Skip to article

Friptura de miel la cuptor. 6 retete nelipsite de pe mesele de Pasti

Friptura de miel la cuptor este nelipsita de pe mesele de Pasti ale romanilor. Iata aici cele mai gustoase retete de friptura de miel la cuptor.

Friptura de miel la cuptor

Mod de preparare

Se spala bine bucatile de carne de miel in cateva ape (apa rece), pana ramane curata apa pe ele, apoi se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute, apoi se unge carnea de miel cu ulei, se presara peste ea sare, piper si cumbru dupa gust.

Se fac cate 2 sau 3 mici gaurele sub pielea fiecarei bucati de carne si se introduc 2-3 catei de usturoi, apoi se pun si rosiile si ardelul gras taiate feliute peste carne (pentru mai multa aroma si fragezime), dupa care se asaza pulpa de miel in tava cuptorului (tava acoperita cu un capac), care a fost incins bine inainte.

Se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute, dupa care se adauga in tava cateva linguri de apa. Se intoarce pulpa cand pe o parte cand pe alta pentru a se rumeni uniform. Daca apa scade, se mai adauga cate putin si nu uitati, din cand in cand puneti peste carne, sosul din tava, astfel carnea se va fragezi si rumeni foarte frumos.

Dupa aproximativ 1 ora si jumatate, friptura de miel e cam gata (spre final se stropeste carnea cu 4-5 linguri de vin rosu si se mai lasa putin). Se opreste cuptorul si in sosul din tava se adauga 2-3 catei de usturoi tocati marunt, iar apoi se mai adauga peste carnea de miel cateva linguri din acest sos si se lasa sa se patrunda putin. Usturoiul acesta va definitiva aroma fripturii (pentru ca
friptura de miel sa fie mai frageda se stropeste cu putin coniac). Noi am servit aceasta friptura delicioasa cu mujdei de usturoi verde (facut cu rosii) si mamaliguta.

Pofta buna!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta