de a-si realiza propria colectie de haine
Marco Zanini a parasit casa Schiaparelli. Vezi singura colectie creata de designer pentru brand! Marco Zanini a parasit casa Schiaparelli. Vezi singura colectie creata de designer pentru brand!
Marco Zanini a parasit Schiaparelli dupa numai un an la carma casei de moda couture si o singura colectie. Zanini a fost privit drept o speranta pentru renasterea brandului format in anii '30 de Elsa Schiaparelli, insa se pare ca geniul creativ si puterea feminina a fondatoarei brandului sunt greu
Franjurile, din cinematografie pe catwalk-urile marilor designeri! Vezi colectia Just Cavalli pentru toamna 2014! Franjurile, din cinematografie pe catwalk-urile marilor designeri! Vezi colectia Just Cavalli pentru toamna 2014!
De la haiduci, la cowboy, oamenii au fost intotdeauna fascinati de ideea romantica a unor rebeli ce cutreiera pustietatile in cautarea unor comori, pentru a face dreptate sau pentru a salva femei frumoase aflate la ananghie! Sezonul acesta admiratia pentru stilul western s-a tradus prin elemente
Top 10 rochii Oscar de la Renta care au facut istorie. Vezi creatiile fabuloase semnate de designer! Top 10 rochii Oscar de la Renta care au facut istorie. Vezi creatiile fabuloase semnate de designer!
Oscar de la Renta a imbracat, de-a lungul anilor, numeroase celebritati, femei din lumea mondena sau din inalta societate, artiste sau prime doamne. Ca vorbim de o rochie speciala creata pentru faimosul serial Sex and the City sau despre rochia de mireasa a sotiei lui George Clooney , mai jos poti