Skip to article

Cum se curata rapid 4 tipuri de pantofi

Cum se curata rapid 4 tipuri de pantofi
Uitați-vă la pantofii dvs. împrăștiați pe podea sau depozitați în rânduri îngrijite în dulapul dvs. Dacă sunteți ca majoritatea dintre noi, vedeți o mulțime de materiale, finisaje și culori diferite. Dar cum îi puteți menține să arate bine și să reziste puțin mai mult? Cu doar câteva consumabile și câțiva pași simpli, puteți curăța orice tip de pantofi de damă.

Iată modalitățile corecte de a curăța pantofii din mai multe tipuri de materiale.

Pantofi din țesătură

Pantofii din țesătură pot fi sandale cu bandă, adidași, cu sau fără toc. Dar, indiferent de stil, țesătura se va murdări în cele din urmă.

S-ar putea să găsiți unele trucuri online despre aruncarea pantofilor din țesătură în mașină de spălat. Aceasta este o idee proastă, deoarece unii au căptușeli din piele și aproape toți pantofii sunt asamblați cu adeziv care nu va rezista la apă.

În schimb, curățați manual suprafețele pantofilor din țesături cu un detergent pentru spălat vase, apă caldă, o periuță de dinți veche și prosoape de hârtie.

- Ștergeți țesătura cu un prosop de hârtie uscat pentru a îndepărta orice murdărie de pe suprafață. 
- Într-un castron mic, amestecați o linguriță de lichid de spălat vase în două căni de apă caldă. 
- Lucrând pe o secțiune mică la un moment dat, înmuiați periuța de dinți în soluția cu detergent și frecați ușor țesătura. Nu udați excesiv. Deplasați-vă în jurul pantofului pentru a menține culoarea consistentă și pentru a preveni petele. 
- Pentru a îndepărta orice reziduu de detergent, ștergeți întregul pantof cu un prosop de hârtie umezit cu apă limpede. Este posibil să aveți nevoie de mai multe prosoape pentru a „clăti” întregul pantof. 
- Ștergeți cu un prosop de hârtie uscat și lăsați pantofii să se usuce la aer, departe de căldura directă și de lumina soarelui. Pentru a ajuta pantofii să-și păstreze forma, puneți prosoape de hârtie uscate în degetele de la picioare sau tocuri până când pantoful este complet uscat. 

Nu folosiți metoda de curățare umedă pe pantofii de catifea. În schimb, periați cu o perie cu păr moale pentru a ridica murdăria și a curățați petele cu un solvent de curățare uscată.

Încălțăminte din piele, lac și piele artificială

Pentru pantofii din piele, lac sau piele artificială, începeți prin a șterge orice murdărie cu o cârpă înmuiată într-o soluție de părți egale apă rece și oțet alb distilat. Acest lucru funcționează deosebit de bine pentru a îndepărta orice pete de sare de iarnă. Lăsați pantofii să se usuce complet la aer.

Pentru zgârieturile de pe pantofii din piele reală, utilizați un lac comercial și pur și simplu urmați instrucțiunile. Dacă nu aveți un produs de lustruit care să se potrivească cu pantofii de sport albi sau curcubeul de culori de astăzi, udați o cârpă moale cu apă și înmuiați-o într-un pic de bicarbonat de sodiu. Frecați ușor zona și ștergeți reziduul cu o cârpă curată. Lăsați să se usuce și apoi lustruiți din nou cu o cârpă curată.

Pentru zgârieturile pe pantofi din piele lăcuită și din piele artificială, frecați semnele cu o picătură de vaselina și lustruiți cu o cârpă moale. Restabiliți strălucirea cu un spray de sticlă și o cârpă moale.

Pantofi din piele de căprioară, piele întoarsă și piele de oaie

Cheia pentru păstrarea căptușelii de piele de căprioară sau a oricărui pantof de dama cu suprafață texturată este cea mai bună îngrijire. Suprafețele trebuie păstrate cât mai uscate și curățate cu o perie cu păr moale după fiecare purtare, pentru a îndepărta praful și murdăria. Tratați petele cât mai repede posibil.

- Zgârieturi: frecați ușor cu o radieră de creion și apoi periați pentru a restabili textura.
- Petele grase: Presărați zona cu pudră pentru bebeluși sau amidon de porumb pentru a absorbi uleiul. Lăsați pulberea să stea pe pată cel puțin o oră și apoi periați-o. Repetați până când tot uleiul este absorbit și apoi periați pentru a restabili textura. 
- Petele umede: Ștergeți cu un prosop de hârtie sau o cârpă pentru a absorbi umezeala. Lăsați pantofii să se usuce la aer complet departe de căldura directă. Periați pentru a netezi textura. 

Cizmele din piele de oaie au adesea căptușeli care devin și mai murdare decât exteriorul. Pentru a menține ciuperca și mirosul sub control, ștergeți în mod regulat interiorul cizmelor cu o cârpă înmuiată într-o soluție de curățare dezinfectantă și apă. Lăsați cizmele să se usuce la aer cel puțin 24 de ore înainte de a le purta.

Pantofi sport

Majoritatea pantofilor sport pot fi pur și simplu aruncați în mașina de spălat și curățați cu un detergent bun. Îndepărtați tălpile interioare și șireturile și spălați-le separat. Ștergeți murdăria excesivă și pretratați petele grele cu un agent de îndepărtare a petelor, înainte de a adăuga pantofii la o încărcătură de prosoape.

Uscați adidașii întotdeauna la aer. NU expuneți NICIODATĂ pantofii sport de dama la căldura excesiv de mare a uscătorului.  

Pentru a controla mirosul și ciuperca, ștergeți tălpile interioare cu un detergent dezinfectant înainte de a le pune înapoi în pantofi sau înlocuiți-le cu căptușeli noi.

Articole recomandate

Cum se curata rapid 4 tipuri de pantofi Cum se curata rapid 4 tipuri de pantofi
Uitați-vă la pantofii dvs. împrăștiați pe podea sau depozitați în rânduri îngrijite în dulapul dvs. Dacă sunteți ca majoritatea dintre noi, vedeți o mulțime de materiale, finisaje și culori diferite. Dar cum îi
Ce trebuie sa urmaresti cand iti cumperi o masina second-hand Ce trebuie sa urmaresti cand iti cumperi o masina second-hand
Achizitionarea unei masini second-hand poate fi o decizie economica inteligenta, daca esti atenta la cateva detalii inainte, in timpul si dupa cumpararea autovehiculului. Pretul masinilor noi este destul de ridicat, comparativ cu salariile angajatilor romani, motiv pentru care foarte multi soferi
5 beneficii ale aranjamentelor florale 5 beneficii ale aranjamentelor florale
Aranjăm flori încă din cele mai vechi timpuri. De fapt, dovezile arheologice arată că vechii egipteni au decorat mormintele și bisericile cu buchete florale delicate; iar istoria scrisă arată că aproape fiecare cultură de pe pământ a luat
Cum iti planifici o vacanta fara griji, pe cont propriu - la ce sa fii atenta Cum iti planifici o vacanta fara griji, pe cont propriu - la ce sa fii atenta
Indiferent ca vorbim despre cateva zile sau despre un sejur mai lung, vacanta este acea perioada pe care o astepti cu nerabdare, ca sa-ti incarci bateriile si sa te bucuri de aventuri interesante, de care sa-ti aduci aminte cu placere, peste timp. Un concediu reusit depinde, insa, de felul in care
Cum au aparut testele de sarcina si cum functioneaza acestea Cum au aparut testele de sarcina si cum functioneaza acestea
Încă din antichitate oamenii au dorit să știe dacă și când este o femeie însărcinată. Pentru a afla au folosit metode empirice, ce se bazau pe observații făcute de-a lungul timpului, pe care le putem numi originile actualelor teste de