Skip to article

Nu ti-ai dat seama de asta pana acum! Lipsa telefonului mobil iti afecteaza grav sanatatea

Nu ti-ai dat seama de asta pana acum! Lipsa telefonului mobil iti afecteaza grav sanatatea
O cercetare recenta a aratat ca lipsa temporara a telefonului mobil poate duce, in cazul unor persoane, la probleme cognitive si chiar la o senzatie de rau fizic, scrie Mediafax.

Studiul citat de dailymail.co.uk a fost efectuat pe o serie de utilizatori de telefoane inteligente.

"Rezultatele cercetarii noastre au aratat ca separarea de iPhone-ul personal poate avea un impact negativ in ce priveste performantele inregistrate in timpul unor sarcini ce implica efort mintal", a declarat Russell Clayton, doctorand al Scolii de Jurnalism din cadrul Universitatii Missouri si principalul autor al studiului publicat in Journal of Computer-Mediated Communication.

"In plus, rezultatele sugereaza ca dispozitivele electronice ajung sa fie o extensie a propriei persoane, astfel incat atunci cand suntem separati de acestea, trecem prinr-un proces de 'renuntare' la sine si o stare fizica negativa.", a mai spus Clayton.

Studiul a mai aratat ca, atunci cand telefoanele suna, iar proprietarii nu pot raspunde in timp ce rezolva simple teste lingvistice, rata pulsului si tensiunea arteriala a acestora creste, la fel si sentimentele de anxietate si neplacere.

Sursa: Mediafax

Alte articole despre
lipsa telefonului mobil

Articole recomandate

HOROSCOP 2015: Afla cum stai cu sanatatea in noul an, in functie de zodia ta! HOROSCOP 2015: Afla cum stai cu sanatatea in noul an, in functie de zodia ta!
2015 aduce foarte multe schimbari, poate fi o rampa de lansare pentru unii nativi, in timp ce pentru altii poate fi un nou inceput in ce priveste cariera sau viata amoroasa. Totodata, sanatatea anumitor nativi va avea si ea de suferit, insa cei mai multi dintre ei se vor simti mai bine in noul an.
5 rezolutii pentru silueta si sanatatea ta in anul 2015. Afla ce ai de facut! 5 rezolutii pentru silueta si sanatatea ta in anul 2015. Afla ce ai de facut!
Inceputul de an este un bun prilej pentru a te gandi la sanatatea si silueta ta si pentru stabili un set de reguli legate de obiceiurile alimentare si stilul tau de viata. Si pentru ca suntem la inceput de an, ti-am pregatit 5 rezolutii pe care sa le adopti in anul 2015 daca vrei sa ai o silueta
Sanatatea in timpul iernii, intre mituri si adevaruri. Afla cum iti este afectat organismul in zilele geroase! Sanatatea in timpul iernii, intre mituri si adevaruri. Afla cum iti este afectat organismul in zilele geroase!
Fara indoiala, iarna si-a castigat reputatia ca fiind "Sezonul gripei si racelilor", astfel ca multi dintre noi suntem, inevitabil, mult mai preocupati de sanatate in anotimpul rece. Totusi, grija excesiva pe care o avem in sezonul rece a dus la aparitia unor mituri care pot chiar avea efect de