6 sfaturi pentru a-ti pastra locul de munca

6 sfaturi pentru a-ti pastra locul de munca
  calendar_month        
Mentinerea unui loc de munca in contextul actual necesita munca multa, finete si profesionalism. Nu uita ca sunt foarte multi someri, foarte bine pregatiti, gata sa iti ia locul oricand daca nu ai un comportament etic si rezultate profesionale in regula.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in acest sens.

Fii punctuala


Daca programul incepe la 9, incearca sa ajungi in fiecare zi la aceasta ora, iar daca intarzii, sa te asiguri ca nu depasesti sfertul academic.

Oricine poate intelege ca ai o zi mai proasta si ca sunt factori care nu depind intotdeauna de tine, cum ar fi traficul.


De asemenea, nu incerca sa scapi de la birou mai repede decat ora impusa. Daca stai 5 - 10 minute in plus pentru a-ti termina treaba sau pentru a face ceva extra, cu siguranta sefii vor aprecia si isi vor da seama ca esti om de baza in companie.

Incearca sa fii cea mai buna

Incearca sa stii mereu ce se asteapta de la tine, iar daca nu esti 100% sigura, intreaba fara teama. De asemenea, inceaca sa iti finalizezi mereu sarcinile la timp si sa il gestionezi asa cum trebuie, fara sa tragi de timp in defavoarea companiei.

In momentul in care nu iti termini treaba, discuta cu seful si adu-i argumente solide in acest sens. Totusi, ai grija ca aceste situatii sa nu se repete prea des.

Imbraca-te potrivit

Daca vii la munca imbracata ca pentru club, este foarte probabil sa primesti un avertisment si sa intri in "vizorul" sefilor. Jobul nu este podium pentru prezentari de moda, ci un loc in care tu si colegii tai trebuie sa va concentrati astfel incat sa va faceti treaba cat mai bine.

Altfel, daca te imbraci provocator, cu siguranta barbatii din birou vor fi distrasi de la munca, situatie care nu il avantajeaza pe sef.

Nu te increde in oricine

Incearca sa mentii relatiile de la birou intr-o maniera cat mai profesionala. Nu incerca sa legi prietenii prea stranse, nu discuta probleme intime cu cei alaturi de care lucrezi si nici nu iti vorbi de rau sefii sau colegii, chiar daca ceilalti o fac. O astfel de situatie, se poate intoarce oricand impotriva ta.

Nu pierde vremea la birou

In situatia in care ti-ai terminat toate taskurile, nu pierde vremea la tigara sau vorbind cu prietenii la telefon. Cel mai bine este sa mergi la managerul direct, sa ii spui ca ti-ai terminat treaba si ca ai putea face alte lucruri in plus sau ca ti-ai putea ajuta un coleg. In acest fel, superiorii vor vedea ca esti un angajat model, pe care oricine isi doreste sa-l aiba.

Vino cu sugestii de imbunatatire

Atunci cand vrei cu adevarat sa iti impresionezi sefii, nu te rezuma doar la taskurile pe care le ai de facut. Vino cu idei noi, proaspete, care pot promova compania sau stimula cresterea veniturilor acesteia. De exemplu, in cazul in care iti place sa iti petreci timpul pe retelele de socializare, poti imbina utilul cu placutul prin promovarea companiei prin aceste metode.

In mod normal, acest job se numeste PR online, insa daca nu exista nimeni in companie care sa se ocupe de acest aspect, il poti impresiona pe sef, ocupandu-te de promovare cate 10 - 15 minute pe zi.

Respectand aceste lucruri, nu doar ca iti vei pastra jobul atat cat vei dori, dar este posibil sa primesti si o marire de salariu sau cel putin un bonus.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Povestea mea
  • person

    "nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right