Skip to article

Turcia - culoare si veselie

Turcia - culoare si veselie
Turcia este o minunatie de tara. Plina de culoare si veselie, cu o istorie bogata, ea isi face loc pe lista noastra de destinatii de concediu.


Istanbul si regiunea Marmara

Istanbul se intinde pe doua continente, un brat care atinge Asia si unul Europa. In inima orasului curge Mare Neagra si Marea Marmara.

Cu siguranta, varietatea Istanbulului fascineaza turistii: muzeele, bisericile, moscheile, bazarurile si frumusetile naturale. Vizitand Istanbulul vei constata ca este unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Ospitalitate si istorie

Turcia - culoare si veselie

Lasa-ti stereotipurile acasa - aceasta este o tara modernizata rapid cu un picior in Europa si unul in Asia. Nu este totul o splendoare orientala insa este gata sa te intrige si sa te cucereasca.

Oamenii sunt faimosi pentru ospitalitatea lor, bucataria traditionala este nemaipomenita , liniile de coasta te vor impresiona iar multe orase din Turcia au moschei spectaculoase si castele.

Vara si toamna sunt anotimpurile perfecte sa vizitezi Turcia. Climatul in Istanbul va fi perfect , vara pentru bronz iar toamna pentru aerul racoros. Intre lunile aprilie si septembrie nu uita sa faci o plimbare pe malul Marii Negre.

Timpul potrivit pentru o vizita in Turcia este intre lunile iunie si septembrie. Cetatenii de aici isi iau vacanta de obicei inainte de aceste luni.

Vremea
Turcia - culoare si veselie


Vara este uscata si calduroasa iar iarna ploioasa. In Istanbul, tremperatura vara ajunge la 28 - 30 grade. Pe malul marii clima este blanda si ploioasa vara.

Informatii generale

Moneda curenta : Lire turcesti

Unde schimbi bani

Este foarte simplu sa-ti schimbi banii: la casele de schimb valutar, bancomate, banci, magazine si in hoteluri.

Pont: Locurile care nu cer comision de obicei ofera o rata de exchange mai mica.

Turcia - culoare si veselie

Preturi

Preturile sunt mult mai ridicate in Istanbul si de-alungul coastei. In Cappadocia si in rest sunt mult mai scazute.

O sticla de apa costa 0.25 euro
O paine 0.20 euro
O bere mica 1 euro
100 km cu autobuzul intre 3 - 3.60 euro
Un ziar 1 euro
1 L benzina 1.25 euro
Un tricou suvenir 7 euro
O gustare mica 1 euro

Articole recomandate

Rutina versus schimbare. Cum gasesti echilibrul perfect Rutina versus schimbare. Cum gasesti echilibrul perfect
Se vorbeste din ce in ce mai mult despre importanta unei rutine, de la cea de ingrijire si infrumusetare, pana la cea care te ajuta sa fii mai productiva la serviciu. Pe de alta parte, alte voci ne indeamna sa iesim din rutina si din zona de confort. Toate aceste mesaje contradictorii pot fi destul
Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata Ingrijirea papusilor se pregateste pentru viata
Păpușile sunt jucăria eternă. Aspectul lor se îmbunătățește constant de-a lungul anilor, dar rolul lor în dezvoltarea copilului rămâne semnificativ. Fiecare jucărie dezvoltă abilitățile micuțului și îl
An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022? An Nou, dar provocari vechi - ce cadouri alegi sa dai in 2022?
Suntem într-un moment în care ni se reconsolidează modul în care facem alegerile - indiferent că vorbim de strictul necesar sau de modul în care ne petrecem timpul liber. Poate, mai mult ca niciodată, ne dorim să arătăm persoanelor apropiate
Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau Idei de cadouri de Craciun pentru partenerul tau
Uneori nimic nu este mai complicat decât să alegi cadoul ideal pentru partenerul tău. Bărbaților le plac obiectele utile, masculine, pe care le pot folosi cu un scop bine definit, iar acest lucru poate să facă dintr-o simplă sesiune de cumpărături o
TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun TOP 5 greseli frecvent intalnite in gestionarea bugetului de Craciun
Crăciunul este în sfârșit aici și, pe lângă sentimentul de armonie, poate apărea și stresul generat de stabilirea bugetului pentru diverse cumpărături și cadouri. Astfel, este recomandat să nu faci aceste cinci greșeli pentru a