Cum sa fii punctuala?

Cum sa fii punctuala?
  calendar_month        
Sa fiu punctuala este un obicei cu care rareori am probleme, atata timp cat este vorba de mine. Sa ma potrivesc in schimb cu restul familiei este o poveste cu totul diferita. Daca ai probleme cu punctualitatea cand trebuie sa ajungi la o intalnire sau la scoala, citeste sfaturile de mai jos.

1.Asigura-te ca ceasul tau este potrivit
Probabil ca ora exacta pare este chiar exacta la oricine. Poti ramane surprinsa insa de numarul mare de oameni care isi dau ceasul inainte, doar pentru a ajunge in timp. Ai grija ca bateriile sa functioneze sau ca ceasul sa fie intors, etc. Exista o multime de lucruri care pot merge prost la un ceas. Recomandat este sa-ti verifici de doua ori ceasul din cand in cand, pentru a te asigura ca totul merge bine.

2.Citeste ceasul corect
Imi amintesc ca de cel putin doua ori m-am uitat la limbile ceasului si l-am citit gresit. Am vazut limba scurta si am crezut ca este cea lunga, pentru ca erau foarte aproape una de cealalta. Din fericire nu aveam nevoie sa fiu punctuala; altfel as fi ajuns mult mai tarziu la intalnire.

3.Evita butonul snooze
Butonul snooze este atat de tentant dimineata. Cel mai bine este sa pui ceasul undeva pe masa, departe de pat, pentru a nu avea acces imediat la butonul snooze. Este prea usor sa atingi telefonul si sa mai dormi 5, 10, 15, 20 de minute in plus. Chiar m-am lamurit ca am mai mult timp sa ma pregatesc si sa nu uit nimic acasa, daca ma trezesc la prima strigare a ceasului.

4.Ajungi mai devreme la intalnire
Nu-mi place sa stau degeaba si sa astept lucrurile sa se intample, insa cateodata este bine sa ajungi mai devreme la intalnire decat ai anticipat. Pentru a ucide aceste momente plictisitoare, tine cu tine o carte in geanta. Daca nu esti o cititoare insa, ia cu tine un mp3 player sau un gadget de jocuri.

5.Pastreaza notiunea timpului
Este greu sa ai notiunea timpului in fiecare minut al zilei, insa o schema mentala simpla te poate ajuta sa ajungi la timp. De exemplu, stiu ca dureaza 30 de minute sa ajung de acasa la munca. Mai adaug inca 10 minute peste, in caz de intarziere a autobuzului, intalnirea cu administratorul pe scara sau coada la gogoserie. In acest fel ai mari sanse sa ajungi la timp in locul respectiv.

6.Seteaza-ti ceasurile la aceeasi ora
Multi oameni nu au un singur ceas in casa. DVD-ul are unul, cuptorul cu microunde are altul, multiplele ceasuri cu alarma, ceasul din masina si alte doua care se gasesc prin casa. Fiecare dintre ele trebuie setate la aceeasi ora.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

RFW - a treia zi
  • person

    "fashion is the science of appearances"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right