Top 4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre calatoria fara insotitori

Top 4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre calatoria fara insotitori
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
În ultimii ani, putem vedea în mediul online tot mai multe persoane care aleg, dintr-un motiv sau altul, să călătorească singure. Această alegere personală se pare că are pentru suflet mai multe beneficii decât credem, aşa că poate ar merita să-i acorzi o şansă.

În ţară sau în străinătate, români sau de orice altă cetăţenie, tot mai mulţi oameni aleg, ca experienţă unică ori ca şi practică obişnuită, să călătorească de unii singuri. Ba, mai mult, nu puţine sunt vocile care ne sfătuiesc ca, măcar o dată în viaţă, fiecare dintre noi să facem o călătorie singure, fără prieteni, partener sau familie. Pe unele dintre noi ne încântă această idee, pe altele ne sperie.

Indiferent de categoria din care faci parte, ca în orice altă decizie importantă, şi aici vei găsi avantaje şi dezavantaje, dar doar încercând poţi afla dacă este sau nu ceva ce ţi-ai dori să încerci:

1. Libertatea deplină va fi noul tău prieten

Avantajele călătoriei de una singură încep încă din momentul în care ai decis să încerci această experienţă. Ai libertate totală să alegi destinaţia, tipul de transport şi cele mai mici detalii ale unităţii de cazare dorite, fie că este un hotel de 4 sau 5 stele, fie un hostel, datele de călătorie şi ceea ce vei servi la micul dejun.

2. Problemele legate de siguranţă îţi pot afecta planurile

Libertatea resimţită atunci când călătoreşti singură ar putea fi umbrită de posibile probleme legate de siguranţă. Nu vrem să te descurajăm, dar acesta este unul din lucrurile mai puţin fericite de care trebuie să ţii cont. Dacă alegi să vizitezi mai multe destinaţii, poţi opta pentru călătoria cu trenul sau să pleci cu autoturismul propriu. Ideal ar fi să optezi pentru o maşină ușor de condus, cum este de la Volkswagen modelul Golf.

Nu trebuie să laşi acest aspect să-ţi schimbe planurile, ci doar să te documentezi din timp, pentru a-ţi lua măsurile necesare de precauţie.

3. Îţi vei dezvolta abilităţile

Atunci când nu ai pe cine să te bazezi pentru luarea unei decizii importante, cel mai bun prieten al tău eşti chiar tu. Inevitabil, în călătoria ta vor apărea momente mai uşoare sau mai dificile care vor necesita luarea unor decizii rapide, ce au puterea de a schimba mersul viitor al lucrurilor. Vei apela la curajul pe care poate nici nu ştiai că-l ai, ori de câte ori va fi nevoie.

Din fericire, luarea deciziilor şi rezolvarea problemelor sunt două dintre cele mai importante lucruri care contribuie semnificativ la maturizarea ta şi la întărirea caracterului. Atunci când călătoreşti de una singură, înveți cum să faci față situațiilor dificile și să funcționezi sub presiune, abilități pe care le vei folosi în toate domeniile vieții tale.4. Cu cine vei împărtăşi toată bucuria?

Călătoriile pot fi deseori mai distractive atunci când le împarţi cu o persoană apropiată. Atunci când decizi să faci asta fără a fi însoţită, este posibil să simţi lipsa unei persoane cu care să împărtăşeşti tot entuziasmul. Este absolut normal şi, din fericire, nu este ceva care să nu poată fi rezolvat.

Dacă vei alege cazări la hoteluri sau la hosteluri, cu siguranţă că vei putea intra în discuţii cu alţi turişti sau chiar şi cu personalul angajat. Dacă ai optat pentru închirierea unui apartament, poţi să iniţiezi discuţii în mijloacele de transport, în restaurante sau chiar în parc, atunci când te odihneşti pe o bancă. Astfel, nu te vei simţi tristă că nu ai cu cine să împărtăşeşti bucuria acumulată pe parcursul acestor zile de vacanţă.

Călătoria, în esenţa sa, aduce cu sine o mulţime de posibilităţi. Totul depinde doar de tine să le vezi şi să le accepţi, pentru a le transforma în experienţă de viaţă şi amintiri prețioase, pe care le vei împărtăşi mereu celor dragi.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Suferinta e drumul spre fericire
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right