Un matematician a descoperit formula unei relatii fericite si de lunga durata. Afla ce trebuie sa faci!

Un matematician a descoperit formula unei relatii fericite si de lunga durata. Afla ce trebuie sa faci!
  calendar_month   update 03 Iul 2015, ora: 12:29      
Tot mai multe persoane se indoiesc de faptul ca o relatie fericita si de lunga durata nu mai este posibila in zilele noastre. Despartirile si divorturile sunt mai des intalnite decat relatiile frumoase si casniciile de durata.

Insa, matematiciana Hannah Fry vine in ajutorul nostru si ne asigura ca exista o formula pentru o relatie perfecta.

Fry este de parere ca cea mai buna metoda de a stabili daca doi oameni pot avea o relatie de lunga durata este determinarea gradului de negativism, respectiv pozitivism din cuplu.

In cartea "Matematica iubirii", cercetatoarea face referire la munca psihologului John Gottman si a echipei sale. Ei au observat comportamentul a sute de cupluri vreme de mai multi ani, monitorizand expresiile faciale, bataile inimii, tensiunea, conductivitatea pielii si cuvintele pe care le foloseau unul fata de celalalt.

Ei au aratat ca interactiunile pozitive sunt specifice cuplurilor "cu risc scazut", in timp ce cuplurile cu risc ridicat au multa negativitate in interactiuni.

"Intr-o relatie in care ambii parteneri se considera fericiti, comportamentul negativ este considerat neobisnuit. In relatiile negative, insa, lucrurile stau pe "dos", iar un comportament negativ este considerat o regula", spune Fry.

Formula creata de Fry alaturi de matematicianul James Murray poate prezice cat de pozitiva sau de negativa va fi o interactiune dintr-un cuplu. Ecuatia ia in calcul cum se simte fiecare partener pe cont propriu, cum se simte alaturi de persoana iubita si influenta pe care aceasta o are.

72036.jpg

Fry si Muller au descoperit ca factorul cel mai important este efectul pe care il are partenerul. Daca sotul va raspunde pozitiv sau va face o gluma, sotia va reactiona tot pozitiv si viceversa.

"Cele mai de succes relatii sunt acelea in care exista o toleranta redusa pentru negativitate. In aceste relatii, cuplurile isi permit sa fie nemultumiti si lucreaza constant impreuna pentru a repara lucrurile marunte, fara a le lasa sa se stranga si sa fie apoi exagerate peste masura", noteaza matematiciana.

Recomandari