Skip to article

Efectele schimbarilor de temperatura asupra pielii

Efectele schimbarilor de temperatura asupra pielii
Trecerea brusca de la o temperatura scazuta la una ridicata sau de la un anotimp la altul are un efect direct asupra pielii. Temperaturile extreme, presiunea atmosferica scazuta, umezeala, toate acestea influenteaza negativ organismul, ducand la accentuarea anumitor boli de piele, cum ar fi cele inflamatorii, degenerative sau alergice.

Umiditatea are un efect direct asupra pielii. Pelicula de apa care inveleste corpul tinde sa se dilate atunci cand cantitatea de vapori de apa din atmosfera se contracta. Asa se explica de ce schimbarile de umiditate provoaca durere cu senzatie de piele uscata, iar temperatura scazuta din sezonul rece lasa pielea uscata. Pentru toate acestea este recomandata o hidratare intensa a pielii, iar dupa fiecare dus sau baie aplicarea unei creme potrivite tipului de ten.

crema hidratanta pentru maini


Crema hidratanta pentru maini din gama Mineral Therapy, 100 ml, 45 RON


Lotiune de corp Mineralium


Lotiune de corp din gama Mineral Therapy, 400 ml, 55 RON


Crema hidratanta pentru picioare, cea pentru maini, untul de corp sau lotiunea de corp de la MINERALIUM Dead Sea te vor ajuta sa lupti impotriva efectelor negative ale schimbarilor de temperatura cu care te confrunti. Concentratia mare de vitamine, anti-oxidanti si minerale de la Marea Moarta continute in aceste produse confera pielii un strat protector, restabileste nivelul de hidratare si hraneste pielea asigurand in permanenta un aspect proaspat si sanatos.

Gel de curatare Mineralium


Gel de curatare din gama HydraSource, 100 ml, 50 RON


Daca ai un ten uscat, alege crema de zi pentru piele uscata si foarte uscata de la MINERALIUM Dead Sea sau crema matifianta pentru ten gras, iar pentru vara foloseste crema hidratanta cu SPF 15.

Modificarile de temperatura, vantul si umiditatea afecteaza in mod special pielea sensibila. Debitul de sange facial se modifica la schimbarile bruste de temperatura, iar pielea se inroseste. Pentru toate acestea este nevoie de o ingrijire intensa a tenului: gelul de curatare, tonerul matifiant sau crema hidratanta de zi sau de noapte de la MINERALIUM Dead Sea sunt aliatii tai impotriva efectelor schimbarilor de temperatura.

Articole recomandate

Efectele nisipului asupra pielii calcaielor Efectele nisipului asupra pielii calcaielor
Multe dintre noi iubesc sa stea pe nisipul fin de pe plaja si sa savureze un cocktail sau, pur si simplu, sa se relaxeze. Vara este momentul rasfatului, insa este si momentul perfect pentru a testa daca produsele de ingrijire pe care le folosim sunt cele potrivite si care ne satisfac nevoile.Pe