Skip to article

Ce este Aperol Spritz si cum a devenit atat de la moda?

Ce este Aperol Spritz si cum a devenit atat de la moda?
Până acum câțiva ani, Aperol era un digestiv care se consuma în restaurante după o masă copioasă și era cu greu cunoscut în afara nordului Italiei. În prezent, este consumat în mare parte din lume ca bază pentru celebra băutură Aperol Spritz, cocktail la modă în orașe precum Milano și Londra, dar nu numai.

Dacă nu l-ați încercat încă, cu siguranță v-ați întrebat vreodată ce este Aperol. Cum este posibil ca o băutură alcoolică, care cu aproape un deceniu în urmă nu era cunoscută de aproape nimeni în afara regiunii italiene Veneto, să fie acum una dintre componentele principale ale Aperol Spritz, cocktailul la modă în Europa și America?

Aperol este o băutură alcoolică de origine italiană cu un conținut scăzut de alcool. Ingredientele sale includ portocala amară, rubarba și gențiana, printre altele. Deși are gust și miros foarte asemănător cu Campari, Aperol are un conținut de alcool de 11%. Vei recunoaște Aperol după culoarea portocalie și aroma netedă și răcoritoare, cu un ușor postgust de ierburi, condimente și portocale proaspete.

Originea acestei băuturi datează din 1919, anul în care a fost creată de frații Barbieri, dar a devenit populară abia după cel de-al Doilea Război Mondial.

În 2003, marca a fost cumpărată de Grupul Campari, cunoscut în întreaga lume pentru producția de aperitive și baze pentru cocktailuri și datorită acestui lucru băutura a căpătat o răspândire internațională. Astfel, în prezent, acest cocktail este produs de Grupul Campari.

Timp de câțiva ani, consumul de Aperol abia a trecut granițele regiunii în care a fost creat. Astăzi, se găsește în baruri din țări precum Regatul Unit, Franța, Spania, Statele Unite sau Australia.

Succesul său actual este legat de băutura Aperol Spritz, al cărei nume provine din germanul „spritzen”, care înseamnă a turna un jet de apă în vin. Preparatul folosește un pahar de vin umplut cu gheață cu o felie de portocală în care se servește.

Spritz-ul este un cocktail italian pe bază de vin alb sec și apă minerală spumantă sau tonic. Adică orice băutură care urmează aproximativ formula a trei părți de vin spumant, două de amărăciune, o parte de apă minerală și adaugă citrice, este un Spritz. În Italia, ora aperitivului este o tradiție adânc înrădăcinată, mai ales în Milano, unde barurile servesc băuturi între orele 19.00 și 22.00: alegi o băutură pentru aperitiv, iar, odată ce ai plătit, poți accesa bufetul de mâncare gratuit (cu siguranță ne amintește de tradiția tapas din Spania). Așa că orice băutură care se servește drept aperitiv bun capătă amploare în această țară.

Grupo Campari, actualul producător de Aperol, a știut să profite foarte bine de această tradiție și și-a transformat Aperolul în băutura la modă cu Aperol Spritz, făcută pe bază de prosecco. Este băutura perfectă pentru a lupta împotriva căldurii verii, mulțumită parțial investiției mari în marketing și comunicare pe care grupul le-a făcut în mai multe țări și mai ales în Statele Unite.

Cum să servești perfect un Aperol Spritz

Oamenii consumă Aperol Spritz destul de des, în principal ca băutură răcoritoare pentru a scăpa de căldură și a se bucura de o masă bună cu prietenii, familia sau în cuplu.

De fapt, este foarte simplu de preparat și, poate, de aici probabil vine și succesul acestei băuturi, deoarece poate fi savurată oriunde și oricine o poate pregăti.

Această băutură este un aperitiv foarte răcoritor, cu un conținut scăzut de alcool. Prin urmare, este o băutură grozavă de deschis pofta de mâncare.

Rețeta originală este făcută în 3, 2, 1, astfel:

- 3 părți de Prosecco. Acesta este un vin spumant italian sec, realizat cu struguri glera, o varietate de struguri albi de origine slovenă. 
- 2 părți de Aperol. Această băutură este produsă de grupul Campari și este de origine italiană. Este foarte asemănător ca aromă cu Campari. Cu toate acestea are un conținut mai scăzut de alcool. Unele dintre ingredientele sale sunt portocala amară și ierburi precum rubarba și gențiana. 
- 1 parte apă carbogazoasă. Acest lucru îi conferă o notă sclipitoare și minerală. 

Pasul 1: ia un pahar de vin și umple-l cu gheață.

Pasul 2: adaugă părțile de prosecco spumant și cealaltă parte cu Aperol

Pasul 3: lasă un spațiu pentru a adăuga o notă de apă spumantp și decorează cu felia de portocală în interiorul băuturii deja servite.

Cu o simplitate și o prospețime care descriu perfect această băutură, ea a câștigat popularitate în întreaga lume și este foarte comun să o găsești în meniurile barurilor și restaurantelor locale.

Aperol Spritz se bea ca aperitiv înainte sau în timpul mesei, de preferință ziua și după-amiaza. Acest aperitiv a reușit să captiveze papilele gustative ale iubitorilor de vară, devenind cocktailul la modă pentru acest sezon.

Acest cocktail cu un conținut scăzut de alcool, care se ia ca aperitiv, se asortează foarte bine cu fructe de mare și pește, precum și gustări proaspete, ideale pentru vară. 

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă