Skip to article

Festivalul National de Teatru a 17-a editie

Festivalul National de Teatru a 17-a editie
54 de spectacole. 25 regizori romani. 92 reprezentatii in toate teatrele bucurestene (Teatrul National "I.L. Caragiale", Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul ACT, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca), la Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National de Opereta Bucuresti, Circul "Globus", Centrul National al Dansului sau la metrou precum si la Sibiu.

Asa s-ar putea caracteriza, in cifre, cea de-a 17-a editie a Festivalului National de Teatru care va avea loc in perioada 2-15 noiembrie a.c.

A treia editie a criticului de teatru Marina Constantinescu in calitate de director artistic si selectioner unic, pastreaza structura propusa de aceasta anul trecut, spectacolele fiind grupate in 11 Module: Selectia oficiala, Premiere gazduite de festival, Spectacole invitate, Participare Internationala - spectacole si personalitati, Dans, Recitaluri, Fenomenul Teatrul ACT, Fenomenul Teatrul Masca, Conferinte si Intalniri, Lansari de carte, Expozitii (Retrospectiva).

Regizorul ramane polul central al selectiei. "Am gandit si structurat aceaste editii FNT ca pe o reverenta fata de creator si de valoarea lui. De aceea, proiectul meu il are pe regizor ca protagonist." Nume precum Silviu Purcarete, Andrei Serban, Alexandru Dabija, Mihai Maniutiu, Tompa Gabor, Victor Ioan Frunza, Bocsardi Laszlo, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Gianina Carbunariu, Alexandru Darie, Felix Alexa, Dragos Galgotiu se vor regasi in selectia FNT 2007 cu cele mai recente creatii.
Deschiderea oficiala a FNT 2007 va avea loc la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, in seara zilei de 3 noiembrie.

10 spectacole de top ale scenei internationale

Festivalul National de Teatru a 17-a editie

Daca anul trecut invitatii speciali ai FNT au fost celebrii regizori Lev Dodin si Patrice Chereau, anul acesta Modulul Participare Internationala va gazdui 10 spectacole de top ale scenei internationale. Astfel, in cele 14 zile si nopti de festival, pe scenele capitalei vor evolua pesonalitati precum coregraful Josef Nadj cu Filosofii, un spectacol creat la Centre National Choreographique d'Orleans, portugheza Vera Mantero in doua solouri ravasitoare, cat si actorii unor trupe faimoase precum Schaubuhne am Lehniner Platz (Berlin), cu doua spectacole in regia celebrului Thomas Ostermeier, Needcompany (Bruxelles) cu doua spectacole de Jan Lauwers, si Kleines Theater Kammerspiele (Landshut).

Trupe din Irlanda, SUA, Republica Moldova fac parte, de asemenea, din selectia internationala a acestei editii.

In 2007, se vor adauga doua noi teme: Fenomenul Teatrul Masca si Fenomenul Teatrul ACT, urmarindu-se modul admirabil in care cele doua teatre au reusit sa reziste in timp si sa isi castige nu numai un rol important in peisajul teatral, ci si un public numeros si fidel.

Cea de-a 17-a editie a Festivalului National de Teatru este organizata de Ministerul Culturii si Cultelor, UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti. Co-organizatori: TVR si ARCUB. Sponsor: Netconsulting.

Articole recomandate

Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl! Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl!
Este bautura care poate face diferenta intre o zi reusita si una dificila. Poate sa te binedispuna sau, dimpotriva, sa te streseze prin golul creat de absenta sa. Poate fi momentul preferat al zilei. Poate reprezenta cheia succesului. O cunosti de mult timp. Ti-a fost "prietena" de nadejde inca de
Moduri prin care sa duci o viata eco friendly Moduri prin care sa duci o viata eco friendly
Poate ai devenit interesata de felurile prin care poti duce o viata prietenoasa cu mediul odata cu intensificarea efectelor incalzirii globale, apelurile facute de numerosi lideri mondiali, persoane publice si activisti. Toate aceste informatii te pot ajuta sa descoperi mai multe despre gravitatea
10 citate celebre despre noroc 10 citate celebre despre noroc
Norocul este unul dintre cele mai discutate lucruri din lume. Oamenii au crezut în existența norocului de când lumea și pământul. Se crede că norocul este un lucru cu care te naști înzestrat sau nu, iar șansele de a avea noroc dacă nu te-ai
Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece
Odata cu venirea sezonului rece, nu doar garderoba si casa au nevoie de pregatiri speciale, ci si masina. Pentru a evita problemele, mai ales in cursul iernii, cand poate iti va fi mai greu sa mergi cu ea la service, este mai bine sa faci o serie de verificari inainte ca vremea sa se raceasca
Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie
Unii ar spune ca este greu sa fii femeie in lumea barbatilor, dar sunt o multime de reprezentante ale sexului frumos care au luat aceasta sintagma ca pe o provocare si au demonstrat ca se pot descurca cel putin la fel de bine. Lumea jocurilor de noroc este un exemplu la fel de bun ca oricare altul