5 abilitati nou-noute de care ai nevoie cand iti cauti un job

5 abilitati nou-noute de care ai nevoie cand iti cauti un job
  calendar_month        
Mult timp, pe langa competentele specifice fiecarei cariere in parte, angajatorii cautau anumite abilitati la candidatii pe care ii evaluau la interviul pentru un loc de munca.

Atentia la gramatica si punctuatie la redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie si calitatea de buna ascultatoare sunt si astazi importante.

Intre timp insa si-au facut aparitia alte abilitati nou-noute pe care este important sa ti le insusesti cand te afli in cautarea unui job.


1. Abilitatea de a sti ce are nevoie angajatorul

In trecut, odata ajunsa in etapa interviului de angajare, puteai sa te descurci onorabil alegand sa ii spui angajatorului ca ai toate acele competente si calitati pe care acesta le trecuse in anunt. In prezent insa o astfel de strategie nu mai este suficienta.

Gandeste-te ca toti cei care isi cauta un job adopta aceasta strategie, iar angajatorii nu mai sunt impresionati de "poezioarele" de acest tip invatate pe de rost. In acest caz, pentru a iesi in evidenta, este necesar sa iti insusesti abilitatea de a sti ce anume are nevoie angajatorul in momentul de fata.

Cu alte cuvinte, este important sa descoperi care este punctul vulnerabil al firmei. Poate este vorba despre un deficit bugetar sau poate compania nu mai face fata concurentei. Din anuntul de angajare, dar si din articolele din mass-media (daca este cazul) ori cu ajutorul cunostintelor, identifica punctul sensibil si profita de el pentru a te detasa de marea masa a celor care isi doresc acelasi job.

2. Abilitatea de a-ti pune in valoare calitatile

Nu este suficient sa ii spui angajatorului ca ai o etica profesionala ireprosabila si ca poti comunica cu cei mai diversi oameni. Ba mai mult decat atat, o astfel de afirmatie nu este nici macar credibila!

Pentru a capta si mentine interesul angajatorului, este important sa stii sa iti pui in valoare calitatile folosind cuvintele si abordarea potrivite. Astfel, in locul exprimarii de mai sus, foloseste-te de un exemplu concret care sa ilustreze faptul ca detii calitatile si competentele respective.

3. Abilitatea de a da o nota umana CV-ului tau

O exprimare seaca, robotizata si schitata in CV nu are prea multe sanse sa iti mai fie de folos in CV in momentul de fata. In schimb, utila se va dovedi abilitatea de a da o nota umana CV-ului, inserand exprimari la persoana I, singular.

4. Abilitatea de a fii versatila

O alta practica veche la care ar trebui sa renunti in detrimentul uneia nou-noute, mult mai eficiente este aplicarea la multiple joburi folosind acelasi CV. Versatilitatea CV-ului, adaptarea acestuia pentru a se plia pe cerintele unui anumit loc de munca si pe cele sugerate de profilul companiei sunt abilitati pretioase care te vor ajuta sa iesi in evidenta din masa de candidati care aplica pentru un job.

5. Abilitatea de a-ti cunoaste adevarata valoare

Nu in ultimul rand, o abilitate esentiala pe o piata a locurilor de munca limitata este aceea de a-ti cunoaste adevarata valoare. Retine, asadar, ca nimeni nu iti va oferi un salariul pe care ti-l doresti daca tu nu stii deja ca il meriti si nu reusesti sa convingi ca abilitatile tale merita recompensate astfel.

Autor: D.S.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

rkrr
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right