Skip to article

Masina supersonica BLOODHOUND in Romania

Masina supersonica BLOODHOUND in Romania
Castrol, unul dintre cele mai mari branduri de lubrifianti din lume, a adus in Romania BLOODHOUND SCC. Masina supersonica este rezultatul unui proiect ingineresc global ce si-a propus sa depaseasca recordul mondial de viteza de 1228km/h.

BLOODHOUND SCC atinge o viteza terestra de 1609 km/h si vrea sa schimbe lumea, precum si sa trezeasca interesul noii generatii pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.

"Castrol a fost intotdeauna un deschizator de drumuri. Castrol inseamna performanta si pasiune, iar marturie sta parteneriatul de renume cu Bloodhound SSC", spune Alexandru Eftimiu Distribution Manager Southern Cluster Castrol.

"Bloodhound SSC este o masina uimitoare. Este un proiect care va depasi cele mai frumoase vise ale ingineriei si ale stiintei. Obiectivul ei? Sa depaseasca Recordul Mondial de Viteza de 1228 km/h.

Noua masina supersonica de 135.000 CP Thrust SSC va utiliza o diversitate de produse Castrol de ultima generatie, printre care si cel mai puternic ulei de motor - Castrol EDGE, un lichid de frana bazat pe formula motorsport - Castrol React SRF si fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA." adauga Alexandru EFTIMIU.

Masina supersonica va fi testata in Africa de Sud, in desertul Hakskeen Pan. Acesta a intrunit cerintele echipei care au vizat o lungime de minim 19 km, 3,2 km latime si o suprafata perfect plata. La viteza maxima, masina va parcurge o mila (1,6 km) in 3,6 secunde, mai exact 4,5 terenuri de fotbal pe secunda. Aceasta dispune de trei centrale de forta, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO si un motor de masina de curse de 750 bhp, care actioneaza pompa oxidantului rachetei. Impreuna genereaza echivalentul a 135.000 CP, egal cu forta a 180 de masini de Formula 1.

"Bloodhound SSC este un vis devenit realitate, un proiect ingineresc ambitios care ne ajuta pe noi oamenii sa mergem inainte. Sa vrem mai mult", crede TONY PARRAMAN, inginier proiectant Bloodhound SSC.

"Bloodhound SSC este o masina la care se lucreaza de mai bine de 9 ani si vorbim atat in termeni de design, cat si de constructie propriu zisa. Dupa ce masina supersonica va dobori recordul mondial la viteza, ea va deveni centrul unui mare proiect educational. Pentru ca si altii sa poata scrie istoria", adauga Parraman.

Despre Castrol

Castrol, una din marcile de frunte de lubrifianti din lume are o mostenire de care este mandra in ceea ce priveste inovatia si alimentarea visurilor pionierilor. Pasiunea pentru performanta, combinata cu o filosofie de lucru in parteneriat cu producatorii a permis Castrol sa creeze uleiuri care s-au aflat in centrul a numeroase performante tehnologice terestre, aeriene, maritime si spatiale timp de peste 100 de ani. Astazi, portofoliul imens de lubrifianti performanti al companiei, incluzand Castrol EDGE, Castrol MAGNATEC si Castrol Power1, este disponibil in aproape 140 de tari din intreaga lume.

Despre BLOODHOUND

Echipa BLOODHOUND a strabatut globul pentru a gasi desertul perfect pentru a testa masina, care trebuia sa fie de minimum 12 mile lungime, doua mile latime si perfect plat. A fost selectat Hakskeen Pan, Northern Cape, Africa de Sud.
La viteza maxima, BLOODHOUND SSC va parcurge o mila in 3,6 secunde, adica, 4,5 terenuri de fotbal puse cap la cap per secunda.

BLOODHOUND dispune de trei centrale de forta, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO si un motor de masina de curse de 750 bhp, care actioneaza pompa oxidantului rachetei. Acestea genereaza impreuna echivalentul a 135.000 CP, egal cu 180 masini F1.

Alte articole despre
castrol

Articole recomandate

7 carti pe care sa le citesti cand trebuie sa stai acasa 7 carti pe care sa le citesti cand trebuie sa stai acasa
Distantarea sociala recomandata de autoritati are si partea ei buna. Avem timp pentru tot felul de lucruri care inainte erau amanate. In loc de 30 de minute petrecute in trafic, avem 30 de minute ca sa facem ceva pentru noi, de exemplu. Fie ca este un curs de dezvoltare personala, urmarirea unui
Clujul va avea metrou Clujul va avea metrou
Cluj-Napoca va fi al doilea oraş din Romania care va avea metrou, dupa Bucuresti. Punerea metroului pe  harta Cluj  ar urma sa coste un miliard de euro, potrivit anunturilor oficiale. Traseul liniei de metrou ar urma sa acopere o  distanta  de 16 kilometri, intre Floresti
Harta Metrou iti spune la ce ora ajunge metroul in statie Harta Metrou iti spune la ce ora ajunge metroul in statie
Metroul este cel mai rapid mijloc de transport in comun din  Bucuresti  si zeci de mii de calatori il folosesc zilnic, pe toate magistralele. Pentru a te descurca mai usor la metroul Bucuresti, ai acum la dispozitie o aplicatie care, dincolo de traseele cele mai potrivite pentru o
Drojdie facuta in casa. Cum o prepari Drojdie facuta in casa. Cum o prepari
Drojdia facuta in casa sau maiaua, cum mai este numita, este mult mai sanatoasa decat drojdia cumparata din magazine. Aceasta se prepara dintr-un amestec de faina cu apa care trebuie lasat sa fermenteze cateva zile. Drojdia facuta in casa este mai sanatoasa decat cea din comert deoarece contine
Zboruri ieftine pe fondul temerilor coronavirusului Zboruri ieftine pe fondul temerilor coronavirusului
Calatoriile aeriene devin din ce in ce mai rare odata cu anularile zborurilor si carantinele din toata tara, pe fondul pandemiei de coronavirus, insa unii tineri profita de bilete de zbor mai ieftine si spun ca este cea mai buna perioada pentru a calatori.  „Nu este deloc placut sa stai