Cum sa devii cosmeticiana

Cum sa devii cosmeticiana
  calendar_month        
Aspectul fizic este un lucru foarte important pentru oricine, chiar daca nu toata lumea admite cu usurinta acest lucru, ceea ce inseamna ca o cariera in domeniul cosmeticii este una cu care vei avea probabil succes si nu vei ramane niciodata fara loc de munca .

Cosmetica este domeniul cu ajutorul caruia tu vei putea sa transformi oamenii din jurul tau, sa le imbunatatesti imaginea si sa ii ajuti sa devina mai frumosi si mai impacati cu sine. Cosmetica, dincolo de un serviciu de infrumusetare, poate fi luata drept o terapie - o persoana care va intra intr-un salon de cosmetica, avand o imaginea nu prea grozava, fara indoiala va avea o avea o stare de spirit mult mai buna dupa aplicarea unui tratament complet si schimbarea imaginii.

Ce face o cosmeticiana

Ei bine, cosmeticiana se ocupa de tratamentul tenurilor, epilat, pensat, cosmetica decorativa (vopsit gene, sprancene, aplicarea de gene false etc), masaj facial, tatuaje cosmetice si altele. Lucruri care in aparenta par destul de simple, insa ele au nevoie de cursuri speciale pentru o abordare profesionista.

Cum sa devii cosmeticiana

Inainte de orice, trebuie sa urmezi cursuri speciale in domeniul cosmeticii, cursuri care sunt aprobate de Ministerul Educatiei sau al Muncii. Aici vei invata totul despre forma fetelor, despre tratamentele potrivite oricarui tip de ten, despre forma sprancenelor in functie de forma fetei, despre cum se aplica un tratament cosmetic potrivit si asa mai departe.

Desigur, pe langa cursurile urmate, ar fi bine sa cauti informatii necesare peste tot: internet, carti de specialitate sau profesionisti cu experienta. Doar asa vei fi printre cei mai buni in domeniu.

Care sunt perspectivele pentru o cariera in cosmetica

Indiferent ca vei alege sa lucrezi la un salon de infrumusetare sau ca doresti sa ai propria clientela la tine acasa, cu siguranta vei avea mereu un loc de munca, destul de bine platit.

Cum sa ai succes in cariera

Cu cat esti mai buna in aceasta meserie, cu atat vei deveni mai apreciata de catre cliente, iar acestea te vor recomanda prietenelor si cunostintelor, asa ca incearca sa iti dai silinta sa oferi serviciile la cel mai inalt nivel calitativ.

De asemenea, lucreaza intotdeauna cu produse de calitate (nu neaparat scumpe) si recomanda clientelor tale ce produse sa isi cumpere in functie de tenul lor. De asemenea, recomanda-le masti cosmetice pe care si le pot face chiar acasa. Cu siguranta iti vor fi recunoscatoare pentru sfaturi si te vor recomanda si prietenelor.

Este foarte important sa fii prietenoasa, sa discuti cu clientele, sa le asculti problemele legate de ten si de ingrijirea pielii. Sfaturile unui profesionist cu siguranta au o valoare foarte mare, iar daca rezultatele vor fi multumitoare, se vor intoarce cu siguranta la tine.

Cum sa atragi cat mai multe cliente

Daca lucrezi la un salon, atragerea clientelor nu va fi o problema, mai ales daca salonul exista de multe vreme sau este intr-o zona centrala. Totusi, daca lucrezi de acasa sau ti-ai deschis de curant un salon, promovarea printre prietene/rude sau pe internet este cheia succesului. De asemenea, promotiile sau publicitatea pe internet facuta prin acordarea unor premii care constau in tratamente facial gratuite sau la pret redus, te vor face cunoscuta.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

.............................................................................................
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right