Pe 3 si 4 iulie se inaugureaza Recul, un spatiu nou de cultura, teatru si improvizatie

Pe 3 si 4 iulie se inaugureaza Recul, un spatiu nou de cultura, teatru si improvizatie
  calendar_month        
Pe 3 si 4 iulie inauguram Recul, un spatiu nou, fain, cu de-ale artei pe strada Cercului la numarul 6. Cand se lasa seara peste Bucuresti, haideti la noi, este loc de cultura de bautura.

Avem Recul pentru prima oara si de-acum incolo!

Pe 3 iulie - Concert Maria Raducanu - ora 20:30, bilet: 35 lei si pe 4 iulie - Spectacol de improvizatie Ready? Play.- ora 20:30, bilet: 20 lei. Numarul de locuri este limitat, asa ca va sfatuim sa va faceti rezervare: rezervari.recul@gmail.com sau la numarul: 0747.607.913

Conceptul Recul si autorul acestuia

Se ia un cuvant: RECUL. Se defineste: "Miscare indarat a unui corp solid, produsa pe baza unei forte de reactie, de miscarea unui alt corp considerat ca are sensul de deplasare inainte si care, de obicei, are masa mult mai mica decat primul corp." (DEX) "Zmucitura armelor de foc cind se descarca." (dictionar 1939).

Se redefineste: Miscare in sine a unui om, ca o reactie produsa de miscarea unui artist considerat(a) ca are sens si care actioneaza pentru a stimula simturile omului. Zguduiala interioara a artistului cand se descarca. Se desface: RE-mediu + CUL-tural.

Se analizeaza componentele: Remediu
Acesta este un concept care apartine Asociatiei Teatrul Nostru, fondata in 2013 si avand ca scop valorificarea potentialului educational, social, formativ si curativ al artelor spectacolului pentru a-si aduce astfel aportul la recuperarea firescului, la afirmarea valorilor traditionale, la confortul cultural si angajamentul umanitar al societatii. Proiectele Recul: Laboratorul de impro (se lanseaza sambata 4 iulie 2015). Improvizatie: Arta improvizatiei, a improviza, a compune, a executa, a aranja sau a face orice fara pregatire in prealabil. Proces, metoda. Laboratorul de Impro isi propune dizolvarea membrilor mai multor trupe intr-un "think tank" care sa dezvolte si sa exploreze scenic formate existente in toata lumea si inventarea de formate noi, aducand improvizatia la locul ei, mai aproape de teatru. Exista un umor foarte rar intalnit in natura. Acesta se lasa trait doar atunci cand actorul isi urmeaza frica. * a nu se confunda cu "stand-up"

Primul format al Laboratorului de impro: Ready? Play este un format inspirat din repertoriul Upright Citizens Brigade. Formatul se desfasoara astfel: Se ia o sugestie din public si incepe spectacolul. Unul din improvizatori impartaseste ganduri, emotii si amintiri personale in forma unui monolog, pornind de la sugestia primita. Ceilalti improvizatori, inspirati fiind de monolog, creeaza o serie de scene in ritm alert: taie, monteaza, editeaza, fac salturi in timp (trecut si viitor) sau se balacesc in prezent. Echipa de improvizatori: Vlad Pasencu, Monica Anastase, Adriana Bordeanu, Delia Riciu, Dragos Muscalu, Miki, Catalin Cosarca, Bogdan Untila.

Stagiunea de teatru relevant - Teatrul este o arta manipulativa. Orice fel de manifestare ar avea, ca e spectacol de miscare, comedie muzicala, one-man show, impro sau drama, teatrul contine mesaj, intelesuri si stari pe care le transmite spectatorului fie ca acesta este sau nu dornic sau constient de transferul de emotie si informatie. Stagiunea de Teatru Relevant identifica in semnificatia unui spectacol de teatru unica ratiune pentru care respectivul spectacol trebuie sa existe. Consideram ca cea mai mare grija a teatrului ar trebui sa fie urma pe care acesta o lasa in spectator, iar in organizarea Stagiunii de Teatru Relevant ne ghidam dupa acest principiu.Dorim ca printr-un astfel de context sa ne adresam acelora care vad in spatiul scenei mai mult decat un suport pentru divertisment si sa incurajam dezvoltarea unui simt al responsabilitatii printre cei care aleg sa se adreseze lumii prin arta numita teatru.

Partenerul Recul: Cafeneaua Tramvaiul 26

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Bancuri de sfarsit de vara
  • person

    "sa radem, mon-cher!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right