Skip to article

Ce este Affogato

Iubitorii de dulce au un nou motiv de bucurie: Affogato!

Cu sufletul deschis marturisesc: sunt o dependenta iremediabila de dulce! Orice as face nu ma pot abtine.

Si cum viata nu poate fi o cura de slabire permanenta sau o viata plina de restrictii, sa ne bucuram azi de ceva dulce.

Italienilor trebuie sa le multumim pentru multe: pizza, prosciutto, brânză de parmezan, practic orice sos de paste imaginabil, risotto, lasagna, tiramisu – si lista continuă! Dar italienii au mai multi asi în mânecă și este timpul să-i descoperim. Care este ultimul pe lista deliciilor venite de la italieni?

Eu am descoperit Affogato

Affogato, cel mai nou desert-bautura. Ca si cele mai bune delicii italiene, Affogato este o lectie de simplitate. În forma sa clasică, este căsătoria a două esențe delicioase: espresso și inghetata. Astfel, Affogato este soluția perfectă pentru dilema cafea sau dessert post-mâncare sau pentru scaderea glicemiei din mijlocul după-amiezii. Cuvântul „Affogato” se traduce literalmente cu „înecat” în italiană, referindu-se la inghetata rece care este înecată de espresso fierbinte. Dar, în timp ce originea numelui este clară, originea desertului nu este atât de ușor de identificat.

Dicționarul Merriam-Webster afișează prima utilizare cunoscută a cuvântului „affogato” în limba engleză în anul 1992, iar preparatul pare să fi câștigat popularitate si în S.U.A. Dar daca acesta a fost debutul preparatului pe piata americana, ultimii cinci ani au fost un boom, cu restaurante și cafenele mici, inspirate de italieni, care adăugau felul de mâncare la ofertele lor, fie în meniu, fie la cerere. Chiar și Starbucks a dezvăluit o serie de băuturi cu inspiratie Affogato  în vara anului trecut, la anumite restaurante.

La baza insa, Affogato-ul  perfect este menit să fie ușor și delicios, deci este mai puțin o rețetă si mai mult un stil de pregătire. În versiunea sa clasică, Affogato începe cu o singură bucată de înghețată de vanilie sau fior di latte într-un vas răcit sau castron mic. Scopul nu este acela ca espresso să topească imediat inghetata, dar să coboare pe margini și să  inunde partea de jos, asadar un pahar tinut la gheata in prealabil, ajută la realizarea acestui lucru. Doua shot-uri de esspresso (sau, în mod alternativ, o cafea foarte puternică făcută într-o presă franceză sau AeroPress) turnate direct peste inghetata și imediat servită.


Si daca tot vorbim despre Italia, aici gasesti o selectie de Vinuri si spumante .

Sursa articol: Rafinat.ro

Articole recomandate

Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete
Primăvara începe an de an cu prima floare, primul mărțișor, prima rază de soare și multe zâmbete, dar anul acesta primăvara aduce și câteva surprize, la ParkLake Shopping Center! Se spune că la anotimp nou, se cere un stil nou, iar
Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in