Avantajele cursurilor online

Avantajele cursurilor online
  calendar_month        
Participarea la cursuri online a devenit deja o modalitate populara de a invata lucruri noi, mai ales pentru cei care au un loc de munca si care nu au foarte mult timp la dispozitie. Aceste cursuri te pot ajuta sa avansezi in cariera, iar in acelasi timp iti ofera oportunitati mai mari. In plus, ai sute de cursuri si de firme care iti pun la dispozitie informatii , testari si diplome aprobate de Ministerul Invatamantului, diplome care vor conta foarte mult pentru eventualii angajatori.

Descopera avantajele cursurilor online


Varietate mare de cursuri

Indiferent de domeniul in care lucrezi ai la dispozitie nenumarate cursuri care te pot ajuta sa te perfectionezi. Asadar, poti face cursuri de maganement, managementul afacerilor, asistenta medicala, programare, marketing, comunicare si multe altele. Trebuie doar sa te gandesti la cursurile de care ai nevoie in cariera ta.

Reorientare

Te-ai saturat, plictisit sau plafonat in domeniul in care lucrezi si vrei sa incerci altceva? Un curs online nu te va ajuta sa iti schimbi cariera, dar te va ajuta sa devii mai bine informata si sa doresti sa inveti mai multe lucruri despre domenii noi. Astfel, cu cat te pasioneaza mai mult un domeniu nou, cu atat vei fi mai dornica sa inveti lucruri noi si sa te preocupe mai mult acest subiect.

Costuri mai mici

Taxele de studiu online sunt mult mai reduse, spre deosebire de cursurile clasice, la care prezenta este obligatorie. Explicatia este destul de simpla: nu exista un spatiu pentru care se plateste intretinere, nu exista costuri pentru materiale, intretinere, electricitate si asa mai departe. In plus, se va plati un singur profesor/specialist care sa formeze cursurile si sa le trimita elevilor pe mail.

Flexibilitate

Atunci cand ai cursuri online nu trebuie sa te stresezi ca nu poti pleca in timpul serviciului, ca trebuie sa amani intalnirea cu prietenele sau ca nu poti ajunge la timp din cauza traficului. De asemenea, poti invata in concediu, in drumul spre munca, fara sa fii presata de prezenta obligatorie la cursuri.

Programul pe care ti-l formezi depinde doar de tine si de timpul tau liber. Poti invata mai multe despre management, despre marketing sau HTML din confortul casei tale, sorbind dintr-o cana cu cafea.

Programe interactive

Probabil ca una dintre temerile cele mai mari in privinta cursurilor online este faptul ca nu vei avea un profesor care sa iti explice lucrurile pe care nu le intelegi. Ei bine, nu iti imagina ca atunci cand te inscrii la un curs online vei primi pe mail un text brut pe care va trebui sa il memorezi. Companiile cu experienta care se ocupa de cursuri online de ani de zle si-au dezvoltat diferite modalitati de invatare, mai interactive decat ai crede.

In plus, daca nu intelegi ceva, ai intotdeauna internetul la indemana, astfel incat poti dezvalui si mai multe lucruri noi si inedite.

Nu interactionezi cu oameni pe care nu ii placi

De obicei profesorii inspira o anumita rigiditate, iar dincolo de acest aspect la un curs clasic poti interactiona cu profesori pe care nu ii placi sau care te iau peste picior atunci cand nu intelegi ceva. Atunci cand iti displace un profesor, interesul fata de materia pe care el o preda scade considerabil. In cadrul cursurilor online nu vei avea aceasta problema.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Pasiuni
  • person

    "at one point, everything you did was exactly what you wanted."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right