Skip to article

Venus din Milo, reprezentarea unei prostituate? Iata ce spune un nou studiu!

Venus din Milo, reprezentarea unei prostituate? Iata ce spune un nou studiu! Sursa foto: news.born.com
Celebra statuie Venus din Milo ar putea fi reprezentarea unei prostituate, se afirma intr-un studiu realizat recent de o artista si scriitoare din Statele Unite ale Americii, informeaza dailymail.co.uk.

Venus din Milo, descoperita in urma cu peste 200 de ani pe insula greceasca Milos, este una dintre cele mai cunoscute statui din lume, insa pozitia mainilor ei (care lipsesc) a ramas un mister pana in zilele noastre.

Cercetatorii au spus de-a lungul anilor ca renumita statuie, care o reprezinta pe Afrodita, zeita frumusetii, tinea in trecut in maini o oglinda, o lance sau un mar.

O noua teorie dezvoltata de o scriitoare americana pare sa confirme insa faptul ca Afrodita ar fi tinut in mana un fus.

Un designer din San Francisco a recreat sculptura, cu ajutorul unei imprimante 3D si pe baza unui mulaj din 1850, sub forma unei femei care toarce - o activitate foarte populara in randul prostituatelor aflate in asteptarea clientilor, in Grecia Antica.

Elizabeth Wayland Barber a sugerat in cartea ei din 1994 "Women's Work: The first 20.000 years" ca Afrodita ar fi putut sa tina intr-o mana un fus, relateaza scriitoarea Virginia Postrel.

Teoria potrivit careia zeita frumusetii ar fi efectuat o munca de rand a fost propusa prima data in anii '50 de un expert, care a remarcat faptul ca pozitia lui Venus din Milo este similara cu pozitiile altor statui care tin un fus intre maini si cu imaginile unor femei care torc, pictate pe vase din ceramica.

Elizabeth Wayland Barber spunea ca statuia, expusa in muzeul Luvru din Paris, tinea in trecut fire de bumbac in mana stanga si un fus mare - o pozitie comuna pentru multe reprezentari ale femeilor in 100 i.e.n, anul in care statuia a fost realizata.

Vasele din Grecia Antica prezinta adeseori prostituate care torc, o activitate care le tinea ocupate in timp ce isi asteptau clientii.


Sursa: Mediafax

Articole recomandate

Rutina versus schimbare. Cum gasesti echilibrul perfect Rutina versus schimbare. Cum gasesti echilibrul perfect
Se vorbeste din ce in ce mai mult despre importanta unei rutine, de la cea de ingrijire si infrumusetare, pana la cea care te ajuta sa fii mai productiva la serviciu. Pe de alta parte, alte voci ne indeamna sa iesim din rutina si din zona de confort. Toate aceste mesaje contradictorii pot fi destul
Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata
Păpușile sunt jucăria eternă. Aspectul lor se îmbunătățește constant de-a lungul anilor, dar rolul lor în dezvoltarea copilului rămâne semnificativ. Fiecare jucărie dezvoltă abilitățile micuțului și îl
An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022? An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022?
Suntem într-un moment în care ni se reconsolidează modul în care facem alegerile - indiferent că vorbim de strictul necesar sau de modul în care ne petrecem timpul liber. Poate, mai mult ca niciodată, ne dorim să arătăm persoanelor apropiate
Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau
Uneori nimic nu este mai complicat decât să alegi cadoul ideal pentru partenerul tău. Bărbaților le plac obiectele utile, masculine, pe care le pot folosi cu un scop bine definit, iar acest lucru poate să facă dintr-o simplă sesiune de cumpărături o
TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun
Crăciunul este în sfârșit aici și, pe lângă sentimentul de armonie, poate apărea și stresul generat de stabilirea bugetului pentru diverse cumpărături și cadouri. Astfel, este recomandat să nu faci aceste cinci greșeli pentru a