Romanii se bat pe finantarea pentru instalatii fotovoltaice. Bugetul din primele doua etape, epuizat dupa cateva minute

Romanii se bat pe finantarea pentru instalatii fotovoltaice. Bugetul din primele doua etape, epuizat dupa cateva minute
  calendar_month       web risco.ro  
Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost asteptat cu nerabdare de romani, dovada fiind faptul ca in primele doua sesiuni, bugetul a fost epuizat in doar cateva minute, desi termenul pentru depunerea cererilor era de cate trei zile. Astfel, s-au incheiat inscrierile pentru zona Bucuresti-Ilfov si Regiunea Centru - judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. AFM va deschide in curand inscrierile pentru alte sase regiuni si etapa speciala dedicata unitatilor de cult.

Etapele de inscriere in programul Casa Verde Fotovoltaice

Pentru aceasta sesiune de finantare, Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat un buget total de 1 750 000 000 lei. Obiectivul este de a sprijini aproximativ 87.500 de gospodarii pentru reducerea costurilor cu factura la energie, prin montarea de instalatii fotovoltaice. Proiectele eligibile vor beneficia de o finantare care va ajunge la 90% din valoarea cheltuielilor, in limita unui plafon maxim per proiect de 20.000 de lei. Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta va fi suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii.

AFM a stabilit ca in aceasta sesiune, inscrierile sa fie impartite pe regiuni, pentru care sa fie alocate cate trei zile lucratoare, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitarii aplicatiei informatice. Primele doua etape s-au finalizat.

Regiunea Bucuresti-Ilfov a beneficiat de un buget de 99.860.000 lei, iar fondurile alocate s-au epuizat in mai putin de noua minute.

Regiunea Centru, din care fac parte judetele Alba, Brasov, Mures, Harghita, Covasna si Sibiu, a beneficiat de un buget de 245 de milioane de lei, epuizat dupa trei minute.

Calendarul inscrierilor continua astfel:


Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right