Avatarurile managerului de resurse umane

Avatarurile managerului de resurse umane
  calendar_month        
Am participat recent la o masa rotunda pe tema: "Stim ce vrem de la capitalul uman?", organizata de Institutul Bancar Roman. Au fost in sala consultanti, traineri, manageri de resurse umane…aceeasi problema: fluctuatie de personal, migratie pentru 100 de Euro in plus, inflatie de salarii (de cele mai multe ori fara o baza reala), criza de forta de munca, explozie in dezvoltarea unor companii, banci, proiecte care se lupta pentru o baza de personal care nu apuca sa se specializeze, sa acumuleze cunostinte si competente profesionale datorita alergaturii dupa noi posturi…doar in domeniul bancar cresterea cererii de forta de munca a fost de 33% in 2007 fata de 2006 .

Luand doar acest exemplu, intuim ca principala provocare a celor din resurse umane e sa asigure un influx de angajati menit sa asigure dezvoltarea, sa faca fata celor care parasesc organizatia in vederea acoperirii necesarului, totul intr-o viteza teribila si fara a avea, adesea, timpul de a stabiliza aceasta forta de munca.

In aceste conditii, a fi pregatit ca Manager de Resurse Umane sa prinzi din zbor oportunitati, sa evaluezi cu atentie necesarul de posturi, ajustarea continutului posturilor in functie de schimbarile organizationale, sa fii capabil de a organiza o echipa de resurse umane performanta si de a obtine sprijinul celorlalti manageri din companie in recrutare, selectie, evaluarea si motivarea oamenilor e o provocare deosebita.

Ceea ce vor trebui sa invete mai bine managerii de resurse umane in companiile lor este sa vanda mai bine pozitia si rolul lor in compnaie, fara de care, nici o strategie, oricat de bine pusa la punct, nu va capata viata. Oamenii sunt cei care creeaza lucruri, vand, lucreaza cu clientii, conduc masini sau salveaza vieti.

Asa am pornit la drum in a propune pietei romanesti un program de pregatire in domeniul managementului resurselor umane, pregatit si livrat de specialisti, de practicieni, de oameni care zilnic, asta fac: sunt Manageri sau Directori de resurse umane sau consultanti in domeniul resurselor umane si care au succes in companiile lor, companii multinationale sau romanesti, companii mici sau foarte mari, cu sisteme de resurse umane care au fost implementate intr-un sistem organizational riguros sau care au fost create de la zero.

Este vorba de un curs adresat celor care au practica, doresc schimb de experienta, doresc sa invete din practica altor colegi de resurse umane, care doresc si o certificare adecvata si recunoastere a cunostintelor lor: Cursul Manager de Resurse Umane este acreditat CNFPA . Este un curs care se adreseaza si celor care nu au o practica indelungata, dar doresc sa reduca curba invatarii si sa comprime timpul pana la care vor incepe sa aiba real succes.

De ce facem o astfel de intreprindere: un nou curs Manager Resurse Umane?

Unul dintre colegii mei de echipa spunea: "Am invatat de-a lungul vietii ca cel mai important factor in cresterea ta ca individ este expunerea la cunostinte, la sarcini, la impartasirea experientelor." Se spune ca cel mai bine inveti atunci cand povestesti. Si fiecare dintre noi are ceva de povestit, mai ales cand stim ca am trecut prin destule experiente.

Am putea spune ca acest program ne satisface, paradoxal, eul nostru putin cam egoist de a continua sa invatam. De aceea, am gasit o modalitate sa povestim despre experientele noastre si altora si astfel sa ni se fixeze niste lucruri cat mai clar in minte. Deci, in principiu, facem cursul pentru noi. Numai ca tot noi am invatat ca e bine sa fii altruist, sa gandesti pozitiv si sa-i ajuti pe cei de langa tine sa inteleaga. Si aici intervine latura noastra umana: suntem aici ca sa aratam si altora ca merita sa devina "egoisti" la randul lor, sa ajunga sa experimenteze si sa povesteasca si altora, cu dragoste, cu placere, cu aplomb si cu energie, pentru ca asa, iata, vor invata si ei la randul lor si vor putea produce, eventual, o schimbare.Si am mai invatat ceva. Am invatat ca mai multi, impreuna, intr-un spirit gregar, pot influenta si schimba lumea, daca lucreaza impreuna si sunt uniti atat in gandire, cat si in spirit.

Cu alte cuvinte, am creat acest program pentru ca suntem diferiti, pentru ca avem experiente unice, pentru ca suntem autentici, pentru ca abordam fiecare temele pe care, poate le stapanim cel mai bine si pentru ca suntem profesionisti in ceea ce facem dar si pentru ca vom lucra impreuna. In felul acesta vom putea experimenta armonia pe care o putem transmite si celorlalti la "cheie". Astfel, ceilalti care vor asculta ce le vom povesti noi, vor sti ca valoarea acestui program va consta intr-o imagine unica, autentica, coordonata si prezentata de un lider care a stiut sa adune laolalta valori complementare sub un singur stindard, acela al experientei. Sharing authenticity!"

Cred ca este clar ca ne adresam acelora care lucreaza in domeniu si doresc sa impartaseasca la randul lor experiente si sa invete din experintele altora, sa puna bazele unei pregatiri conceptuale serioase si actuale, moderne, care tine cont de provocarile acestor timpuri, care doresc o certificare a acestor cunostinte si abilitati.

Va invitam sa lucrati alaturi de noi, sa impartasiti alaturi de noi, sa deveniti mai buni intr-o profesie care cere fermitate si delicatete in acelasi timp, obiectivitate si dragoste de oameni, stiinta si intuitie, toate atent combinate si echilibrate.

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc:

• Sa inceapa o cariera in domeniul resurselor umane deprinzand de la bun inceput elemente de buna practica si beneficiind de experienta si cunostintele unor specialisti din domeniul resurselor umane (Directori de RU si Consultanti in domeniul RU)
• Sa se perfectioneze in domeniul resurselor umane daca lucreaza deja in acest domeniu si sa obtina o certificare profesionala


Parcurgand acest program, participantii vor fi capabili:

• Sa inteleaga si sa contribuie la politica si strategia companiei in domeniul resurselor umane
• Sa deprinda abilitatile necesare derularii proceselor de recrutare si selectie, evaluare a performantelor, dezvoltarii si instruirii angajatilor companiei pentru care lucreaza
• Sa deprinda cunostintele si abilitatile necesare intelegerii culturii organizationale si a lucrului cu celelate departamente ale companiei in vederea consolidarii culturii organizationale
• Sa stie sa puna in slujba organizatiei toate calitatile angajatilor si sa ia masuri pentru reducerea acelor comportamente ale acestora ce sunt in dezacord cu obiectivele organizatiei
• Sa identifice maniera prin care obiectivele organizationale pot fi intelese si interpretate in interdependenta lor pana la nivelul obiectivelor fiecarui angajat in parte
• Sa inteleaga aspecte concrete ale relatiilor cu salariatii, reprezentantii acestora, sindicatele si cerintele specificate in Codul muncii sau alte acte legislative relevante

Informatii legate de plata si alte detalii le puteti gasi in Formularul de inscriere, accesand www.mmmconsulting.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dumnezeu...se invatza?
  • person

    "cum sa iubesti...pareri personale. keep up ,spread jah-jah love ,first of all"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right