Automotiveaza-te!

Automotiveaza-te!
  calendar_month        
Pentru a ne atinge telurile sau a duce la sfarsit ceea ce incepem, avem nevoie de ceva mai mult decat o pregatire profesionala. Avem nevoie de forta psihica, avem nevoie de automotivare.

Cu totii trecem prin momente mai putin placute la locul de munca. In aceste momente totul pare ca este inutil. Tehnicile de automotivare te vor face sa treci peste aceste sentimente autodistructive. Te vor ajuta sa te umpli de energie si sa vezi mereu partea plina a paharului.

Oricare ar fi motivul pentru care te-ai demotivat, exista mereu arme cu care sa lupti impotriva acestei stari. Pentru a invinge, trebuie sa transformi ceea ce e negativ in viata ta, in pozitiv. Pentru acest lucru iti recomandam sa urmezi sfaturile noastre:

Gandeste-te la o activitate care sa fie cu adevarat atractiva pentru tine. Imagineaza-ti ca vezi cum aceasta activitate se desfasoara. Ia aminte la tot ceea ce vezi: culori, sunete, senzatii, lumina. Odihneste-te si priveste in jurul tau. Respira linistita. Gandeste-te la ceva ce nu iti trezeste niciun interes. Din nou, analizeaza filmul acestei situatii, si opreste-te asupra aspectelor pozitive.

Respira din nou, apoi fa o comparatie intre cele doua imagini si fa diferenta dintre calitatile lor: imagini, culori, lumini, distante, emotii, sunete. Intocmeste o lista cu caracteristicile care ti s-au parut cele mai interesante. Acestea vor fi elementele pe care le vei folosi pentru a-ti indica ceea ce este valoros pentru tine si ceea ce te motiveaza.
Gandeste-te la ceva ce pentru tine e important sa faci, dar care ti se pare dificil. Concentreaza-te si intreaba-te daca exista vreun motiv pentru care sa nu poti implini aceasta sarcina. Daca exista obstacole dificile, schimba planul in asa fel incat acestea sa dispara. Gandeste-te la consecintele pe care aceasta sarcina le poate avea, si nu la beneficiile pe care le vei avea daca o vei implini.

Foloseste-te de o lista asemanatoare cu cea de mai devreme. Aminteste-ti de activitatile care ti se par atractive si motivante. Utilizeaza-le pentru a schimba ceea ce gandesti legat de a implini aceasta sarcina. Pune la munca elementele vizuale, auditive si chinestezice pe care le-ai notat. Continua sa faci acest lucru pana cand te vei simti puternic motivata sa implinesti taskul.

Imagineaza-ti ca vezi o persoana la fel ca tine, foarte aproape. Acea persoana, dublura ta, va exersa in timp ce tu o vei observa. Incepe cu ceva simplu, ceva nu care sa te bucure ci pe care doresti sa-l vezi finalizat. De exemplu, ordonarea documentelor sau actualizarea arhivei. Observa-o pe "cealalta tu" si vezi cum reactioneaza atunci cand incheie sarcina, incluzand reactii pozitive, beneficiile imediate sau viitoare.

Apoi priveste catre ea si vezi cum a rezolvat problema cu eficienta. In timp ce face acest lucru, ea are amintirea sarcinii terminate si se simte bine. Observa cum vocea ei este stimulenta si iti aminteste de viitoarele recompense si de ceea ce ai realizat pana acum in implinirea sarcinii tale. Priveste sentimentul de satisfactie pe care aceasta persoana il are pentru ca a terminat si s-a bucurat de recompensa obtinuta.

Ia imaginea acestei persoane implinite si fa-o a ta.

Recomandari