Skip to article

Festivalul National de Teatru a 17-a editie

54 de spectacole. 25 regizori romani. 92 reprezentatii in toate teatrele bucurestene (Teatrul National "I.L. Caragiale", Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul ACT, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca), la Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National de Opereta Bucuresti, Circul "Globus", Centrul National al Dansului sau la metrou precum si la Sibiu.

Asa s-ar putea caracteriza, in cifre, cea de-a 17-a editie a Festivalului National de Teatru care va avea loc in perioada 2-15 noiembrie a.c.

A treia editie a criticului de teatru Marina Constantinescu in calitate de director artistic si selectioner unic, pastreaza structura propusa de aceasta anul trecut, spectacolele fiind grupate in 11 Module: Selectia oficiala, Premiere gazduite de festival, Spectacole invitate, Participare Internationala - spectacole si personalitati, Dans, Recitaluri, Fenomenul Teatrul ACT, Fenomenul Teatrul Masca, Conferinte si Intalniri, Lansari de carte, Expozitii (Retrospectiva).

Regizorul ramane polul central al selectiei. "Am gandit si structurat aceaste editii FNT ca pe o reverenta fata de creator si de valoarea lui. De aceea, proiectul meu il are pe regizor ca protagonist." Nume precum Silviu Purcarete, Andrei Serban, Alexandru Dabija, Mihai Maniutiu, Tompa Gabor, Victor Ioan Frunza, Bocsardi Laszlo, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Gianina Carbunariu, Alexandru Darie, Felix Alexa, Dragos Galgotiu se vor regasi in selectia FNT 2007 cu cele mai recente creatii.
Deschiderea oficiala a FNT 2007 va avea loc la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, in seara zilei de 3 noiembrie.

10 spectacole de top ale scenei internationale

Festivalul National de Teatru a 17-a editie

Daca anul trecut invitatii speciali ai FNT au fost celebrii regizori Lev Dodin si Patrice Chereau, anul acesta Modulul Participare Internationala va gazdui 10 spectacole de top ale scenei internationale. Astfel, in cele 14 zile si nopti de festival, pe scenele capitalei vor evolua pesonalitati precum coregraful Josef Nadj cu Filosofii, un spectacol creat la Centre National Choreographique d'Orleans, portugheza Vera Mantero in doua solouri ravasitoare, cat si actorii unor trupe faimoase precum Schaubuhne am Lehniner Platz (Berlin), cu doua spectacole in regia celebrului Thomas Ostermeier, Needcompany (Bruxelles) cu doua spectacole de Jan Lauwers, si Kleines Theater Kammerspiele (Landshut).

Trupe din Irlanda, SUA, Republica Moldova fac parte, de asemenea, din selectia internationala a acestei editii.

In 2007, se vor adauga doua noi teme: Fenomenul Teatrul Masca si Fenomenul Teatrul ACT, urmarindu-se modul admirabil in care cele doua teatre au reusit sa reziste in timp si sa isi castige nu numai un rol important in peisajul teatral, ci si un public numeros si fidel.

Cea de-a 17-a editie a Festivalului National de Teatru este organizata de Ministerul Culturii si Cultelor, UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti. Co-organizatori: TVR si ARCUB. Sponsor: Netconsulting.

Articole recomandate

Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete
Primăvara începe an de an cu prima floare, primul mărțișor, prima rază de soare și multe zâmbete, dar anul acesta primăvara aduce și câteva surprize, la ParkLake Shopping Center! Se spune că la anotimp nou, se cere un stil nou, iar
Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in