Skip to article

Fost cantaret, primul roman din istorie care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii

A cochetat cu muzica, insa nu pentru multa vreme. A facut parte din Formatia Gaz pe Foc si a fost coleg de trupa cu Lucian Viziru. Insa, pentru Andrei Rosu sportul este adevarata dragoste.

Totul a inceput ca un simplu hobby, dar in numai cativa ani Andrei Rosu (39 de ani) a reusit sa doboare record dupa record. Ba mai mult, a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a alergat in mega-maratoane pe sapte continente, in uscatul desert Sahara si mai apoi la Polul Nord, iar din aceasta saptamana a mai bifat o performanta: este primul roman din istorie care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii.

Andrei a participat la unul dintre cele mai grele concursuri din lume, Arch 2 Arc (A2A), care cuprinde trei probe de foc: 140 de kilometri de alergare intre Londra si Dover, traversarea Canalului Manecii intre Dover si Calais si 300 de kilometri de pedalare pe bicicleta intre Calais si Paris.

Dupa ce, duminica, a alergat timp de 16 ore si 53 de minute, Andrei a plonjat, luni dimineata, in apele Canalului Manecii. A inotat 21 de ore, pana in zorii zilei de ieri, cand a reusit, in sfarsit, sa atinga tarmul francez. Nu s-a odihnit, ci s-a urcat pe bicicleta si a gonit spre linia de sosire din Paris.

"Am reusit sa inot tot Canalul! A fost cea mai grea incercare. A fost o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare. Organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ca la kilometrul 50 m-ar fi obligat sa ma retrag. Bratul stang nu a mai fost functional dupa kilometrul 40, am trecut prin doua <> de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta, iar curentii ne-au <> sa parcurgem ultimii 4 km in... 8 ore!", a povestit romanul pe contul sau de Facebook.

In cei 13 ani de existenta a competitiei, doar 21 de oameni au reusit sa ajunga la linia de sosire. Pana la Andrei Rosu, nici un roman nu a traversat vreodata Canalul Manecii inot. A reusit tanarul de 39 de ani care are numai patru ani de cand a invatat sa inoate.

Articole recomandate

Lucian Viziru, decizie radicala. Artistul a parasit definitiv Romania! Lucian Viziru, decizie radicala. Artistul a parasit definitiv Romania!
Lucian Viziru a decis sa isi ia familia si sa se stabileasca definitiv in Germania. Dupa ce a iesit din lumina reflectoarelor, proiectele lui Lucian Viziru nu au prea mers. Succesul inregistrat pe vremuri cu trupa Gaz pe foc si aparitiile in telenovele de succes nu au fost vesnice, asa ca artistul
De ce s-a intors Lucian Viziru in Romania. Iata adevaratul motiv pentru a plecat din Germania! De ce s-a intors Lucian Viziru in Romania. Iata adevaratul motiv pentru a plecat din Germania!
In 2013, Lucian Viziru anunta ca paraseste Romania si se stabileste in Germania alaturi de familia sa. De curand insa, actorul s-a intors in tara, desi spunea ca ii merge foarte bine in strainatate, unde era antrenor de tenis. In realitatea insa, se pare ca lucrurile nu erau tocmai roz nici in