Skip to article

STUDIU: Femeile frumoase obtin mai multe si mai usor. Afla cum reactioneaza creierul barbatilor cand le vad!

Faptul ca femeile frumoase au mai multe de castigat in viata, datorita trasaturilor fizice, este un lucru pe care il stim cu totii.

Insa, acum s-a dovedit stiintific faptul ca femeile frumoase obtin mai repede si mai usor lucrurile pe care si le doresc si asta deoarece frumusetea poate anula capacitatea creierului de a reactiona obiectiv.

Se pare ca, reactia este legata de o trasatura subconstienta a competitivitatii care isi are originea in evolutia masculina, noteaza Daily Mail.

Potrivit studiului, 21 de barbati, studenti la Universitatea Zhejiang din China, au fost rugati sa priveasca 300 de fotografii ale unor femei chineze. Un alt grup de barbati a impartit femeile in atractive si neatractive, potrivit cercetarii publicate de Huffington Post.

Barbatii au facut apoi echipa cu o parte dintre femeile ale caror imagini le vizionasera anterior, pentru un joc pe calculator. Jocul presupunea ca ei sa decida daca vor imparti o mica suma de bani. In tot acest timp, cercetatorii au studiat undele cerebrale si au notat timpul de reactie.

Studiul a demonstrat ca barbatii erau mai inclinati sa incheie afaceri proaste cu femeile dragute. Ei au acceptat mult mai repede ofertele corecte facute de femeile atractive si le-a luat mai mult timp pentru a raspunde ofertelor dezavantajoase.

Analize cerebrale au demonstrat, insa, ca barbatii au fost mult mai atenti la ofertele dezavantajoase atunci cand acestea erau facute de o femeie neatractiva si s-au simtit rasplatiti in momentul in care femeia era atractiva.

"Suntem inclinati sa fim draguti cu persoanele atractive chiar si atunci cand perspectiva unei recompense, cum ar fi o intalnire cu persoana respectiva, nu exista", explica Psihologul Anthony Little, de la Universitatea din Stirling.

Mai mult, alte studii, efectuate anterior, au demonstrat ca o fata draguta poate aduce mereu avantaje, incepand din perioada liceului.

Sursa: Daily Mail

Articole recomandate

Studiu: O bautura banala ii face pe barbati mai virili Studiu: O bautura banala ii face pe barbati mai virili
Un nou studiu arata ca doua cani de cafea consumate in fiecare zi ii ajuta pe barbati in dormitor.

Cercetatorii de la un centru din cadrul Universitatii din Texas, Statele Unite, au descoperit ca barbatii care consuma cofeina zilnic risca mai putin sa sufere de disfunctii
Studiu: Ce legatura exista intre luna in care te-ai nascut si bolile de care suferi. Iata ce spun specialistii! Studiu: Ce legatura exista intre luna in care te-ai nascut si bolile de care suferi. Iata ce spun specialistii!
Oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia au descoperit o corelatie surprinzatoare intre luna nasterii si riscul de aparitie a unor probleme de sanatate, inclusiv probleme cardiace, infectii virale si ADHD.

Studiul a fost realizat folosindu-se datele a 1,7 milioane de persoane
Studiu: A fost descoperita originea maladiei Parkinson Studiu: A fost descoperita originea maladiei Parkinson
Oamenii de stiinta francezi si belgieni au descoperit originea maladiei Parkinson, care, pana la acest studiu, nu putea fi explicata de cercetatori.

Aceasta descoperire medicala majora a fost anuntata miercuri. Autorii studiului au identificat in creier o serie de fibre care se fac
Studiu: Top 5 alimente periculoase care dau dependenta. Vezi de ce trebuie sa te feresti daca tii la sanatatea ta! Studiu: Top 5 alimente periculoase care dau dependenta. Vezi de ce trebuie sa te feresti daca tii la sanatatea ta!
Oameni de stiinta de la Institutul National pentru Dependenta de Droguri din Statele Unite au aratat ca anumite mancaruri creeaza dependenta si determina un consum din ce in ce mai mare.

Huffington Post a realizat un top al acestor alimente care dau dependenta.

5. Inghetata. Rata
Studiu: Iubirea si alcoolul au aceleasi efecte asupra creierului Studiu: Iubirea si alcoolul au aceleasi efecte asupra creierului
Un studiu realizat de curand in Marea Britanie a demonstrat ca hormonul asociat cu iubirea si cu legaturile sociale dintre oameni determina asupra creierului o serie de efecte similare acelora care sunt cauzate de consumul de alcool, informeaza site-ul atlantico.fr, citat de Mediafax.
Un studiu la Harvard, care a durat 75 de ani, arata de ce au nevoie barbatii pentru a fi fericiti Un studiu la Harvard, care a durat 75 de ani, arata de ce au nevoie barbatii pentru a fi fericiti
In anul 1938, Universitatea Harvard a pornit un studiu mabitios, care a urmarit 268 de barbati (incepand din perioada studentiei) pe durata a 75 de ani: studiul este recunoscut ca fiind cel mai lung de felul sau din istoria cercetarii directe a evolutiei umane. Scopul sau era sa stabileasca, cat