STUDIU: De cat timp au nevoie oamenii pentru a trece peste o despartire sau un divort

STUDIU: De cat timp au nevoie oamenii pentru a trece peste o despartire sau un divort
  calendar_month   update 26 Ian 2015, ora: 11:23     web mediafax.ro  
Oamenii au nevoie de 11 saptamani pentru a trece peste o despartire si de 18 luni pentru a trece peste drama unui divort, arata un nou studiu realizat de cercetatorii americani citat de dailymail.co.uk.

Cercetatorii Gary Lewandowski si Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o despartire in ultimele sase luni. Ei au descoperit ca 71% dintre cei chestionati au inceput sa vada intr-un timp relativ scurt efectele pozitive ale despartirii.

Lewandowski si Bizzoco au aflat ca persoanele au inceput sa se simta mai bine cu sine si sa dezvolte strategii puternice privind viata lor dupa cele 11 saptamani.

Totodata, acest studiu s-ar putea aplica in cazul persoanelor care au avut relatii de scurta durata.

Un alt studiu, care a cercetat refacerea emotionala a cuplurilor dupa un divort, a aratat ca durata necesara pentru depasirea acestui episod a fost mult mai mare.

Site-ul de matrimoniale Fifties.com a descoperit ca sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un divort, ceea ce reprezinta de sase ori mai mult fata de timpul estimat de Lewandowski si Bizzoco.

Citeste continuarea pe mediafax.ro
Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Regizorul `Stapanului inelelor` a slabit 35 kg!
  • person

    "insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right