Skip to article

Premiantii s-au serbat cu "D.I.N.A.M.I.T.A"!

Ce au in comun Natura Parc Chichis, Stadionul Stejarul din Vladesti si cele doua Shopping City din Sibiu si Oradea? Suntlocurile unde patru echipe judetene si-au sarbatorit victoria, dupa un an de munca, proiecte si actiuni de mobilizare a comunitatilor lor. "Echipe" intr-o definitie noua, pentru ca, desi au realizat, impreuna, o performanta surprizatoare, "co-echipierii" din fiecare judet s-au intalnit fata in fata pentru prima oara abia la petrecere.

Covasnenii s-au adunat la Natura Parc Chichis, valcenii, pe stadionul din Vladesti, iar sibienii s-au distrat la mall - Shopping City. Toate evenimentele au inceput la 11 dimineata, momentul cand elevii si profesorii din respectivele Patrule de Reciclare judetene s-au adunat si s-au cunoscut "pe viu". "Voi sunteti cei care ati scris poezia cu ... ", "Cum ati reusit sa strangeti atatea DEEE-uri la actiunea din..." "Ne-au placut pozele voastre de pe Facebook" sunt franturi de conversatii emotionate intre agentii Patrulelor din gradinitele, scolile si liceele care au participat la editia 2013-2014 a programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare din cele 4 judete castigatoare pe tara: Covasna, Sibiu, Valcea, Bihor.

rorec


Patru-la

Anul acesta nu a parut o coincidenta faptul ca "Patrula" contine "patru". 4 sunt judetele unde Patrula de Reciclare, - aproape doua mii de copii si elevi din orase, comune si sate, impreuna cu profesorii lor au reusit sa-si convinga concetatenii sa trimita la reciclare o cantitate de peste 50g de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE)/locuitor, din noiembrie 2013 pana in august 2014!

Acesta a fost obiectivul Patrulelor judetene, ca sa devina castigatori nationali! Nu a fost usor, indeplinirea misiunii a presupus un efort de informare, de creativitate si mobilizare a oamenilor- caruia si dascalii, si tinerii agenti i-au dedicat zeci de ore de voluntariat.

Ce-i drept, fara Suporteri nu ar fi reusit. Suporteri - adica firme, institutii, oameni din judet care au au fost receptivi la apelul lor ecologist si au scapat de toate vechiturile electrice din case, depozite si birouri. Le-au trimis la reciclare, ca sa castige Patrula lor!

Asociatia RoRec a rasplatit Patrulele judetene castigatoarecu o zi de evenimente dedicate lor - Ziua Patrulei de Reciclare a prezentat povestile lor de successi le-a oferit un maraton de activitati incitante - ateliere de bricolaj, educatie eco, fotografie, arta decorativa, muzica si animatie, vanatoare de comori, meci de fotbal, show cu muzica si dans.

"D.I.N.A.M.I.T.A"

Mesajul misterios care a circulat pe retelele de socializare anunta prezenta unor artisti remarcabili la Ziua Patrulei de Reciclare. Daca altii i-au vazut doar la televizor, Patrulele de Reciclare premiate i-au avut chiar in mijlocul lor pe Fabian si Charlie Sanchez - Los Hermanos Dinamita, finalistii concursului "Romanii au talent". Petrecerile s-au desfasurat in forta datorita celor doi animatori si coordonatori ai atelierelor de muzica si animatie. Tinerii invitati au avut surpriza sa nu fie doar spectatori, ci si artisti. Dupa ce au participat la atelierele "electrizante" coordonate de Charlie si Fabian, agentii si profesorii au devenit parte din spectacol.

"Echipa judeteana s-a reunit pentru prima oara si a schimbat impresii si experiente, fata in fata. I-am provocat sa se cunoasca, sa se joace, sa descopere impreuna lucruri noi, sa-si imbunatateasca deprinderile de care au nevoie ca sa fie si mai eficienti, ca agenti ai Patrulei. Vrem ca sentimentul mandriei fata de aceasta reusita si responsabilitatea fata de exemplul pe care l-au dat sa ii motiveze si la editia care a inceput", a declarat Alexandra Arnautu, coordonatorul programului.

Trei echipe judetene au impartasit deja bucuria succesului la Ziua Patrulei de Reciclare. Bihorenii se pregatesc de petrecere vineri, pe 10 octombrie. In acelasi timp, scolile din toata tara dau navala la inscrierea in noua editie.Premii ii asteapta si anul viitor, dar, mai presus de diplomesi trofee, ii asteapta satisfactia de a forma o echipa nationala care duce in directia buna cursul obiceiurilor noastre fata de lege si natura.

Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare locale. Patrula de Reciclare reuneste, la fiecare editie, sute de profesori si mii de elevi care incurajeaza comportamentul responsabil fata de mediu in randul comunitatilor lor, promovand colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).Agentii si profesorii lor coordonatori promoveaza neobositi importanta colectarii selective a DEEE in comunitatile lor prin activitati de informare si proiecte creative.

De la lansarea programului Patrula de Reciclare, in anul 2011, au participat peste 60.000 de elevi si peste 1.500 de cadre didactice, reprezentand tot atatea unitati de invatamant (gradinite, scoli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 600.000 kg de DEEE inRomania!

Alte articole despre
patrula de reciclare

Articole recomandate

Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete
Primăvara începe an de an cu prima floare, primul mărțișor, prima rază de soare și multe zâmbete, dar anul acesta primăvara aduce și câteva surprize, la ParkLake Shopping Center! Se spune că la anotimp nou, se cere un stil nou, iar
Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in