Cartile de vizita - ce facem cu ele?

Cartile de vizita - ce facem cu ele?
  calendar_month        
La orice eveniment la care vei participa si la care vei cunoaste oameni noi ti se va cere cartea ta de vizita. Chiar daca este un eveniment business, unul de networking sau social, schimbul de carti de vizite a devenit cel mai obisnuit mod de a cunoaste pe cineva. Cartea de vizita a devenit imaginea noastra in miniatura peste noapte. Si cu toate acestea, de ce oamenii isi uita cartile de vizita acasa?

Informatii cheie despre oamenii pe care i-ai cunoscut

Cel mai eficient mod de a retine oamenii pe care tocmai i-am cunoscut a fost prin cartile lor de vizita. In timpul conversatiilor se mai intampla sa iau notite pe spatele cartilor de vizita pe care sa le cercetez mai tarziu. De cele mai multe ori aceste informatii sunt legate de ceva ce mi-a placut atunci cand am cunoscut aceasta persoana, de ceva anume care sa fi discutat, sau o actiune in care sa fi promis sa ma implic sau in care ei sa fi mentionat o posibila colaborare.

Inapoi la birou, ma uit peste toate cartile de vizita pe care le-am primit. Fac apoi o baza de date cu ele, si apoi le trimit scrisori de multumire, si cu ocazia oricarui eveniment le trimit un newletter personalizat prin care ii tin la curent cu tot ceea ce eu fac. Este o metoda foarte buna de a pastra si intari legaturile pe care le stabilesti la evenimente.

Informatiile care ar trebui sa fie pe cartea ta de vizita

Gandeste-te ca aceasta bucatica de hartie este imaginea ta pentru cei care tocmai te-au cunoscut.

Mizeaza pe un aspect cat mai profesional, alege o grafica simpla care sa denote eleganta. Cartea ta de vizita trebuie sa iasa intr-un fel in evidenta, deci ai face bine sa nu ai in buzunar o mie de carti de vizita care sa semene cu cele ale colegilor de la firma concurenta.

Foloseste-te de un format color, dar nu exagerat. Logo-ul firmei trebuie sa fie colorat! Acesta nu trebuie sa ocupe mai mult de o cincime din cartea de vizita, insa rolul lui este sa fie retinut si vizibil.

Ai grija ca dimensiunile unei carti de vizita sa fie cele obisnuite, adica de 9/5 cm, astfel ca ea sa intre intr-un suport sau port-card.

Fontul este important. Nu alege ceva romantic, sau cu litere de mana, ci ai grija sa fie un font ce poate fi usor de citit. Alege un font clasic de tipul Arial, Verdana sau Times.
Carte de vizita pe orizontala sau pe verticala? Poate fi oricum, dar retine ca cea din urma este considerata mai ?trendy?.

Informatiile de pe cartea de vizita? Numele tau, numarul de telefon, numarul de fax, adresa de e-mail si cea a companiei in care lucrezi. Trece o singura adresa de mail, si tine minte ca o adresa de tipul @msn sau @yahoo, etc., nu inspira deloc profesionism. Daca ai prea multe nume, nu le inghesui pe toate, foloseste-l doar pe cel care este cel mai cunoscut.

Functia este una din informatiile importante pe care ar trebui sa le treci pe o carte de vizita. Chiar sub nume trebuie trecuta functia, cu niste caractere mai mici decat cele de sus. La sfarsit poti trece site-ul firmei, doar daca acesta este pe domeniu pripriu si nu oferit de un server gratuit.

Am cunoscut la un moment dat la un eveniment o persoana care avea o carte de vizita neagra, mata, iar informatiile de pe ea erau scrise tot cu negru, doar ca unul lucios. Oricat de interesanta mi s-a parut prima oara, si cat de originala, apoi cand am ajuns acasa si am inceput sa lucrez la baza de date mi-am dat seama cat de dificil este sa citesc ce scrie pe ea. Este si acesta un mod de a atrage atentia cumva si este bine sa fii original, dar ai grija ca parerile pe care le atragi sa fie mai mult pozitive decat negative.Nu uita, ai grija ca oriunde te duci sa porti dupa tine cartea de vizita pe care sa o poti oferi unei persoane pe care tocmai ai cunoscut-o, si ai grija ca atunci cand iti alegi cartea de vizita sa fie una pe masura personalitatii si functiei tale. Fii original!

Mult succes!

Recomandari