Cu siguranță de mai multe ori ați fiert niște ouă și, când ați început să le decojiți, acestea au început să se spargă. Coaja se lipește de albușul oului și la final sunt urâte și sfărâmicioase.
Cu aceste sfaturi și trucuri ne putem bucura de ouă, gustoase, cu aspect placut. Dacă în mod normal țineți ouăle în frigider, scoateți-le cu 20 de minute înainte și lăsați-le la temperatura camerei înainte de a le fierbe. Acest lucru le va împiedica să se crape atunci când intră în contact cu apa clocotită.
Când încălziți apa pentru a fierbe ouăle, adăugați un vârf de cuțit de sare. Astfel, va fi mult mai ușor să îndepărtați coaja atunci când le decojiți. Adăugați ouăle când apa fierbe, nu înainte. Atentie si la timpul de fierbere. Acesta variaza intre 3 si 15 minute, in functie de cat de tare dorim sa fie galbenusul.
Când scoateți ouăle din apa clocotită, scufundați-le imediat în apă rece. Dacă adăugați câteva cuburi de gheață în apa în care le scufundați, coaja nu se va lipi de ouă și va fi mult mai ușor de îndepărtat.