Ce au in comun femeile care se bucura de succes?

Ce au in comun femeile care se bucura de succes?
  calendar_month        
Personal, cred ca suntem inconjurati de multe femei de succes .

Desigur, succesul este o notiune relativa si pentru fiecare femeie poate reprezenta altceva: reusita in afaceri sau cariera, o familie frumoasa, relatii armonioase, reusita in activitatile destinate celor defavorizati, recunoastere publica sau combinatia tuturor acestora... si lista poate continua.

Desi cred, cu tarie, ca fiecare femeie este unica si are propria norma la care isi raporteaza succesul, mai cred ca exista anumite atribute care sunt comune femeilor care se bucura de succes real.

Dintre aceste atribute as enumera ca fiind foarte importante: constientizarea de sine, abilitatea de a invata permanent si capacitatea de a actiona, toate multiplicate cu viteza.

Nu cred ca poate exista succes real in absenta constiintei de sine.

Desigur, exista diverse forme de succes fara ca persoana sa fie constienta de motivatiile profunde care au dus-o acolo. In acest caz, cred ca succesul este unul temporar, persoana simte ca lipseste ceva si vrea mai mult pentru a ajunge la starea de implinire.

Este ca si cum un orb ar ajunge in cel mai minunat loc de pe pamanat dar nu se poate bucura de priveliste. Cred ca o femeie care se bucura de succes real isi stie punctele forte si punctele slabe, isi cunoaste talentele, stie care este semnificatia din spatele experientelor personale, isi cunoaste emotiile, credintele, valorile si pasiunile, intr-un cuvant se cunoaste pe sine si stie prin ceea ce este ea unica. Aceasta constientizare de sine determina o incredere sanatoasa in propria persoana, incredere esentiala pentru a atinge succesul maxim.

As indrazni sa merg mai departe si sa spun ca femeile care se bucura de succes deplin isi cunosc sau macar isi intuiesc misiunea personala. Aceasta misiune personala poate lua forme din cele mai diverse: de a fi mama sau sotie, de a ajuta alti oameni sa devina mai buni, de a construi sau a descoperi etc.

Nu exista misiune personala buna sau rea, mare sau mica. Importanta este constientizarea si asumarea acesteia. Studiile arata ca, atunci cand o persoana isi descopera misiunea personala si traieste in acord cu ea, succesul este garantat si parcursul pana la el este unul cu bucurie si usurinta.

Un alt atribut al succesului real care este tot rezultat al cunoasterii personale este asumarea responsabilitatii pentru propria viata.

Femeile care celebreaza succesul stiu ca ele sunt in mijlocul a tot ce li se intampla. Nimic nu este intamplator si indiferent de conditiile din mediul exterior, femeile care au succes real stiu ca ele fac diferenta intre a reusi sau a esua, ca de ele depinde. Nimeni altcineva nu este de vina.

Femeile care se bucura de succes mai au in comun si faptul ca invata permanent, se dezvolta continuu si de cele mai mutle ori o fac acompaniate de un profesionist (coach, mentor, profesor, etc).

Stiu ca pentru a avea succes este necesar ca mereu sa evolueze si cea mai puternica evolutie este cea care porneste din interior catre exterior, de la ele catre mediu.

Un alt atribut esential al femeilor de succes este determinarea de a actiona.

Femeile care au succes actioneaza concentrat in directia succesului. Exista foarte multe femei inteligente, creative, pregatite si ambitioase care se simt blocate intr-o activitate/relatie/job care nu le satisface doar pentru ca au renuntat sa mai incerce.

Cele care reusesc sunt dispuse sa incerce, sa esueze si sa incerce din nou si din nou daca este cazul. Exista o vorba care spune ca, pentru a avea succes maxim este nevoie sa si esuezi maxim. Femeilor care se bucura de succes nu le este frica de esec si actioneaza.Femeile care se bucura de succes sunt rapide. Au o viteza deosebita in a lucra cu ele insele si in a actiona. Mi se intampla sa intalnesc femei deosebite care lucreaza cu ele, se dezvolta sau invata continuu si chiar intreprind actiuni in directia obiectivelor lor doar ca viteza cu care fac toate acestea este atat de scazuta incat succesul intarzie. Femeile care se bucura de succes real actioneaza eficient, la timpul potrivit fac demersul cel mai potrivit.

Daca ar fi sa trag linie, femeile care se bucura de succes real, plin de sens, sunt autentice, constiente de ele, de potentialul lor si de ceea ce isi doresc, dispuse sa se dezvolte continuu si actioneaza decisiv si rapid, aparent simplu.

Autor: Simona Gherasim

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right