7 beneficii ale unei atitudini pozitive la locul de munca

7 beneficii ale unei atitudini pozitive la locul de munca
  calendar_month        
O atitudine prietenoasa si pozitiva la locul de munca te poate ajuta sa ai un succes nesperat in toate activitatile tale.

Indiferent ca ai propria afacere sau ca esti angajata, rezultatele tale sunt influentate de starea ta de spirit mai mult decat ai crede.


Iata cele mai frecvente beneficii ale unei atitudini pozitive la locul de munca.

1. Succes in cariera

Cine are mai multe sanse de promovare? O persoana care gandeste pozitiv si incearca intotdeauna sa gaseasca partea buna a lucrurilor sau una care se plange in mod constant si refuza intotdeauna sa ii ajute pe ceilalti, sa se implice in proiecte, sa aiba initiativa? Raspunsul este mai mult decat evident, iar acesta nu este decat unul dintre avantaje.

2. Mai putin stres

Atitudina negativa este, intr-o foarte mare masura, responsabila de amplificarea starilor si situatiilor stresante. Schimba-ti perceptia asupra lucrurilor si incearca intotdeauna sa vezi partea buna a lucrurilor si sa realizezi ca, intr-un fel sau altul, toate lucrurile se rezolva. Asadar, in loc de probleme, incearca sa vezi situatiile mai putin placute ca pe o serie de provocari si nu dezastre.

3. Mai multa productivitate

Atunci cand esti nervoasa si suparata, productivitatea scade. Pe de cealalta parte, cand te bucuri de tot ceea ce te inconjoara, cand incerci sa fii o persoana pozitiva, vei avea mai mult spor si vei fi mai productiva.

4. Imbunatatirea relatiilor cu clientii

Nimeni nu isi doreste sa aiba legatura cu o persoana morocanoasa, stresata si pesimista. Gandeste-te doar ca tu reprezinti compania si ca modul in care te vede pe tine clientul respectiv, este decisiv pentru succesul unei eventuale colaborari. Fii mereu cu zambetul pe buze si incearca intotdeauna sa fii o companie placuta.

5. Devii un lider mai bun

Daca detii propria ta companie, in mod sigur vrei sa dai un exemplu bun angajatilor tai si sa ii faci pe acestia sa fie mai veseli, mai prietenosi si sa dea randament mai mult. Poarta-te frumos cu ei, arata-le care este atitudinea pe care vrei sa o promovezi in firma si incearca mereu sa le oferi tot sprijinul tau.

In plus, aceasta este unica maniera prin care ii poti apropia pe angajati de tine si prin care ii poti face pe acestia sa munceasca cu drag si spor in folosul firmei.

6. Imbunatatirea muncii in echipa

Este imposibil ca rezultatele unui proiect sa fie pe masura asteptarilor sau chiar mai sus in momentul in care oamenii care au participat la acesta au avut o dispozitie foarte proasta. Fii un exemplu bun in acest sens si incurajeaza-i si pe ceilalti sa adopte o atitudine pozitiva in acest sens. Poti incepe prin a le oferi un desert si prin a le aduce zambetul pe buze prin incurajari si chiar mici glumite.

7.Imbunatatirea relatiilor interpersonale

Oamenilor le place sa aiba in jurul lor persoane pozitive. Exista o atractie naturala fata de comportamentul placut si optimist, asa ca relatiile tale cu prietenii, familia si mai ales colegii de munca sau superiorii depind intr-o foarte mare masura de atitudinea pozitiva pe care reusesti sau nu sa o transmiti.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jumatate tu jumatate eu 4
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right